Rullaluisteluketju

Keskustelu osiossa 'Liikenne', aloittaja eralumi, 22/7/08.

 1. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Kuinka moni foorumilaisista harrastaa rullaluistelua?

  Itse junnuna luistelin paljonkin ja pitkiä matkoja. Luistelussa oli kuitenkin yli viiden vuoden tauko. Oltiin muksulle ostamassa pyöräilykypärää BudgetSportisa, jossa oli pakko kokeilla luistimia jalkaan monen vuoden jälkeen. Siitä se ajatus sitten lähti.
  Oli pakko ostaa itelle luistimet. Stadiumista löytyi K2 Exo Alu-luistimet tarjouksessa 59,90€ ja normaalihinta 130€. Meinasin nuo samaiset BudgetSportista ostaa, mutta hinta oli 99,90 ja normaalihinta 199,90€.
  Siihen K2 Exo-suojukset tarjouksessa 13,90€. Eli ei ollut kallis sijoitus.

  Viikko sitten kävin ensimmäisen pidemmän lenkin, 15,4km, luistelemassa. Lopputuloksena iso rakko jalassa kun ei jalat ollut vielä luistimiin tottunut.
  Toivon mukaan vielä luistelukelejä riittää.

  Onko PK-seudulla mitään sisäluisteluratoja, joissa voi käydä talvisinkin luistelemassa? Ei siis mitään temppuratoja tms. vaan ihan matkaluistelurataa.
   
 2. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  Hep!
  On tullut harrastettua aktiivisesti jo 10 vuotta, tosin vain ulkosalla, eli keväästä syksyyn. Taustoina on nuoruudessa pelatut 10v juniorijääkiekkoa joten luistelu oli jo "verissä".. Talvella jäällä ja kesällä semmoisilla kenkiin nahkaremmillä kiinnitettävillä "kaksi rengasta peräkkäin ja kaksi rinnakkain"-luistimilla.

  1998 ostin ensimmäisen in-linerit ja Rovaniemen roudan raiskaamilla pyöräteillä tuli opeteltua asfaltilla luistelu (vaatii kyllä hieman oppimista liukkaan jään jälkeen, asfaltti kun ei anna jalan/luistimen virheasentoja juuri anteeksi..) Aloitin muistaakseni halvoilla Crazy Creekin 72mm luistimilla, mutta Ouluun muuttaessani -00 homma muuttuikin jo astetta vakavemmaksi harrastukseksi sauvojen kanssa. Sen verran loistavat pyörätiet (niin pinnaltaan kuin laajuudeltaankin)täällä on, kehuttu jopa maan parhaiksikin jossain yhteydessä..? Siihen aikaan oli jo muutamia 80mm luistimia jotka jo parantivat menoa aikalailla ja niillä luistelinkin pari vuotta. Sitten hommasin K2:sen 90mm luistimet ja parin vuoden jälkeen nälkä kasvoi taas ja vuorossa oli Salomonin matalakenkäinen FourHundred. Se olikin mahtava luisti, tosin ainoa "pikku" vika oli että niisssä ei olluyt käytännössä jarruja ollenkaan.. tuli liikennemerkit kavereiksi muutamaan kertaan kun kääntyvät autoilijat eivät tajunneet että tulen risteykseen (siis jatkan suoraan) n. 30km/h vauhdilla ja kääntyivät eteen. Seuraavana talvena sitten suklapallopelissä katkaisin toisesta nilkasta nivelsiteet molemmilta puolilta ja keväällä totesin ettei luistelu noilla matalakenkäisillä ja pitkäkiskoisilla 100millisillä enää onnistu ja vaihdoin takaisin 90millisiin, nyt edelleen käytössä oleviin K2 Moto90-luistimiin (toiset jo menossa). Vaativa luistin oli yksinkertaisesti liian rasittava nilkalle ja hommasta katosi hauskuus.

  Luistimet kestävät käytössäni yleensä pari kesää jolloin jälkimmäisen lopulla alkaa laakerit jo valittamaan aika pahasti ja renkaat ovat melko loppu. Aloitan kauden heti kun vain hiekat on lakaistu pois ja jatkan aina siihen asti että pudonneet lehdet ja neulaset tekevät tiet liukkaiksi. Normaali kesänä matkaa tulee keskimäärin 4-6 kertaa viikossa n. 20-30 km lenkillä. Tämä kesä onkin ollut sitten todella surkea, lähes joka päivä on satanut sen verran ettei oikein kunnon lenkille ole uskaltanut kovin usein lähteä.. :( lisäksi toukokuu meni työreissulla, jonne ei luistimia mukaan voinut ottaa.

  Suurimmat elämykset tuossa harrastuksessa on saanut silloin kun otin sauvat käyttöön ja myöhemmin sitten ostin ensimmäiset 90mm luistimet. Molemmilla kerroilla homma muuttui niin reilusti mielekkäämmäksi ettei kyllästymistä ole päässyt syntymään vaan lähes päivittäin alkaa polttelemaan että pääsisi lenkille..
   
 3. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Itselläni nuo sauvat olleet harkinnassa jonkin aikaa. Olen niitä kaupassakin käynyt hypistelemässä mutten ole vielä ostanut. Nuo sauvat siis tuo luisteluun uutta potkua joten suosittelet sauvat luistelukavereiksi?

  Pääsis vaan jossain ensin testaamaan niin ei tarvi montaa kymppiä heittää nurkkaan jos ei tykkääkkään.
   
 4. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  Jep, suosittelen todella! Suurin hyöty oli ettei selkä väsynyt ja kipeytynyt enää lenkeillä. Tietysti kannattaa ensin kokeilla, vielä jos onnistuu jostain saamaan lainaan/kokeiltavaksi niin että ehtii tottua ja oppii tekniikkaa edes hieman. Itselläni on vieläkin käytössä ne ensimmäiset Exelin Nordic Blader hiilikuitusauvat jotka aikoinaan ensimmäisinä ostin. Olivat vielä markka-aikaan yli 350 mk, mutta en ole katunut edes pennin edestä. Mikäli ne päädyt ostamaan, osta kerralla kunnolliset, niin ei tarvitse ostaa kaksia ;). Ainakin kannattaa katsoa että "rannelenkki" on tukeva (eli semmoinen kuin auki leikattu hanska) ja että piikit ovat kumitassulla vaimennettua mallia. Halvoissa sauvoissa ei yleensä ole kunnon rannelenkkejä eikä vaimennettuja piikkejä. Exelin sauva on suht tyyris, mutta niihin saa myös varaosia, itsellni menee ihdet piikit/kausi. Tällöin saa aina keväisin kun kylmä asfaltti on kovaa, aloittaa uusilla terävillä piikeillä.
   

Jaa tämä viestiketju