Raportti: Toiveet iPhone 8:n pitkän matkan langattomasta latauksesta mahdollisesti turhia

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15419
Reaktiopisteet
104
3066590-poster-p-wireless-charging-startup-energous-is-teaming-up-with-apple-supplier-dialog-700x394.jpg

Energousin WattUp-lataus voisi langattomasti ladata useita laitteita kerralla jopa metrien etäisyydeltä.


Jo pidempään on huhuttu ja arveltu, että Apple ottaisi ensi syksyn ”iPhone 8” -mallissa käyttöön Energousin kehittämän langattoman latauksen, joka toimisi jopa useiden metrien etäisyydellä laturista. Tuore analyytikkoraportti kuitenkin toppuuttelee näitä huhuja, kertoo 9to5Mac.

Viitteitä siitä, että Apple päätyisi käyttämään juuri Energousin latausta, on useampia. Esimerkiksi joulukuussa kerrottiin Energousin solmineen investointisopimuksen Applen alihankkija Dialog Semiconductorin kanssa. Copperfield Research -nimen suojissa kirjoitettu tuore analyytikkoarvio kuitenkin tuo esille, ettei Apple välttämättä aio Energousin latausta käyttää.

Copperfield Research on pseudonyymi tuntemattomalle analyytikkoryhmälle, joten on vaikea arvioida, kuinka hyvin sisäpiirin asioista perillä olevia analyytikoita raportin taakse kätkeytyy. Raportissa on kuitenkin useita seikkoja, joiden ansiosta sitä ei voi ohittaa pelkällä olankohautuksella.

Raportti esimerkiksi tuo esille sen seikan, että kaikki Applen viimeaikaiset langattomaan lataukseen liittyvät patentit käsittelevät induktiivista latausta, kun taas Energousin pitkän matkan lataus käyttää radiotaajuuksia eli RF-teknologiaa.

Pelkät patentit eivät kuitenkaan välttämättä kerro todellisista tuotteista vielä mitään, mutta eräässä patentissaan Apple vielä erityisesti tuo esille RF-latauksen huonoja puolia. Näihin lukeutuu teknologian huono hyötysuhde, eli latausteho ei ole järin suuri etäisyyden kasvaessa. Lisäksi RF-laturi on vaikea saada suuntaamaan säteilynsä ladattavalle laitteelle, eikä laturin ja ladattavan laitteen välille saa tulla säteitä pysäyttäviä esteitä. Kolmantena heikkoutena mainitaan säteilyn mahdolliset haitalliset vaikutukset ihmisille.

Kolmantena seikkana Copperfield Researchin analyytikkoraportti mainitsee Applen alihankkija IDTI:n, joka toimittaa piirejä Apple Watchien induktiivista latausta varten. IDTI:n mukaan on olemassa selkeitä todisteita siitä, että Apple aikoo käyttää myös iPhoneissa induktiivista latausta.

Copperfield Researchin raportissa mainitaan, että Applella ja Energousilla todennäköisesti on olemassa jonkinlainen sopimus, mutta yksi mahdollisuus on, että sopimuksella Apple haluaa vain estää muita puhelinvalmistajia käyttämästä Energousin WattUp -teknologiaa.

9to5Mac mainitsee, että tuntuu vaikealta uskoa, että Apple odottaisi näin pitkään tuodakseen iPhoneen järjestelmän, jota kilpailijat ovat käyttäneet jo pitkään. Sivuston mukaan on kuitenkin mahdollista, että Apple pyrkisi jollain tavalla parantamaan tuttua alustalla tapahtuvaa langatonta latausta.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom