Elisa S-etukortti ja Elisan liittymä

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja merzy77, 20/8/05.

 1. merzy77

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  824
  Tykkäykset:
  2
  Minulla on uusi elisan liittymä ja liitin siihen s-etukortin.

  Onko kenelläkään kokemusta lyökö tuo leiville, tuleeko boonusta niin, että se kanattaa?

  Kuinka suuren kk-laskun pitäisi olla, että siitä hyötyisi parhaiten?
   
 2. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Kk-laskun pitäisi tietysti olla mahdollisimman iso, jotta saat enemmän hyötyä. Näyt olevan Oulusta, joten ilmeisesti olet Arinan asiakasomistaja. S-Bonus Elisan liittymistä näkyy Arinalta tulevassa S-Bonustiedotteessa yhtenä osana. Bonustahan saa kuukauden yhteisostojen mukaan ja sen prosenttimäärä ostoista on nähtävissä taulukosta, joka tulee Yhteishyvän mukana. Mitä enemmän ostat, sen isompi on palautusprosentti.

  Alla olevassa linkissä on Arinan bonustaulukko.

  Arinan bonustalukko.

  Eli saatavan bonuksen määrään vaikuttaa se, kuinka paljon olet ostanut Arinan liikkeistä (mm. Prisma, S-market, Sokos, ABC-bensiiniasemat) ja bonusyhteistyökumppaneilta (Tapiola, Elisa jne.). Näistä paikoista tehdyt ostot lasketaan yhteen ja tuosta ylläolevasta taulukosta lasketaan bonus. Eli jos ostot ovat esimerkiksi 250 €, saat 1,5 % bonusta. Jos ostot ovat vähintään 700 € saat 4 %, eli 700 € kuukausiostoilla saat 28 € bonusta kuukaudessa. Eli keskittäminen kannattaa. Bonustahan tulee myös Elisan laajakaistasta. Lisäksi Prismojen yhteydessä olevat Elisa Shopitit antavat myös puhelin- ja tarvikeostoista S-bonusta. Oulussakin on Raksilan Prismassa Elisa Shopit, josta saa S-bonusta.
   
 3. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Pientä pilkunviilausta, mutta sillä ei ole merkitystä bonuksessa, ostaako sen osuuskaupan liikkeistä missä on jäsenenä vai jostain muusta. Esim. mahdollista ylijäämänpalautusta taas sitten ei saa kuin oman alueosuuskaupan toimipisteissä tehdyistä ostoista. Mutta tavan bonusta saa Arinan (tai minkä tahansa muun alueosuuskaupan jäsen) vaikkapa Ilomantsin S-Marketista. Ihan niin kuin minäkin olen saanut Pohjois-Karjalan Osuuskaupan jäsenenä Oulussa käydessäni bonusta esim. Arinan hotellista ja ravintoloista.

  Merzy77:n alkuperäiseen kysymykseen, että kannattaako on kyllä helppo vastata: totta kai kannattaa. Vaikka puhelinlaskut olisivat kuinka pieniä, niin mitään ei voi ainakaan hävitä. Eihän sieltä mitään järisyttäviä summia yleensä palaudu, mutta kotiinpäin se on se vähäkin. Ja toisinaan voi käydä vaikkapa niin, että sinänsä pienikin ylimääräinen bonus (jos nyt puheluista saadun haluaa sellaiseksi ajatella) nostaa seuraavan portaan yli bonustaulukossa, niin silloin vaikutus kuukauden bonuskertymään voikin olla jo ihan merkittävä.
   
 4. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Juuri näin. Tiedän kyllä tuon, mutta tuli pieni ajatuskatko kirjoittaessa.. :)
   
 5. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Tähän pitää vielä kommentoida. :) Keskittäminen ei kyllä keskimäärin kannata - paitsi ketjujen näkökulmasta. Edelleenkin viisainta on hankkia tarvitsemansa tuotteet ja palvelut sieltä, mistä ne edullisesti ja kätevästi saa. Siinä sivussa sitten toki voi nokkia bonukset pois milloin mistäkin.
   
 6. rasanttu

  rasanttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2089
  Tykkäykset:
  12
  Nuo bonukset on muutenkin täyttä kusetusta. Kannattaa tehdä pienet laskelmat omista kuukausittaisista ostoista "keskittämällä" ja toisena vaihtehtona hankkimalla kaiken sieltä "halvimmasta" kaupasta, tulokset ovat yksi yhteen tai vielä enemmän halvimman eduksi. Ainut ero on usein se että ylimääräiset rahat makaavat vain osuuskaupan tilillä kunnes ne kuukausittain saa itselleen..
   
 7. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  TeleFinland on kusetusta, Sonera on kusetusta, Bonukset on kusetusta...

  Vertailemalla saa varmaankin varsinkin isommissa ostoksissa halvemmalla, mutta jaksatko oikeasti jatkusvasti vertailla että onko se maito nyt 10snt halvempaa S-Marketissa vai K-Kaupassa, ja olikos bensan hinta tänään alimmillaan ABC:llä vai Nesteellä. Vielä kun laskee ne bensat mitä menee kaupasta toiseen ravaamiseen (ajasta puhumattakaan) niin en olisi niinkään varma sen vertailemisen edullisuudesta. Ja sekä HOK-Elannon että Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajana on jo pelkkä osuuspääoman korko ollut ihan kohtuullista tuottoa sijoitetulle pääomalla, vaikka boonusta ei tulisi senttiäkään. Ja tuleehan sitäkin...

  Ja ne tilillä makaavat rahat muuten kasvavat huomattavasti pankkien käyttelytilejä parempaa korkoa.
   
 8. Janisku

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  472
  Tykkäykset:
  0
  Käytännössä "kusetusta" ovat myöskin: Elisa, Kolumbus, Saunalahti, ja jopa dna:kin (mukaanluettuna myös pienemmät, kuten GO, ja Tele 2).

  Kuitenkin tuolle linjalle ei pitäisi edes mennä....
   
 9. rasanttu

  rasanttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2089
  Tykkäykset:
  12
  Vertailua ei juuri tarvita kun hankkii pääosan perustavaroista Lidlistä ja tankkaa näppärästi aina edullisimmalta asemalta (hintatiedot näkee netistä).

  Loput ostokset on sitten sama mistä tekee. Lidlin kärrillinen ruokaa ja tavaroita on yleensä 5-10e halvempi kuin vastaava s-marketissa.

  S-tilin korko paikallisessa liikkeessä on 0,75% joka ei minua ainakaan kovin vitusti lämmitä.
   
 10. loikkeliini

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/8/05
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Ehkä teillä siellä korsossa on vähän eri korot kuin muualla. Muistaakseni korko on tällä hetkellä n. 1.75%

  MUa ei henkilökohtaisest kauheasti lämmitä tuo saksalainen talousihme LIITERI mutta jokainen ostaa sieltä mistä haluaa..
   
 11. telco manager

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/12/03
  Viestit:
  473
  Tykkäykset:
  0
  joo, ei meidänkään perhe siellä varastossa käy. motto: "satsaa aina laatuun" pätee tässäkin.
   
 12. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Tuleeko sulle muuten kaksi Yhteishyvää ja onko sulla kaksi S-Tili-korttia? Sori OT :)
   
 13. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Täsmennetään nyt vielä, olen siis nyk. HOK-Elannon asiakasomistaja, aiemmin Pirkammaan osuuskaupan.
  Kumpikin on maksanut vuosittain osuuspääoman korkoa, jota saadakseen ei tarvitse ostaa yhtikäs mitään. Tänä vuonna Elannolla tuo korko oli 20%, mikä on varsin hyvä vuosikorko sijoitetulle pääomalle.

  Että sellaista kusetusta tällä kertaa...
   
 14. Erkkimerkki

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/1/03
  Viestit:
  223
  Tykkäykset:
  0
  Tässä pitää sitten miettiä että miten arvottaa oman ajan. Itselleni S-marketit sijaitsevat paremmissa paikoissa kun Lidlit. S-marketeista voin ostaa ohimennessä, Lidliin pitää erikseen mennä. En myöskään halua tukea Lidliä ideologisesta syystä: rahat revitään henkilökunnan selkänahasta.
   
 15. eph

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/4/03
  Viestit:
  526
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  E90
  Yhdyn mielipiteeseen. Liityin joskus viimevuoden syys-lokakuulla s-bonukseen ja keskitän mahdollisuuksien mukaan ostot s-markettiin, prismaan yms. Ja polttoaine abc:lta. Nyt on maksettu osuusmaksu (80e) täysin sisään ja nykyisellään bonusta tulee sellanen 35-75e/kk (viron prismoista saa kanssa sitten bonusta). Onhan tietty esim bensa noin 2senttiä/litra ABC-asemalla yleensä jettiä/muita halpisasemia halvempaa, mutta bonusta tulee lähes tuplaten sitten takaisin.

  Elisan laajakaistan rekisteröin eilen bonukseen, gsm-liittymää ei ole eikä tule ennenkuin kuuluvuus on laitettu kuntoon.
   
 16. aimo Vieras

  0   0   0

  Menee nyt täysin off topic, mutta tarkoitit varmaan että ABC:llä on kalliimpaa. Pääkaupunkiseudulla ABC:n hinnat tuntuvat ainakin olevan kalleimpien jakeluasemien (Neste, Shell) tasolla.
   
 17. eph

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/4/03
  Viestit:
  526
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  E90
  Joo, siis aine on pari senttiä kalliimpaa, tietystikin. Täällä Jyväskylässä tuntuu että välillä ABC:n/s-ryhmän Shellin aine on jopa Nesteen hintaakin korkeampi, eteenkin dieselin osalta.
   
 18. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  OT jatkukoon :) Se että ABC:llä bensa on esim. 2 senttiä kalliimpaa ei haittaa jos tankkaukset nostaa bonusprosentin esim. kolmeen jolloin takaisin saa n. 4 senttiä litralta, sekä korotusvaikutuksen muihin ostoksiin. Jos tämä ei vielä ollut tullut selväksi jollekin :)

  Mutta totta, kyllähän noista järjestelmistä keskimäärin kauppa hyötyy ainakin saman verran kuin kuluttaja.
   
 19. merzy77

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  824
  Tykkäykset:
  2
  Kävin tänään vaihtamassa vakuutukset Tapiolaan, kun sieltä saa boonusta s-etuortilla.
  Sain mielestäni ihan kilpailukykyisen tarjouksen ja myös tyttärelle tapaturmavakuutuksen.
   
 20. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Samoin - tarjous oli omalla kohdallani halvin, ja se että muutama euro vielä tippuu bonusta ei haittaa, ei se ilmainen raha ole pahasta.

  Mutta kännykkäliittymässä kyse ei ole ns. "ilmaisesta" rahasta vain päinvastoin. Verrataan siispä melkein omenoita: kolumbus vs elisa. Elisan kk maksu 3,95, kolumbus k1 0,66 = eroa 3,26. Olettaen että saat 4% koron rahalle (max) niin sinun pitää soittaa 82,25e edestä koska bonusta saat vaan puheluista.

  Kun vielä puhelumaksut on 0,069 vs 0,0817 (hinta 0,0817 on saatu sillä että on otettu hinta 0,085 joka on elisalla ja otettu siitä 4% alennus) niin turpiin tulee joka soitetusta minuutista 18%. Tilanteen saattaa korjata jonkun verran se jos soitettu summa nostaa bonusta esim 0,5%, eli saat esim 600e:stä 3e enemmän bonusta mutta sekään ei riitä korvaamaan tuota eroa maksuissa - jo erotus kk maksussa on liian iso, sit vielä kun joka puhutusta minuutista tulee "tappiota".

  Eli itse en kyllä millään lailla saannut laskettua tuosta kannattavaa, varsinkin jos puhuu paljon niin 500 min paketti tulee halvemmaksi. Mutta esim laajakaistata revin bonukset kotia...
   

Jaa tämä viestiketju