Raportti: Applelta lisää tuen uudelle liitännälle Lightningin jatkoksi (päivitetty)

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22352
Reaktiopisteet
216
Apple on lisännyt määrityksiinsä uuden Ultra Accessory Connector -nimeä (UAC) ainakin toistaiseksi kantavan liitännän, jonka se on jo esitellyt Made-for-iPhone-ohjelmassa sen kanssa yhteistyötä tekeville lisävarustevalmistajille kehittäjäesiversiona.

Uudesta liitännästä raportoi ensimmäisenä 9to5Mac-sivusto.

Päivitys kello 00.30: Apple on kommentoinut Ars Technicalle, että se on lisännyt uuden liitännän MFI-määrityksiin lisensoijien eli lisävarustevalmistajien toiveesta, ei omasta aloitteestaan uuden liitännän tuomiseksi markkinoille. Lisäksi kuvailtu liitäntä kuuluu jo tuttuun USB-määrittelyyn. Applen keksimää on uusi UAC-nimi. Mitsumi käyttää liitännästä Ultra Mini Connector ja Nikon UC-E6-nimeä. ///

Applen kehittämä uusi liitäntä olisi tarkoitettu käytettäväksi ainakin itse lisävarusteissa, kuten kuulokkeissa. Apple mahdollistaisi kumppaneilleen sertifioitujen lisävarusteiden luomisen kaapeleilla, jotka olisivat eri päiltään ainakin mallia 1) Lightning – UAC 2) USB-A – UAC sekä 3) 3,5 mm – UAC. Lisävarusteissa uusi UAC-liitäntä korvaisi niiden nykyisiä Lightning- ja USB-liitäntöjä.

Ainoa 9to5Macin mainitsema parannus uudessa UAC-liitännässä vaihtoehtoihin verrattuna on sen pienempi koko. Se olisi suunnilleen yhtä korkea kuin nykyisin USB-C ja Applen oma Lightning, mutta kolmasosan näitä kapeampi ja vain puolet näiden syvyydestä. 8-pinnisen liittimen tarkat mitat ovat korkeus 2,05 x leveys 4,85 millimetriä.

Toistaiseksi ei tiedetä, onko Applella suunnitelmia ottaa UAC-liitäntä käyttöön myös omissa iPhone- ja iPad- ja muissa laitteissaan. Nykyisen Lightning-liitännän Apple esitteli syksyllä 2012 iPhone 5:ssä. Se korvasi Applen pitkään käyttämän 30 pinnin liitännän.

Päivitys kello 00.30: The Verge raportoi omiin lähteisiinsä perustuen, ettei UAC-liitännän ole tarkoitus korvata USB-C- tai Lightning-liitäntöjä Applen laitteissa.

Tarkennettu myös UAC-liittimen mittoja artikkelista. ///

Viime vuoden lopulla Apple keräsi paljon kritiikkiä, kun se korvasi uudessa MacBook Pro -tietokoneessaan lukuisat vanhat liitännät vain neljällä USB-C-liitännällä. Lisäksi porua aiheutti myös 3,5 millimetrin kuulokeliitännän jättäminen pois uusista iPhone 7 -puhelimista. Todennäköisesti myös UAC:n tulo tulee aikanaan aiheuttamaan huutomyrskyn

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom