Roaming-hinnat laskevat

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja puh, 16/3/07.

 1. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Vihdoinkin alkavat ulkomailla soitettujen ja vastattujen puheluiden hinnat näyttämään kohtuullisemmilta, toivottavasti maksukatto toteutuu.
  http://www.digitoday.fi/page.php?page_id=12&news_id=20076726
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Aivan... kyllä joku järki oltava tuommosessa ylihinnottelussa mitä nyt on ollu ja luettu.
   
 3. caarlo

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/04
  Viestit:
  523
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  MPF:n sääennustaja v. 2005
  Tämä taas tarkoittaa, että kohta on jokaisella Eurooppalaisella operaattorilla roaming-hinnat EU-alueella 50C/25c. Korkein mahdollinen hinta. Aika jännä, että jokusissa EU-maissa puhelut maksaa jopa yli 50c/min, eli ulkomailla voisi soitella hieman halvemmalla? :)

  Tekstiviestienkin roaming-hinnoitteluun tulisi puuttua. Sama hinta kuin kotimaassa tai max. 10c/kpl.
   
 4. samumanu Vieras

  0   0   0

  Toki hinnotteluihin pitää puuttuakin ettei ylilyöntejä tule mut kaikkea ei voi sanella ettei aiheuteta taloudellista vahinkoa firmoille, jos joku joutuis liikaa hintoja laskee voi olla lopetus edessä jolloin alueellisesti kilapilu vähenis mikä johtaisi jne jne. Kaikki varmaan ymmärtää et semonen voi myös aiheuttaa hankaluuksia, siks mun mielestä noi 50c ja 25c on aluks ainaki ihan ok.
   
 5. anttipng

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/05
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N6030
  Yksi syy näihin kohtuuttomiin puheluhintoihinhan on eurooppalainen puhelimen hinnan subventointi, joka otetaan minuuttihinnassa takaisin. Suurin syy suomalaiseen puhelujen alhaiseen hintaan on se että kytkykauppakiellolla aikanaan operaattorit saatiin tekemään sitä mitä ne osaa, eli myymään verkkopalveluja ja jätettiin puhelintenmyynti asian osaaville tahoille.
   
 6. rbrbrb

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/04
  Viestit:
  887
  Tykkäykset:
  0

  Tällä asialla ei suoranaisesti ole mitään tekemistä roaming-hintojen kanssa.
   
 7. caarlo

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/04
  Viestit:
  523
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  MPF:n sääennustaja v. 2005
  EU:n verkkovierailun kattohinnaksi 40 snt/min

  Ulpu Iivarin Cebit-messujen yhteydessä pidetyssä Euroopan telealan kokouksessa esittämä 40 eurosentin kattohinta matkapuhelujen verkkovierailulle näyttää toteutuvan. Euroopan parlamentin teollisuusvaliokunta päätti torstaina, että ulkomaille soitetun matkapuhelun verkkovierailuhinta ei saa ylittää 40:tä senttiä eikä vastaanotetun puhelun hinta 15:tä senttiä minuutilta.

  EU:n teleministerien epävirallisessa kokouksessa Cebit-messujen yhteydessä Hannoverissa sovittiin vastoin valtiosihteeri Iivarin ehdotusta, että soitettujen matkapuhelujen verkkovierailusta saa laskuttaa yhteisön sisällä korkeintaan puoli euroa minuutilta. Vastaanottamisesta perittävän maksun kattohinnaksi sovittiin 25 senttiä.

  Teollisuusvaliokunta asetti katon sekä tukku- että kuluttajahinnoille. Operaattorien välisessä tukkukaupassa korkein sallittu on hinta on noin 23 senttiä minuutilta. Tämä merkitsee noin 70 prosentin alennusta nykyisiin maksuihin verrattuna, kertoo Ylen uutiset.

  Päätös tarvitsee vielä Euroopan parlamentin täysistunnon vahvistuksen toukokuussa. EU:n teleministerit tekevät lopullisen päätöksen kesäkuun alussa. Säännelty hinta voi tulla voimaan ennen vilkkainta eurooppalaista kesälomakautta eli ensi heinäkuun alusta.

  http://www.digitoday.fi/page.php?page_id=12&news_id=20078897

  Jopa ennen heinäkuuta!.
   
 8. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0
  Kaikki yllä esitetyt hinnat lienevät arvonlisäverottomia hintoja. Olennaista olisi myös, että operaattorit velvoitettaisiin laskuttamaan puhelut sekuntiperusteisesti. Nythän roaming-puheluita veloitaan ties millä jaksotuksilla, jotka lisäävät entisestään todellista minuuttihintaa.
   
 9. samumanu Vieras

  0   0   0

  Tuli mieleen seuraavaa, ja tää on sit vaan mutua..

  Jos on operaattori jonka voitoista tulee edes isohko osa noista roaming puheluista ni miten käy kun niiden hinnat laskee lain avulla, kai ne rahat jostain takasin tahtoo mikä on luonnollista. Onko paineita kotimaan hintojen nostoon?

  Ite olen usein vastaan hintojen sääntelyä lain avulla ja kannatankin enemmän markkinavoimien vaikutusta asiaan, sitä ei kyl tässä oo kai sit kunnolla tapahtuna. Tosta vaan voi seurata jotain huonoakin..
   
 10. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0
  Suomen kohdalla ei roaming-hintojen lasku aiheuta paineita korottaa muita hintoja, sillä tulot eivät laske ellei oteta huomioon 5% laskutuslisää. Monessa muussa maassa korotuspaineita toki voi olla.
   
 11. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3037
  Tykkäykset:
  109
  No mutustellaan. Ja pysytään aluksi kotimaassa. Kotimaisten operaattoreiden pitäisi siis saada ulkomaisia asiakkaita verkkoonsa. Keitä ja missä määrin? Suomi ei kuitenkaan ole turismin massamaa, eikä valitettavasti myöskään mikään bisnessentteri tai EU:n hallintokeskus. Taitaa lopulta olla niin, että rahavirrat eri operaattoreilla tässä liikenteessä oman laskutuksen suhteen jää aika pieneksi. Eikä kotimaan hintoihin noilla tule olemaan olennaista vaikutusta. Suuret matkailumaat, kuten Espanja taas keräävät varmasti aikamoista saldoa. Ja laskuttavat suomalaisia operaattoreita heidän asiakkaidensa verkkovierailuista. Työmatkalaiset ovat sitten oma lukunsa mutta ei heitäkään nyt massamaisesti ulkomailla liiku. Puhuvat tietenkin vapautuneemmin kun firma maksaa laskun. Lopputuloksen arvelen olevan, että hintauudistuksella kotimaiset operaattorit nettoavat pikemminkin kuin kokevat jäävänsä tappiolle.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tässä tapauksessa on operaattorit ovat käyttäneet rohkeasti hyväkseen kilpailun puutetta ja vapaan markkinatalouden mukaan silloin siihen pitää hallinnollisesti puuttua.
  Pitää toki muistaa että maakohtainenkin aito kilpailutilanne voi vaihdella kovasti, ja että alueella on useissa maissa toimijoita jotka voivat käyttää tilannetta hyväkseen.

  Säätelyllä, varsinkin kattohinnoilla, voi olla sellainen vaikutus että se määrittääkin alimmanhinnan ja koko EUta koskevana ei huomio eri kustannusrakenteita.

  Sen enempää pohtimatta reilu hinnoittelu perusta voisi olla omien asiakkaiden keskiminuutti hinta + korvaus lisävaivasta. Tämänkin oikeuden mukainen laskeminen voi olla todella vaikeaa.

  60c minuuttia on toki varsin kohtuullinen realihinta jos vertaa siihen mitä 90 luvulla puhelut maksoi kotimaassa.

  Suuripettymys on ettei datahintoihin puututa.

