S^3 puhelimien muistin salaus

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Kiltti Hamonen, 3/10/13.

 1. Kiltti Hamonen Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/8/07
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Moi, en tiedä onko tänään nyt vaan heikko guukle-fu päivä, mutta en vaan tunnu löytävän mitään faktaa sympparipuhelimien salauksesta, eli miten/millä se on toteutettu?
   
 2. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  2854
  Tykkäykset:
  406
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Nokia on näköjään poistanut PDF:t netistä eikä vanhat linkit enää toimi. Jos löydät vielä jostain tiedoston nimeltä MemoryCardDeviceEncryption_Data sheet_180110.pdf, niin siinä on selostettu salauksen yksityiskohdat.

  En enää muista mitä algoritmejä ja modeja siinä oli käytössä, mutta salaus hoidetaan tiedostojärjestelmän ajurin alapuolella. Algoritmi oli muistaakseni AES-128 XTS tai CBC -modessa. Sisäisen muistin salausavain jää puhelimeen eikä sitä voi varmuuskopioida, mutta muistikortin salausavaimen saa kopioitua talteen tietokoneelle, jolloin samaa korttia voi käyttää muissa puhelimissa tai avaimen palauttaa puhelimeen resetin jälkeen.

  Jos muistikortti salataan tallettamalla avain, niin avain suojataan vielä salasananalla ja puhelin kirjoittaa sen C:-aseman johonkin hakemistoon (downloads, documents tai others, en muista enää). Avain on .pk5-päätteinen tiedosto jossaon noista hakemistoista. Palautusvaiheessa avain pitää kopioida samaan hakemistoon, jolloin puhelin osaa ottaa sen käyttöön automaattisesti. Avainta ei tarvitse säilyttää puhelimessa, eli salauksen tai varmuuskopion palautuksen jälkeen avaimen voi poistaa.
   
 3. Kiltti Hamonen Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/8/07
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Kiitti. Mulla itse asiassa oli toi filee tallessa, mutta en löytänyt ennenkuin osasin nimellä hakea.
   

Jaa tämä viestiketju