Rush suomeen!

Keskustelu osiossa 'Asian vierestä', aloittaja janium, 30/3/07.

 1. janium

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/11/03
  Viestit:
  194
  Tykkäykset:
  0
  Uutinenhan on jo muutaman päivän vanha, mutta niin loistava, että tehdään oikein oma aihe.

  Uutisen voi lukea vaikka tästä.

  Tämähän on yksi vuoden suurista musiikki tapahtumista suomessa. Rush ei ole koskaan aikaisemmin suomessa käynyt, vaikka täälläkin fanipohjaa löytyy mukavasti.

  Onko täällä muita 29.10 keikkalle lähtijöitä?
   
 2. Montonen Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/8/05
  Viestit:
  215
  Tykkäykset:
  0
  Olihan jo aikakin tulla suomeen. Bändihän on aivan loistava. Lukeutunut aina omiin suosikkeihini. Rush ei koskaan ole ollut mikään "mainstreet" bändi mutta jonka musiikkia aina vain kuulostaa yhtä tuoreelta. Kaikille ei tällainen "mathrock" välttämättä avaudu mutta kyllä meikäläiselle kolisee täysillä. Hienoa että Neil näyttää päässeen lopullisesti yli kohtaamastaan valtavasta tragediasta. Vaimo ja tytär menehtyivät lyhyen ajan sisään.

  Geddy Lee on tiettävästi äänestetty useita kertoja maailman parhaimmaksi rock-basistiksi ja Neil Peart ON maailman paras rumpali eikä Alex Lifesonin kitaroinnissakaan liene moitteen sijaa joten paljon on mahdutettu taitoa samaan bändiin. Miten kolme miestä voikin kuulostaa kuin orkesteri olisi lavalla.

  Eikös Rushilta ole tulossa uusi levykin piakkoin?

  P.S. Niille jotka eivät bändin musiikkia tunne niin voi tsekata vaikkapa tuon youtuben pätkän jossa Alex antaa oppitunnin kuinka helppoa kitaraa on soittaa kun sen vain osaa. Legendaarinen "La villa strangiato"

  http://www.youtube.com/watch?v=omZaldPmADw
   
 3. Sonic Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2135
  Tykkäykset:
  3
  Aikuis-rockia kitaranvinguttelulla höystettynä siis. Noh, joku tykkää kait tästäkin.
   
 4. Montonen Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/8/05
  Viestit:
  215
  Tykkäykset:
  0
  Joo kuten totesin niin ei aukene monellekaan tällainen progevingutus. Aikoinaanhan punkkaritkin vastustivat tällaista briljeerausta jossa kitarasoolotkin on laskettu etukäteen laskutikulla. Bändi esittelee soittotaitojaan parin tunnin ajan ja kenellekään ei jää mitään käteen. Paitsi bändin jäsenille tukku dollareita. Taitaa nykynuorisoa olla ihan turha edes yrittää käännyttää Rushia kuuntelemaan. Liian vaikeata musaa.

  Rushin kunniaksi on kuitenkin todettava että ovat pitäneet oman tinkimättömän linjansa yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Ja kyllä sieltä muutama kaupallinen menestys"hittikin" löytyy kuten tämä Tom Sawyer. Muistan hyvin kun sen ensi kertaa näin telkkarista v.-81 niin kyllähän se kolahti heti ensinäkemältään/kuulemaltaan. Hieno ajaton biisi. Ja hieno ääni laulajalla :)

  http://www.youtube.com/watch?v=C66mqA1gSrQ

  Pitäähän tuota lähteä katsomaan kerrankin ihan livenä.
   
 5. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
  Tulihan tuota jonkin verran -80 luvulla kuunneltua. Hieno ääni mielestäni laulajalla, ainakin persoonallinen.
   
 6. janium

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/11/03
  Viestit:
  194
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä, tämä voi olla ainutkertainen mahdollisuus nähdä pojat suomen maaperällä.
  Sellainen kutina on, että keikka myydään nopeasti loppuun, joten heti 16.4 kannattaa olla valppaana.

  Ja uusi levyhän tulee 1.5. Uuden sinkun Far Cry voi käydä kuuntelemassa bändin kotisivuilta.
   
 7. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Mihin unohtui YYZ?
  http://www.youtube.com/watch?v=iONLKn5VHY4

  Niin ja kyllähän sitä ihan nykyäänkin tehdään progressiivista musiikkia, mutta sitä ei oikein tupata soittamaan radiossa tai MTV:llä, kun biisit eivät ole 3 minuutin kertsihittejä.
   
 8. kimmo Vieras

  0   0   0

  Täytyy ottaa ensviikolla päätohtorin kanssa aihe esiin, kun en tästäkään mitään erinomaista löydä ja sitä niin moni hehkuttaa. Jotain vajavaisuuttahan siellä kopassani on oltava.
  Kolme kaveria repii instrumenttejaan, kukaan ei ole ihan varma että mitä kappaletta pitäisi soittaa jne. Ja jos tuon "kitarasoolon" jälkeen pääsee maailman parhaaksi, niin ihmetellä täytyy mitä nämä jotkut kuulemani kitaristit osaavat, vai osaavatko mitään.
  Parempi meno taitaa olla tiktakin konsertissa. Emme siis tilaa lippuja, emmekä konserttiin mene, vaikka saisi ilman.
   
 9. janium

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/11/03
  Viestit:
  194
  Tykkäykset:
  0
  :) Ei kannata ottaa. Se on ihan normaalia, että toiset tykkää toisesta ja toiset taas jostain muusta. Musiikkibisnes olisi melko tuottoisaa, jos jokaiseen uppoaisi kaikki musiikki.
   
 10. dille Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/03
  Viestit:
  2790
  Tykkäykset:
  1
  Oho, meikäläisen te näette ainakin tuolla. Montonen, Rush taitaa olla Top-10:ssä maailman eniten levyjä myyneet yhtyeet/artistit, joten kyllä minä ainakin pidän Rushia aika mainstreamina. Suomessa vaan harva tuntee koko yhtyettä. Tuo Far Cry kuullostaa kyllä aika loistavalta uudeksi kappaleeksi. Keikan voisi kyllä silti omistaa klassikoille, kun ensi kertaa saapuvat Suomeen.

  Kimmo, kuunteleppa myös noita studioversioita kappaleista ennen kuin mollaat koko yhtyeen. Kyllä he osaavat soittaa aika hyvin yhteen jos minulta kysytään:).
   
 11. Montonen Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/8/05
  Viestit:
  215
  Tykkäykset:
  0
  Ensimmäinen kerta kun kuulen jonkun sanovan että Rush ei bändinä osaa soittaa yhteen hehe.. Noh aika sekavaltahan tuo Rushin musiikki tietenkin kuulostaa jos vertailukohteena on vaikkapa Kaseva. Terveisiä vaan Kimmolle :)

  Rushan on tehnyt nimenomaan tunnetuksi käsitteen "Math Rock" eli siellä kaikki palaset ovat kohdallaan. Rushin sävellykset ovat kuin matemaattisia kaavoja, nuotit pilkulleen kohdallaan. Ja kun matematiikka tunnetusti on vaikeaa niin Rushin musiikkikin on vaikeaa. Harvat ja valitut pääsevät siihen sisään. Minulla on ollut "onni" jos näin voi sanoa.

  Onhan se Rush tietenkin myynyt aikalailla levyjä vuosikymmenien aikana mutta en minä koskaan ole pitänyt bändiä kuitenkaan minään "valtavirran" bändinä. Harvoinhan ne progebändit sitä ovat. No joo onkait se Pink Floyd myöskin eräänlainen progebändi ja myynyt moninverroin Rushiin verrattuna, luulisin. Hienoja bändejä molemmat.