  Eli käytännössä UMA:n yleistymistä pitää odotella.
   
 13. muumi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/5/04
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  19
  Tuskin, sillä eniten tästä hyötyvät juuri operaattorit. Nyt kun roaming-hinnat saadaan edes jotenkuten kohtuulliselle tasolle, asiakkaat uskaltanevat myös käyttää sitä puhelintaan ulkomailla muutenkin kuin aivan välttämättömän pakon edessä. Aiemmin ei ole tullut mieleenkään rupatella ulkomailta Suomeen, tai päinvastoin, mutta tuon uudistuksen jälkeen voi myös vähemmän tärkeitä asioita toimittaa puhelimitse. Oma puhelinlasku tuskin pienenee, mutta sillä saatava vastine varmasti kasvaa.

  Saisi tuon kattohinnoittelun ottaa käyttöön ihan globaalistikin. Jospa tässä asiassa muut maat ymmärtäisivät ottaa mallia.
   
 14. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
 15. Slotte

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/02
  Viestit:
  257
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  UVTC.com; Laadukkaimmat 900 MHz matkaverkot Suomes Ruotsis &Norjas; puolisol dna 5½ vuoden asiakkuus
  * Veikkailen että turistien keskuudessa eniten kasvaa sellaisten pienehköjen maiden kansalaisten ulkomailla soitetut puhelut, jotka joutuvat matkaamaan tuntimääräisesti pitkiä matkoja päästäkseen esim. "etelään", kuten suomalaiset. Sikäli varsinkin jos mieluiten maksavat vain menomatkan ja lyövät paluumatkan päivämäärän lukkoon vasta viimeisinä päivinä ennen paluuta, mikä on yleistymässä ympäri EUta. Tarkoitan suhkot paljon on administraatio-kuluja on yksityishenkilöllä.

  * Liikematkailijoiden tottumuksissa luulen tapahtuvan hieman käännettä koska lähinnä heillä on ylimääräistä aikaa puhua paljon kun ovat chekanneet sisään ja odottavat aulassa lähtöä. Yhä useampi saa tuon uuden lain johdosta työsuhdepuhelimen ulkomaan käyttö mahdollisuudella. Siltä kannalta olisi ollut suotavampaa että puhelun vastaanottomaksun rajoituksen sijasta olisi tullut gprs-datasiirto -hintarajoitus, se olisi hyödynnyttänyt myös turisteja koska olisivat voineet käyttää edullisemmin tuttuja wap-palveluita ulkomaillakin ollessaan. Joo, on uudenaikaisempaakin tekniikkaa kuin gprs, mutta täytyy muista että monet EU-maiden kansalaiset eivät ehkä kaikista uusinta tekniikkaa hyödyntääkseen vaihda uusiin päätelaitteisiin samaan tahtiin kuin esimerkiksi ruotsalaiset juuri nyt kiihtyvään tahtiin tekevät.

  * Se 24 sentin vastaanottomaksun rajoitus on melko raju, lailla säädettynä. Kyllä joissakin EU maissa verkon rakennus- ja ylläpito- investoinnit ovat suhteessa verkon kannattavuuten aika hilkulla että nuo sentit riittäisivät.

  * Koska kaikkein edullisintahan on aina että ollessa ulkomailla, painaa punaista luuria kun tulee puhelu jonka numero näkyy. Lisäksi saldorajoituskin napsauttaa herkemmin kiinni puheluiden vastaanotossa ulkomailla, että jo sekin rajoittaa pahinta törsäämistä. Jonkinlainen saldorajoitus luulisi löytyvän useimmilta EUn alueen operaattoreista.

  * Seuraavaa on vaikea vaatia kaikkien EU-maiden kaikilta operaattoreilta: mutta erittäin suotavaa olisi ne tekniset toteutukset jotka kokonaan poistaisivat TURHAT lisäkulut siitä kun on ulkomailla ollessa puhelu jostain syystä siirtyy puhelinvastaajaan. Tiedätte mitä tarkoitan.
   
