RIM tulee Suomeen: Yhteistyökumppanina mobiilioperaattori Cubio

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja cliq, 20/2/12.

 1. cliq

  cliq Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  18/6/07
  Viestit:
  441
  Tykkäykset:
  43
  Puhelinmalli:
  Moto X Force+BB PP Silver Ed. | Sonera
  Kauppalehti, 20.12.2012 sivu 4


  Kanadalainen älypuhelinvalmistaja RIM tuo Blackberry-laitteensa huhtikuussa Suomen markkinoille. Suomalainen yhteistyökumppani on mobiilioperaattori Cubio.

  – Yhtenä syynä tuloomme on se, että Nokia on nyt heikko, sanoo yhtiön Pohjoismaiden ja Venäjän markkinoista vastaava toimitusjohtaja Paul Lucier .
  RIM tuli Pohjoismaista ensin Ruotsiin vuonna 2010. Lucier muistuttaa Nokian olleen tuolloin Suomessa vielä ylivoimainen puhelinbrändi.
  – Meidän piti aloittaa jostain ja näimme parhaaksi kohdistaa resurssit ensin Ruotsiin. Sen jälkeen olemme menneet Tanskaan, Norjaan ja Liettuaan, hän kertoo.
  Yhtiöllä on Ruotsissa 170 työntekijää. RIM on tehnyt Ruotsista myös yritysostoja, kuten viime kesänä hankitun JayCut-online videoeditointipalvelun.
  – Pyrimme aina markkinoiden ykköseksi. Se ei tietenkään ole Suomessa helppo tavoite. Pohjoismaat on sinänsä loistava markkina-alue: suurin osa puhelimen ostajista ostaa älypuhelimen, Lucier sanoo.
  Viime vuodet ovat olleet RIMille rajua alamäkeä. Viime vuonna yhtiön arvosta hävisi 80 prosenttia. RIM on menettänyt jatkuvasti markkinaosuutta Applelle ja Androidille. Viime kesänä RIM irtisanoi kaksi tuhatta henkeä 19 000 ihmisen henkilökunnastaan.

  Kovimmissa ennusteissa RIMin on ennustettu kuolevan tänä vuonna. Miten teille käy?
  – Läpikäymme välivaihetta ja olemme haavoittuvaisia. Erityisen vaikeaa meillä on ollut Pohjois-Amerikassa. Kilpailijat käyttävät tilaisuutta hyväkseen ja puhuvat kuolemastamme vaikka bisneksemme kasvaa hyvää vauhtia esimerkiksi Etelä-Amerikassa ja Lähi-Idässä. Olemme älypuhelinten ykkönen esimerkiksi Britanniassa, Lucier kertoo.

  Laajennatteko muihin suomalaisiin operaattoreihin?
  – Strategiamme on toimia useampien operaattoreiden kautta. Selvitämme laajentumismahdollisuuksia.

  BB10 loppuvuodesta
  Blackberry on kärsinyt samasta ongelmasta kuin Nokia. Apple ja Android ilmestyivät puun takaa älypuhelinmarkkinoille ja yllättivät kanadalaistoimijan. Uusia puhelinmalleja ei ole tullut tarpeeksi nopeasti ja uuden käyttöjärjestelmän, Blackberry 10:n lanseeraus on lykkääntynyt.
  – Blackberry 10 lanseerataan tämän vuoden loppupuolella. Sen myötä laitteiden käyttökokemus muuttuu selvästi. Uusia piirteitä ovat esimerkiksi sovellusten moniajo, Flash-tuki sekä puhelimen saumaton kommunikointi käyttäjän muiden laitteiden kuten tabletin kanssa, Lucier kuvaa.
  Nettiin vuotaneiden kuvien mukaan BB10-kosketusnäyttölaitteen ruudulla on samantyyppiset ”elävät tiilet” kuin Windows Phonessa.

  Oma tietoverkko
  Blackberry on profiloitunut ylivertaisella tietoturvallaan. Siksi se on erityisesti pohjoisamerikkalaisten yritysten ja niiden tytäryhtiöiden suosiossa.
  – 90 prosenttia Fortune 500-yhtiöistä on asiakkaitamme, kertoo Lucier.
  Data liikkuu RIMin omassa tietoverkossa ja viestit kryptataan useaan kertaan. Yhdysvalloissa monet valtion organisaatiot ovat pitäneet Blackberrya standardina. RIM mainostaa myös Blackberryn etähallintajärjestelmää, jonka avulla kadonnut laite voidaan ”tappaa” ilman operaattoria.


  Cubio: Muutama prosentti älypuhelinmarkkinoista riittää
  Aiemmin Blackberryjä on Suomessa voinut hankkia vain epävirallisia reittejä pitkin esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentältä turvatarkastuksen jälkeen sekä Verkkokauppa.comista.
  RIM on protestoinut ”harmaiksi markkinoiksi” nimittämiään myyntikanavia, koska se haluaa puhelimensa myytävän palveluiden kanssa.
  Kanadalaislaitteita alkaa myydä Suomessa mobiilioperaattori Cubio. Ennakkotilauksia otetaan vastaan 1. maaliskuuta lähtien ja toimitukset asiakkaille alkavat huhtikuun alussa.
  – RIM on yrittänyt vuosien varrella päästä Suomeen, mutta tänne on ollut vaikea tulla Nokian vuoksi. Isot operaattorit eivät ole olleet RIMistä kiinnostuneita. Nyt tilanne on muuttunut kun älypuhelinten markkina on suuressa murroksessa Applen ja Androidin vuoksi, kertoo Cubion Blackberry-liiketoiminnasta vastaava Kyösti Järnefelt .
  Eivätkö RIMin vaikeudet pelota?
  – RIM on pitänyt osuutensa tärkeimmässä kohderyhmässään eli yrityksissä sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. Hollannissa ja Britanniassa, jotka ovat Euroopan johtavia älypuhelinmaita, sen osuus on 20 prosentin tietämillä, Järnefelt sanoo.
  Cubion etukäteen tekemän markkinatutkimuksen mukaan Blackberryistä ovat kiinnostuneita erityisesti kansainvälisten suuryritysten Suomen tytäryhtiöt sekä yritykset ja organisaatiot, joille tietoturva on kännykkävalintoja ohjaava kriteeri.
  – Tavoitteenamme ei ole tehdä markkinajohtajaa. Meille riittää muutama prosentti älypuhelinmarkkinoista. Tänä vuonna Suomessa on arvioitu myytävän kaksi miljoonaa älypuhelinta, kertoo Järnefelt.
  Cubio tuo Suomeen vain RIMin uusia malleja. Lippulaivatuotteita ovat kosketusnäytöllinen Blackberry Torch 9860 ja kosketusnäytöllä ja näppäimistöllä varustettu Blackberry Bold 9900. Laitteet sijoittuvat kalleimpaan hintaluokkaan, 600 euron tienoille.
  Cubio myy Blackberrya paketilla, johon sisältyvät halvat ulkomaanpuhelut. Cubion toimitusjohtajan Harry Järnin mukaan Cubion ulkomaanpuhelut ovat 60–80 prosenttia halvempia kuin kilpailijoiden puhelut.
  Halpuus perustuu toimitusjohtajan mukaan RIM-puhelinten tehokkaampaan datakompressioon.
   
 2. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16609
  Tykkäykset:
  4844
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Ilmeisesti olet henkilö itse?
  Jos et, poista email ja laita jokin viite lainauksesta.
   
 3. cliq

  cliq Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  18/6/07
  Viestit:
  441
  Tykkäykset:
  43
  Puhelinmalli:
  Moto X Force+BB PP Silver Ed. | Sonera
 4. Axefield

  Axefield Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  17   0   0

  Liittynyt:
  25/7/07
  Viestit:
  6021
  Tykkäykset:
  2201
  Puhelinmalli:
  6S
  No nyt Symbianin kuollessa voi marginaaliset mahdollisuudet olla yritysmaailmaan, mutta yksityiset eivät varmaankaan kovin helposti RIMistä innostu. Itseäni ei ainakaan kiinnosta yhtään.
  Ei se merkkien lisätarjonta tosin pahitteeksi ole.
   
 5. peemvee

  peemvee Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  684
  Tykkäykset:
  133
  Puhelinmalli:
  Lumia 640DS, iPhone SE
  Onnea ja menestystä Suomen valloitukseen! Pelkäänpä pahoin, että maahantulo kosahtaa lähtöviivoille ellei qwerty-näppiksessä ole ääkkösiä suoraan saatavilla. Pitkä painallus ja valinta ei mun mielestä vaan toimi..
   
 6. Axefield

  Axefield Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  17   0   0

  Liittynyt:
  25/7/07
  Viestit:
  6021
  Tykkäykset:
  2201
  Puhelinmalli:
  6S
  Eiköhän siihen ihan skandinäppis tule, muuten tuossa ei ole mitään järkeä.
   
 7. Mikaw Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  19/1/05
  Viestit:
  1596
  Tykkäykset:
  148
  Luulisi skandi-versioita olevan, jos näitä Norjassa ja Ruotsissakin myydään.

  Alkaakohan näitä sitten saamaan joltain "oikealtakin" operaattorilta? Toivotaan, että kytkyttömiäkin versioita saisi.
   
 8. Fota

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/2/12
  Viestit:
  26
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 4
  Alkaa saamaan, todennäköisesti muutaman kuukauden sisällä.

  Edit: tarkennetaan, arviolta huhti-toukokuun vaihde. Systeemiä hidastaa tuo blackberryn oma systeemi mikä pitää ensin ottaa käyttöön.
   
 9. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  "Tyvärr är tangentbordet samtidigt en av mobilens brister – åtminstone för svenska användare. För att komma åt svenska tecken måste man trycka på a eller o i kombination med den optiska styrknappen."
  ja
  "Alternativ
  Nokia E6 är nästan 2000 kr billigare och når inte upp till samma kvalitetskänsla, men E6 har fördelar som ett svenskt tangentbord och FM-radio."
  http://www.mobil.se/tester/blackberry-bold-9900-i-test-1.493814.html

  Eli ilmeisesti eivät tee skandinäppäimistöjä Ruotsia varten, joten tuskin tulee sitten Suomeenkaan.

  Lisävalikoima on tietysti kivaa, mutta en usko että kummoista menestystä saa. Vaikka Nokia rämpii, niin enimmäkseen se rämpiminen johtuu kosketusnäyttöpuolesta. Perinteisissä Qwerty luureissa ei minusta ole Nokialla mitään vikaa ollutkaan.
   

Jaa tämä viestiketju