  Noh ei tässä kukaan ole puhunutkaan maailmanparhaasta kitaristista. Tosin tuokin soolo jäisi monelta soittamati. Kyllä Alex Lifeson yleisesti tunnustetaan oman soittimensa loistavasti hallitsevaksi virtuoosiksi. Siis ne jotka asiasta jotain ymmärtävät. Kannattais kuunnella hieman enemmän miehen soitantaa niin saattaisit sinäkin tarkistaa kantaasi. Oma suosikkini Rushin laajasta tuotannosta onkin Alexin loistavasti akustisella kitaralla soittama alle pariminuuttinen pläjäys "Broons bane" joka henkii ritariaikaa. Että voikin olla kaunis kappale. Harmi kun ei löytynyt youtubesta itsensä mestarin esittämänä niin pitää tyytyä harrastelijan yritelmään. Mutta kappaleen kauneus tulee kyllä tässäkin esille. Vaikka onkin surkeasti soitettu.

  http://www.youtube.com/watch?v=kqg1IbZm_sQ
   
 12. yellow Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  2919
  Tykkäykset:
  0
  Harvat ja valitut? Ovet myyneet ymmärtääkseni yli 30 miljoonaa levyä mikä on kai aika paljon. Itse olen ehdottomasti menossa paikalle. Ovat todella hyviä

  Ruisrockiinkin on taas mentävä vaikka ulkomaisia "tähti"bandejä ei paikalla ole mutta kotimaa on edustettuna todella hienosti. Siellä esiintyy myös suosikkini Husky Rescue. Soittavat erikoista mutta hyvin tehtyä musiikkia. Ei tosin ole oikein mikään live bandi. Muita kotimaisia esiintyjiä ovat mm: Hanoi Rocks, Apulanta, CMX, Rubik. Ulkomaisista voi mainita mm todella erikoisen Gogol Bordellon ja tietenkin Slayerin.
   
 13. Montonen Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/8/05
  Viestit:
  215
  Tykkäykset:
  0
  CMX:stä tuli mieleen AW Yrjänän kommentti että CMX kuulostaa ihan Rushilta kun levyjä soittaa kaksinkertaisella nopeudella. Joo aika hyvin sanottu. Ja AW Yrjänä myös totesi että Rush on maailmankaikkeuden hienoin bändi. Ei ole kaukana totuudesta. Ihmeen ajatonta musiikkia tekevät. Nytkin on kuuntelussa Hemispheres ja yhtä tuoreelta kuulostaa kuin aikanaan -78 ilmestyessään. Ei ole todellakaan mitään kertakäyttömusiikkia.
   
 14. kimmo Vieras

  0   0   0

  Kiitoksia, olin jo huolissani. Enemmän vielä helpottaisi, jos löytyisi toinen ihminen johon tämä ei oikein putoa. Tietäisi ettei tämä(kin) ole taas kimmo vs. muu maailma.
   
 15. kimmo Vieras

  0   0   0

  Näinhän se tietty pitäisi tehdä, eikä tarkoitukseni ollut mitenkään mollata heitä. Noiden parin juutuubivideon perusteella en kyllä vaan itse löytänyt mitään sellaista "koukkua" mihin itse takertuisin, saati että ylistäisin heitä sfääreihin. Sekavaa minusta, ilman jatkuvuutta, tai edes sellaista tunnetta että kaikilla on saman kappaleen nuotit edessään.
   
 16. kimmo Vieras

  0   0   0

  Terveiset vaan sinnekin. Kasevalla on hienoja kappaleita, mutta ei se ole mitenkään ainut yhtye jota kuuntelen. Voin sujuvasti kuunnella vaikkapa Zeppeliniä, Pink Floydia, Mountainia, Black Sabbathia, Uriah Heepiä, Frank Zappaa jne., muutamia mainitakseni. Vaikkeivät nämäkään ehkä ihan samanlaista, niin uskoakseni kuitenkin hieman lähempänä tätä Rushia, kuin vaikkapa tuo mainitsemasi Kaseva.

  Jeps, eli jos et pidä tästä, niin on kuin esim. klassisen musiikin kohdalla, "et ole riittävän älykäs?".

  Aivan varmasti jää monelta soittamati. Uskoakseni myös Lasse Pihlajamaa vetää 5-rivisellä "metsäkukkia" paremmin kuin Alex. Molemmat vielä paremmin kuin itse soitan mitään kappaletta. Olen kuitenkin ottanut itselleni vapauden, esiintyvien taiteilijoiden kohdalla, arvostella heidän suorituksiaan. Ja vaikka tässä taas vedettiin tämä "ymmärrys"-kortti esiin, niin en anna sen häiritä itseäni, vaan yksinkertaisesti vaan joko pidän/tahi en.
  Tuo akustinen olisikin jo saattanut olla hyvä, tosin tämä harrastelija olisi voinut vielä yhden illan harjoitella ennen live-konserttiaan.
  Ehkäpä tässä joku kappale vielä ko yhtyeeltä tulee vastaan hieman paremmalla äänellä, niin saan itselleni selvyyden.
   
 17. Montonen Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/8/05
  Viestit:
  215
  Tykkäykset:
  0
  Joo musiikki on kaikenkaikkiaan niin hieno laji että turha siitä on kiistellä. Itse olen aina ollut sitä mieltä että soittotaito on hienoin taito mitä ihmisellä voi olla. Olkoon instrumenttina sitten kitara, rummut, viulu tai piano tai joku muu. Itse soitan kitaraa jotenkuten. Antaisin mitä vain jos vain omaisin saman soittotaidon kuten esim. tämä loistava Alex Lifeson. Mutta siihen en koskaan pääse. Ei riitä lahjat. Ei voi kuin nostaa kädet pystyyn ja todeta voimattomuutensa asian suhteen.

  Tulikin mieleen loistavan pianistin Ralf Gothonin tokaisu jossain talk-showssa että hän tuntee monia vuorineuvoksia jotka haluaisivat olla hyviä pianisteja mutta hän ei tunne yhtäkään pianistia jotka haluaisivat olla vuorineuvoksia. Voiko tuon enää tyhjentävämmin ilmaista.
   
 18. dille Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/03
  Viestit:
  2790
  Tykkäykset:
  1
 19. kimmo Vieras

  0   0   0

  Tuo on aivan totta. Miten monta kertaa olen nuorena poikana haaveillutkaan että osaisin soittaa. Ei siitä mitään tullut, ei edes yrittämällä. Joku lahja ihmisellä on oltava jo syntymässään.

  Luin 15 sivua klassisesta musiikista. Vaikka itsekin sen tässä ketjussa mainitsin, niin tarkoituksenani ei ollut sitäkään väheksyä. Hienoja kappaleita olen joskus kuullut, vaikken ko musiikkia harrastakaan, enkä siitä mitään tiedä. Pitänee laajentaa tietämystä.
  Tuon ketjun paras anti oli;
  "Ihan oikeasti suurten massojen musiikkimaku on ihan uskomattoman huono".

  Tämä sitten vissiin sopii tähänkin ketjuun, jos kerta Rushkin on kymmeniä miljoonia levyjä myynyt ja sitten "suurten massojen" yhtye.
   
 20. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Joo Rääkkiin on taas lähettävä ja kyllä siellä on ulkomaalaisiakin "tähtiä" paikalla Mastodonin muodossa. Jos vetävät edes lähelle yhtä tiukan keikan kun viimeksi kaksi vuotta sitten Suomessa ollessaan, niin on parhautta taas tiedossa. Ja suomalaisista voisi mainita vielä Von Hertzen Brotherssin, joka taitaa olla paras suomalainen progepumppu sitten Kingston Wallin.

  Jos haluaa kuulla kunnon revittelyä rummuilla niin kannattaa kaivaa jostakin Zapan The Black page ja mielellään Terry Bozzion soittamana. Aivan käsittämätöntä kamaa. Tuli vielä todistettua Fantomaksen Helsingin keikalla parisen vuotta sitten tuo Bozzion livenä soittamana ja saihan sitä tosiaan leukansa lattialta sen jälkeen kerätä. Jos rumpali yleensä pystyy soittamaan tuon edes suurinpiirtein virheettä läpi voi pitää itseään jo pirun kovana jätkänä.
   

Jaa tämä viestiketju