 16. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6895
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  Kännykkämaksujen alennukset EU-parlamentissa

  http://elisa.net/uutiset/talous/?id=36167971
  EU/Strasbourg

  Julkaistu: 23.05. klo: 03:34
  Päivitetty: 23.05. klo: 05:12
  EU-parlamentti äänestää tänään Euroopassa soitettavien kännykkäpuhelujen hinnanalennuksista. Jäsenmaat ja parlamentti saavuttivat periaatesovun niin sanottujen roaming-maksujen leikkauksista jo viime viikolla.

  Matkapuhelimella soitettu puhelu EU-maasta toiseen saa sovun jälkeen maksaa korkeintaan 49 senttiä minuutilta ja puhelun vastaanottaminen 24 senttiä minuutilta. Lisäksi hintaan tulee arvonlisävero.

  Nyt on näemmä päästy taas askel eteenpäin.
  Ja päätöksiäkin tuli :
  EU hyväksyi kännykkäpuhelujen hinnanalennukset

  Matkapuhelut EU:ssa halpenevat.

  Julkaistu: 23.05. klo: 03:34
  Päivitetty: 23.05. klo: 15:15
  Euroopan unionin parlamentti on hyväksynyt EU-maasta toiseen soitettavien kännykkäpuhelujen hinnanalennukset.

  Jäsenmaiden on määrä siunata uudistus kesäkuussa, jonka jälkeen uudet hinnat voivat olla suomalaisten saatavilla jopa muutamassa viikossa.

  Suomalaisille roaming-maksujen uudistus tuo merkittäviä säästöjä. Esimerkiksi lomalla soitettu puhelu saa maksaa jatkossa korkeintaan 49 senttiä ja vastaanotettu puhelu 24 senttiä minuutilta. Päälle tulee arvonlisävero. Verolliset hinnat ovat noin 60 ja 30 senttiä.

  Esimerkiksi Espanjasta tai Kreikasta soitettu puhelu maksaa nyt kaikilla suurilla operaattoreilla noin euron minuutti.

  Hintoja säädellään, koska operaattorit eivät EU:n mielestä ole itse laskeneet hintoja riittävä nopeasti. Suuret operaattorit ovat vastustaneet uudistusta kiivaasti.
   
 17. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  http://www.tietoviikko.fi/doc.te?f_id=1186902

  "Puhelu EU-maasta toiseen maksaa jatkossa enintään 49 senttiä minuutissa ja puhelun vastaanottaminen 24 senttiä minuutissa. Hintoihin tulee vielä päälle arvonlisävero." Hinnat tulevat voimaan operaattoreiden asiakkaille aikaisintaan elokuussa 2007.
   
 18. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  http://www.itviikko.fi/page.php?page_id=46&news_id=200716079

  Muutos elokuun lopussa

  Sonera laskee matkapuhelujen EU-hintoja

  tärkein asia:

  Matkapuheluhinnat* ulkomailla Euroopan unionin alueella ja Norjassa 30.8.2007:

  Puhelu Suomeen, oleskelumaahan tai toiseen EU-maahan: 0,49 € (alv 0 %) 0,5978 € (alv 22 %)
  Puhelun vastaanotto: 0,24 € (alv 0 %) 0,2928 € (alv 22 %)
  *Puheluiden veloitusjakso on 30 sekuntia.

  Lisäksi Sonera laskee samanaikaisesti matkapuheluhintoja joissakin Euroopan unionin ulkopuolisissa maissa kuten Sveitsissä ja Islannissa. Näistä maista soittaminen unionin maihin maksaa 30.8. alkaen 0,85 euroa minuutilta (alv 22 %).
   
 19. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Mistäs syystä Sonera saa kupata roaming-käyttäjiä vielä 2 kuukautta?
   
 20. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mitä tarkoitat? meinaatko että kaikki muut operaattorit ovat jo laskeneet hinnat?
   

Jaa tämä viestiketju