Mobiili.fi Ristiriitaisia tietoja: milloin uusi Apple Watch oikein tulee?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 16/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2083
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Nykyiset Apple Watch Sport + Apple Watch Edition + Apple Watch


  Erinäisissä huhuissa Apple Watchista on povattu uutta toisen sukupolven mallia kevään aikana, mutta tilanne ei ole aivan näin selkeä. Huhuja koevalmistuksen aloituksesta liikkuu, mutta toisaalta komponentti- ja sovelluskehittäjäpuolen lähteiltä uuden Watchin lanseeraus jo keväällä ei saa nyt tukea.

  Ensimmäisen Apple Watchin toimitukset alkoivat viime huhtikuussa. Monilla pienemmillä markkinoilla, kuten Suomessa, virallista myyntiintuloa saatiin kuitenkin odottaa loppuvuoteen.

  Taiwanin Commercial Timesin lähteiden mukaan toisen sukupolven Apple Watchin koetuotanto olisi alkamassa jo kuluvan kuun aikana. Kyse ei olisi varsinaisesta suuremman mittakaavan valmistuksesta, vaan tuotantoprosessin haasteiden ja ongelmien havaitsemiseksi tehtävästä pienemmästä kokeilusta. Alkuvaiheessa Watchia Applelle kokoonpanisi taiwanilainen Quanta.

  Lisksi aiemmin on liikkunut huhuja Applen maaliskuussa järjestettävästä julkistustilaisuudesta.

  TechCrunchin päätoimittaja Matthew Panzarino kuitenkin rohkenee väittämään, ettei uutta Watchia vielä maaliskuussa tultaisi näkemään. Hänen uskonsa perustuu siihen, ettei uudesta Apple Watch -laitemallista ole näyttöä toimitusketjun eli Applen alihankkijoiden toimien perusteella eivätkä myöskään TechCrunchin sovelluskehittäjäpuolen lähteet ole kuulleet uutuuden tulosta jo keväällä.

  Taas toisaalta aiemmin kuukausi sitten 9to5Macin Mark Gurman raportoi Applen suunnittelevan maaliskuun tilaisuutta, jossa päätähti olisi uusi Apple Watch. Gurmanin raportointi on ollut viime vuosina ensiluokkaista paljastaen monesti Applen suunnitelmat ensimmäisenä. Toki asiat voivat aina myös muuttua alun perin suunnitellusta.

  Apple Watch 2:n uudistuksista ei myöskään ole kuultu juuri lainkaan konkreettisempia paljastuksia. Watchin aivot, eli sen S1-piiri, vaihtunee uuteen nopeampaan ja virtapihimpään S2-versioon ja todennäköisesti myös kellon ulkomuoto saanee ainakin pientä päivitystä. Muita esillä olleita huhuja, spekulaatioita ja valistuneita arvauksia hieman pidempi akkukesto, paremmin kirkkaassa valossa näkyvä näyttö sekä erityisesti FaceTime-videopuheluille tarkoitettu kamera.

  Lisäksi ajan myötä Watch saanee tavalla tai toisella sykemittarin jatkoksi lisää erilaisia antureita ja liikunta- ja terveysseurannan toimintoja. Näistä osa voisi kuitenkin tulla mukaan itse kellolaitteison sijaan älykkäinä rannakeina.

  Myöskin tulevaisuuden Apple Watch tulee varmasti liittymään suoraan itse mobiiliverkkoon, jolloin pakottava tarve kytkeytyä iPhoneen monien ominaisuuksien toimimiseksi katoaa. Itsenäisempää toimintaa on huhuttu jo toisenkin sukupolveen Watchiin, mutta kuten monet muutkin asiat seuraavasta Apple Watchista, myös suoran mobiiliverkkojen tuen läsnäolo on vielä kaukana vahvistetusta.

  Uuden Watchin ohella aiemmin Applen kevään uutuuksiksi on huhuttu uutta nelituumaista iPhone-mallia, nimeltään mahdollisesti iPhone 5e, sekä iPad Air 3:a.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju