[Ratkaistu toistaiseksi] Wlan-erakon hätävara puhelimeen

Keskustelu osiossa 'Mikä liittymä minulle?', aloittaja ezuli, 30/3/15.

 1. ezuli Vieras

  0   0   0

  Tuo Saunalahden Norppa-latausliittymän 0,66€/vrk 1M netti ilman kuukausimaksua taitaa olla paras vaihtoehto pääosin wlanin piirissä elävälle? Pari kyläreissua tai automatkaa kuussa voi olla jolloin voisi uutisia lukea ja toisinaan jotain huutokauppaa tmv. päivystää.

  Puhepaketteja ei tarvitse, kun soitettuja puheluita on yleensä <10min ja lähteviä tekstiviestejä <5.

  Tottunut 21M liian halpaan nettiin, joten ~10€/kk korotus samasta ei nappaa maksaa "varayhteydestä".

  2M on sekin kaikilla jo 9.9€/kk ja siihen hintaan saisi 0,66*15vrk joka ei tule ikinä vastaan jos ei olosuhteet muutu. Toisaalta 15-30vrk menee samaan 9,90/kk ylärajaan.

  Norppa-lataus 0.5M on 4.94€/kk ja siinä raja menee 7,5vrk. Se voi tulla vastaan toisinaan, mutta todennäköisesti harvoin kun oppii olemaan perus kauppareissut ilman. Toisaalta nopeus on myös siinä rajoilla sietääkö sitä nykyään.

  4G:ssä olisi hinta/laatu sinänsä kohdillaan, mutta kotona ei toimi kuin yksi operaattori ja siltä on jo talon netti. Toisesta olisi puhelimessa hyötyä häiriöpäivien varayhteydeksi.

  Kellään kokemusta tämmöisestä käytöstä? Kiinnostaisi että onko se iso rasite muistaa, ettei jää vahigossa rullaamaan kun virransäästö saattaa ottaa Wlanin pois puhelimesta. Mobiilidatan poiskytkeminen pitäisi androidilla olla muuten luotettava, ei lähde pakolla yrittämään kuten Lumiat ainakin ennen. Toisaalta löytyy kai tuolle poiskytkemiselle jokin ajastinsovelluskin.

  EDIT: Täytyy se sittenkin kokeilla itse tuo kolmas 4G josta ei vielä omia kokemuksia. Jos ei toimi, nämä perusteet pätee ja kokeillaan latausliittymää.
   
  Viimeksi moderaattorin editoima: 31/3/15
 2. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Kyllä Saunalahti Latausliittymä Norppa vaikuttaa parhaalle valinnalle käyttötarkoitukseesi.

  Tietysti, onhan noita liittymiä 256 kbit/s etanadatallakin (esim. Tele Finland Mini datalla 3,00 €/kk, dna Mini data ja Saunalahti Tarkka 2G 4,90 €/kk, tarjouksiakin on aina silloin tällöin tarjolla). Mutta 256 kbit/s ei hirvittävästi juhlita. Aikataulut sillä vielä tarkistaa, mutta videoiden katselun yrittäminenkin on täyttä tuskaa.
   
 3. ezuli Vieras

  0   0   0

  Etanat väittää olevan 2G joten se esti edes kokeilemasta. Nykyinen Tele ei 2G pakotettuna tee juuri mitään 300 pingillä ja alle 100kt latauksella.

  0.5M 5€/kk on harmittava, koska ennen olisi saanut 1M 5€/kk, jos ei olisi langennut nyt loppumassa olevaan 21M 5€/kk + puhelin. 1M olisi saanut pitää kun ei ollut määräaikainen, toisin kuin nykyinen. 1M ottasin 5€ heti.

  Epäilyttää etten tuota mobiilidatan pois kytkemistä muista samana päivänä, kun ohjelmistoja päivittelen ja puhelinkin ennen joulua vaihtuu. Käyttöön se Norppa-lataus olisi muuten mainio, mutta kyllä tuossa varmaan pidemmän päälle menee hermo kun pitää vielä etukäteen lataillakin.

