Roamaus kotimaassa ja virtuaalioperaattoreissa

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja KEtoivonen, 27/3/09.

 1. KEtoivonen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/3/09
  Viestit:
  84
  Tykkäykset:
  0
  Olen vaihtanut operaattoria. Puhelimessa on/oli myös "vanhat" yhteysosoitteet. Mailiklienttiä käynnistäessä pöhelin (N95) kertoi - olet vierailijaverkossa, saattaa tulla kustannuksia, yhdistetäänkö. Annoin luvan, vaikka ihmettelin.

  Voisiko olla, että olen käyttänyt "Elisa Internet" asetusta "Saunalahti internet" asemesta? Ja jos kyllä, niin sillon matkakaistani (Saunalahti) hinnoittelu ei ollut voimassa, vaan nähtävästi Elisan roamaushinta.

  Periaatteessa ei lie mahdollista, että Sanuna ei toimi jos Elisa toimii - vai kuinka? (ja tarkoitan teknisesti - siis roamaustarvetta ei synny oman verkon puutteen takia. Muutenhan palvelut voivat erota ja olla toisessa putkessa toimimattomia:))

  Olen nyt jo poistanut Elisa asetukset, ja vaikka olisin roamannut vaikka mihin, niin tuo lasku ei maailmaani tule kaatamaan.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos sinulla Sanalahden SIM, niin silloi roamaat Elisan verkossa ja siitä puhelin varoittaa.
  Elisan internet asetukset eivät aijemmin toimineet Saunalahden SIMillä (internet apn taisi viedä wap yhteyteen) Elisan verkossa hinnoittelu on Saunalahden kotimaan hinnoitelun mukaan.
   
 3. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Tuskin, sillä Elisan asetuksilla Saunalahden liittymällä ei ainakaan ennen ole päässyt lainkaan internettiin.

  Tarkoitatko nyt puhelimen käyttöä Suomessa vai ulkomailla?

  Saunalahdella ei ole lainkaan omaa radioverkkoa. He ovat virtuaalioperaattori (virtuaalinen = näennäinen). Suomessa Saunalahden liittymäsi on aina verkkovierailussa Elisan verkossa. Muita vaihtoehtoja ei edes ole.

  Sähköpostiohjelman antama varoitus johtuu juuri tästä. Kun kotiverkkoa ei ole, olet aina verkkovierailussa.

  Vastaus kysymykseesi on että Suomessa tilanne on se että jos Elisa toimii niin myös Saunalahti toimii, koska ne käyttävät samaa verkkoa.

  Ulkomailla tilanne ei ole yhtä yksinkertainen. Koska Saunalahti on virtuaalioperattori, täytyy heillä olla verkkovierailusopimukset jokaisen ulkomaisen verkon kanssa missä Saunalahden liittymiä voi käyttää.

  Ulkomailla voi siis käydä tilanne että Elisan liittymä toimii (Elisalla on sopimus paikallisen operaattorin kanssa), mutta Saunalahden liittymä ei toimi (Saunalahdella ei ole sopimusta paikallisen operaattorin kanssa.)
   

Jaa tämä viestiketju