Sähköpostin tietoturva älypuhelimessa

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Viestintaekapula, 18/3/09.

 1. Viestintaekapula

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/3/09
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Äskettäin huomasin jännän asian uudella E-sarjan Nokialaisellani hotmailia lukiessani.

  Kirjauduin siis kännykän webbiselaimen kautta hotmailiin ja pääsin katselemaan sähköpostejani aivan kuten tietokoneeltakin. Suljin kännykän selaimen. Sen jälkeen avasin selaimeen uudelleen osoitteen www.hotmail.com, niin kas kummaa olinkin jo valmiiksi kirjautuneena sähköpostitililleni, ilman salasanojen kyselyä. No tämähän on toisaalta loogista, sillä en ollut kirjautunutkaan ulos hotmailista.

  Testailin asiaa hieman lisää ja totesin, että vaikka muutan tietokoneen kautta hotmail-tilini salasanan, niin kännykkäni on edelleen kirjautuneena tilille ja uusien sähköpostien vastaanottaminen oli mahdollista. Edes kännykän boottaaminen välissä ei aiheuta uloskirjautumista.

  Olen kerrattain ollut tilanteessa, että jouduin lainaamaan puolitutun älypuhelinta sähköpostiini päästäkseni. Ilmeisesti hänellä saattaa siis teoriassa edelleen olla tietämättäni kännykästään pääsy sähköpostiini. Enkä asiaa pysty perumaan edes salasanaani vaihtamalla/resetoimalla, vai vanhentuukohan tuo puhelimen hotmail-istunto jonkin tietyn määräajan jälkeen?

  Entä jos viedään ajattelua hieman pidemmälle, onko lainaamani puhelimen omistajalla teoriassa mahdollisuus saada tuo avain toimimaan vaikka tietokoneellaan ja käyttää sitä kirjautuessaan messengeriin ja muihin msn-palveluihin?

  Tiedän, että tyhmyydestä sakotetaan, eikä muutenkaan missä tahansa passaa mihin tahansa mennä kirjautumaan, mutta onhan tämä nyt melkoinen tietoturvareikä, jos tilanne todella on näin paha kuin tässä kauhistelen :/
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Luulisi Hotmaililla olevan jonkinlainen TimeOutti sielä, eli sessio (yhteys) vanhenee ja Homail vaatii uudelleen kirjautumista. Tosin jos olet ruksinut jonkin pidä aina kirjautuneena täpän niin aika voi olla todella pitkä.
  Sinänsä vaikuttaa mielenkiintoiselta että salasanan muuttaminen ei vanhenna muita yhteyksiä.
   
 3. CogNaC Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  257
  Tykkäykset:
  8
  Taitaa hotmaili tallettaa keksinä sessiotiedot ja käyttää niitä kirjautumiseen. Eli kannattaa siis poistaa lukemisen jälkeen keksit/evästeet+välimuisti noksun selaimen valikosta kohdasta "Poista yksityiset tiedot". Ainakin E71:sen selaimessa on tuollainen kohta. Tietysti kannattaa tehdä sama temppu millä tahansa selaimella koneella, jolla vierailee. Tai sitten laittaa usb-tikulta ajettavan Portable Firefoxin.
   
 4. tmm

  tmm Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  1/10/07
  Viestit:
  1376
  Tykkäykset:
  113
  Puhelinmalli:
  OP3T | SGS5 (työ)
  luulen, että tietyn tyyppiset s-postit jäävät vain auki. Itse asiassa kun teen samoin E90:llä,niin kaikki tilit jäävät auki. Ja se on sitten tilistä kiinni miten se sulkeutuu. Kokeilkaapas Opera Minillä mennä gmailiin, samoin käy.
   

Jaa tämä viestiketju