  Siksi nykyinen skenaario on vaihtaa tarjouksen loputtua testata DNA 4G johon mahtuu minun viestit ja puhelut 20€/kk. Testikuukauden aikana voi sitten katsoa jos saisi karsittua kuukausimaksuja muista palveluista ja tiputtaa liittymä 2M 10€/kk tai alle jos vaihto on helppoa.
   
 4. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  256 kbit/s etanaliittymät toimivat kyllä 3G-verkossa. Telellä ja dna:lla nimessä ei edes ole mitään 2G:tä, vaan molemmat ovat yksinkertaisesti Mini.

  Saunalahden nimien kanssa logiikan joutuu heittämään kierrätysastiaan heti ensikättelyssä. Geet ovat tuolla operaattorilla ihan puhtaasti markkinointikäytössä, eikä niistä voi päätellä toimivuutta eri verkkotekniikoissa suuntaan eikä toiseen. Saunalahden "2G" kun toimii 3G-verkossa, mutta toisaalta Saunalahden vanhoilla "4G":illä ei pääse 4G-verkkoon. Sinne pitää olla joku ihmeen "Supermegahypergiga 4G" variaatio.
   
 5. ezuli Vieras

  0   0   0

  Nyt löysin tiedon, että Google esti tuon mobiilidatan automatisoinnin Lollipopin myötä. Rootilla onnistuu, mutta tässä asiassa en sen pysyvyyteen luota. Saa siis unohtaa tuon latausliittymän, kun rasitteita kertyy aina vain enemmän.

  Siinä tapauksessa se on siedettävä nimenomaan hätävaraksi, mutta pitäisi silti mennä aina mobiilisivuille jotka nekään ei ole nykyään wap-mallin pieniä tekstisivuja.

  Puhelimelle en löytänyt tekniikkaa, mutta tietokoneella testailin että mukavuusraja on jossain 500-600kbps. Sen perusteella 0.5M ei riittäisi sen paremmin, kun päällä tulee testiä heikompi pingi + taustaliikenne.

  Eli periaatteessa on nieltävä 2M 10€/kk. 21M on suhteessa lähellä, mutta nopeuseroa ei ole jos ohjelmat ja päivitykset lataa wlanilla. Nykyiseltä Teleltä saa vähän puheluita ja viestiä sukulaisten Tele-liittymiin, joten tiedä sitten viitsiikö tuota DNAn 4G:tä sittenkään testata.

  Etanan voisi tietenkin kokeilla kun siihen vaihto tilataan edellisellä laskutuskaudella, mutta isomman paketin voi tilata heti. Telellä 1 vaihto per laskutuskausi ilmainen/mahdollinen.

  No toivottavasti jollekin parempi muistiselle tai hermoiselle tästä tutkimuksesta oli enemmän hyötyä kuin itselle.
   
 6. ezuli Vieras

  0   0   0

  Nyt on ehtinyt vähän testaamaan Telen 256k nettiä ja se tosiaan on 3G. Se ei hidastele niin paljon kuin luulisi, sillä sehän onkin tosiaan vain liittymän rajoitus ja verkossa riittää kaistaa. Eli se on sen saman 256k keskellä taloakin, vaikka rajoittamattomasta 21M lähtee yli puolet nopeudesta pois.

  Kuvattomat sivut, kuten foorumit ja amppari on käytännössä yhtänopeita kuin millä tahansa netillä. Kuvalliset sivut lataa kauemman, mutta ei jää minuuteiksi jumiin. Myös puhelin on huomattavasti tehokkaampi kuin edellinen 256k kokemus Nokia e72:lla.

  Mielestäni kuitenkin olisi nykypäivänä antaa 0.5m tuohon hintaan. Sekään mikään nopea ole ja tuskin paljoa vähentäisi 10e/kk 2M tilaajakuntaa. Itse pitäydyn hetken aikaa tässä, näkee sitten päivittääkö jos joutuu säännöllisesti pois Wlanista. Telellä pitäisi onnistua vaihto ylös päin "heti", joten voinee kesken päiväreissunkin vaihtaa jos rupeaa ärsyttämään.
   

Jaa tämä viestiketju