Ruotsin ja Norjan verkkojen kuuluvuus

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Anonymous, 25/12/03.

 1. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Oletteko kiinnittäneet huomiota siihen, kuinka hyvä peitto verkoilla Suomessa on verrattuna verkkojen peittoon Ruotsissa ja Norjassa? (kartat osoitteessa http://www.gsmworld.com/roaming/gsminfo/index.shtml ) Ruotsissa Tele 2:n ja Vodafonen verkkojen kuuluvuus alkaa heiketä kohta Tukholman pohjoispuolella ja suuret osat maata ovat peittoalueen ulkopuolella. Telian verkko on paras, muttei sekään ole yhtä kattava kuin Soneran verkko Suomessa. Kovin aukkoiselta näyttää Norjassakin. Olis kiva kuulla kokemuksia niiltä, jotka on roamannut näissä maissa.
   
 2. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Ruotsissa kuuluvuus on hyvä kaupungeissa ja teiden varsilla. Radiolinjalla on ainakin verkkovierailu toiminut hyvin ja pätkimistä ei ole tapahtunut. Eli aina on jonkun operaattorin verkkoa löytynyt. Onhan niitä kohtia varsinkin Tukholman pohjoispuolella, jossa on paljon aukkoja ja pitkiäkin välejä, jossa verkkoa ei löydy. Etelä-Ruotsissa kuuluvuudessa ei ole moittimista.
   
 3. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Mielenkiintoinen huomio, mutta siitä huolimatta kannattaa muistaa myös pari seikkaa, joita ei ole vielä tuotu esille: Ruotsin ja Norjan keski- sekä pohjoisosista hyvin suuri osa on vuoristoa, jossa ei käytännössä juuri kukaan asu. Teitäkään ei pahemmin ole. Suomessa tällaista edes vähän vastaavaa aluetta on vain Käsivarren Lapissa. Ainakin Ruotsin väestö on myös keskittynyt vielä Suomeakin voimakkaammin etelään, muistan joskus kuulleeni faktan, että 4/5 ruotsalaisista asuu etelämpänä kuin yksikään suomalainen.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Varmaan pitää paikkansa, jo Tukholma on kymmeniä kilometrejä etelämpänä kuin Helsinkin, ja Tuhkholma on heidän kartallaan aika pohjoisessa ja sen pohjois puolella ei juuri taajamia ole kuin rannikolla.
   
 5. =Henkkis=® Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1851
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  Telenor ja TeliaSonera ne kuuluu parhaiten. Itse norjassa vierailessani välillä verkko oli 10 minuuttiakin poikki, en tiedä kuinka helppoa tuollaiseen vuoristomaahan on rakentaa GSM verkko. Ruotsin puolella huomasin vain vodafonen (comviq) verkon olevan surkea. Mutta kun olet suomalaisella liittymällä liikkeellä, niin sulla on hyvät mahdollisuudet kun saat, melkein jokaisen verkon pelaamaan, eli saat parhaimman kuuluvuuden omaavan verkon jos sen hetkisestä operaattorista palkit loppuu ja muilla on palkkeja. Kyllä siellä pärjää, mut on aivan erillainen maa ainakin norja kuin suomi, liikenteen kannalta, pitkiä vuoristoteitä jossa liikkuu vähän autoja, eli en sitten tiedä onko kiinnostusta rakentaa koko maan kattava verkko.

  E: Ompa isot erot pohjoisessa soneralla ja radiolinjalla. Eli soneralla vois sanoo että kuuluu koko maassa. Mut en kyllä tonne pohjoisen pöpelikössä koskaan ole käynyt, joten RLän kuuluvuus on riittäny mainiosti.
   
 6. -tiger-

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/02
  Viestit:
  384
  Tykkäykset:
  0
  ei noissa verkoissa mitään valittamista ole. tosi hyvät kuuluvuudet telialla joka puolella ja comviqilla ja europolitanilla nyt siellä missä 95% asuu sekä lomanviettokohteissa esim åressa ja saa tukholmasta ajaa 100km pohjoiseen ennen kun millään verkolla edes heikkenee/tulee aukkoja kuuluvuuteen. suomessa on soneralla hyvä verkko mutta kyllä ihan yhtälailla radiolinjan ja 2gn verkot heikkenee pohjoiseen kuin ruotsissa. ja suomessa tosiaankin niin on asutus paljon enemmän hajallaan. ite en oo koskaan joutunu peittoalueen ulkopuolelle ruotsissa. vaikka suurimmaks osaks oon kyllä ollu tukholmassa että eipä oo ollu paljon mahdollisuuttakaan ;)
   

Jaa tämä viestiketju