S40 teemojen väkertely

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja kovasin, 3/12/07.

 1. kovasin

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/6/07
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Olen tässä etsiskellyt sopivaa teemaa omaan 3110 Classiciin ja kun en ole mieleistäni löytänyt olen katsellut mallia valmiista teemoista ja siltä pohjalta tehnyt "käsipelillä" omaa teemaa xml-muodossa wordpadilla. Mutta nyt pitäisi tietää miten san herätyskellon ja ajastimen taustakuvat määriteltyä eli miksi niitä kutsutaan tuossa xml-dokumentissa.

  Taustakuvat (tai vaihtoehtoisesti fonttien väri) pitäisi saada sopivaksi jotta teksti näkyisi.

  Tarkennetaanpa sen verran, että nimenomaan tuo fonttien väri em. kahdessa kohdassa olisi hyvä saada säädettyä. Tämä on kyllä vähän tällaista propellihattu-virittelyä, että en kyllä odottele henkeä pidätellen vastausta mutta jos joku tietää niin olisihan se mukavaa.
   
 2. kovasin

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/6/07
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Laitetaanpa tähän vähän vinkkiä miten tämä teemojen käsin modifionti onnistuu jos jotakuta sattuisi kiinnostamaan. Itseäni häiritsi monissa teemoissa ylä- ja alalaidassa olevat palkit tai sitten se ettei kello ja valikkonäppäinten tekstit näkyneet jos taustakuvana oli jokin tumma kuva.

  Yksinkertaisuudessaan muokkaus tapahtuu niin, että .nth -tidoston pääte muutetaan .zip:ksi ja avataan se pakkausohjelmalla. Sisältä paljastuu theme_descriptor.xml ja kuvia. Tuo .xml kannattaa avata notepadilla tai wordpadilla. Sitten vaan muokataan hieman ja pakataan .xml ja tarpeelliset kuvat zipiksi ja sen jälkeen muutetaan pääte käsin .nth:ksi.

  Periaatteessa yksinkertaista mutta toki muuttujien nimien tietäminen tai pikemminkin tietämättömyys rajoittaa tätä muokkaustapaa. Itse "vakoilin" muutamien teemojen theme_decriptor.xml -tidostoja ja niiden pohjalta tein oman teeman.

  Kellon ja valikkonäppäinten tekstit saa valkoisiksi, joko lisäämällä seuraavat rivit tai muuttamalla niiden värikoodiksi 0xffffff:n kohtaan colors kas näin:

  <colors
  display="main"
  softkey_font_color="0xffffff"
  calendar_highlight_color="0xffffff"
  idle_font_color="0xffffff"
  idle_status_area_font_color="0xffffff"
  idle_softkey_area_font_color="0xffffff"
  active_idle_active_font_color="0xffffff"
  shortcut_bar_popup_background_color="0xffffff" />

  Tai siis tämä toimii omassa viritelmässäni.
   

Jaa tämä viestiketju