Mobiili.fi Rahoituskierros viivästyi – Jolla hakeutuu yrityssaneeraukseen

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 20/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2092
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio havainnollisti yhtiön ylä- ja alamäkiä viime viikolla Slush-tapahtumassa Helsingissä.


  Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävä mobiiliyhtiö Jolla Oy ilmoitti tänään, että sen marraskuussa päättymässä oleva rahoituskierros on viivästynyt, minkä johdosta yhtiö joutuu sopeuttamaan ja järjestämään toimintaansa. Samalla yhtiö hakeutuu yrityssaneeraukseen, varmistaakseen toiminnan jatkuvuuden ja kannattavaksi kääntämisen. Samalla yhtiö joutuu myös lomauttamaan merkittävän osan henkilöstöstään.

  Neljä vuotta sitten perustetun Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmä saavutti syksyllä kaupallisen kypsyyden ja yhtiö on nyt valmis tarjoamaan sitä kaupallisille kumppaneille lisensoitavaksi. Laitevalmistajille Sailfish OS voi toimia itsenäisenä alustana, jonka päälle voi rakentaa erilaisia kuluttajaratkaisuja. Jolla tarjoaa Sailfish OS:ää myös tietoturvayhtiöille pohjaksi tietoturvallisille ratkaisuille. Jollan tavoitteena onkin tarjota Sailfish OS -käyttöjärjestelmää erilaisille toimijoille, jotka haluavat räätälöidyn käyttöjärjestelmän tukemaan omaa liiketoimintaansa.

  ”Start-up-yhtiölle tyypillisesti olemme neljän vuoden aikana läpikäyneet useita kuolemanlaaksoja ja taistelleet niistä läpi ja nyt edessä on seuraava suuri haaste”, sanoo Antti Saarnio, Jollan hallituksen puheenjohtaja.

  ”Tuotteen osalta olemme loistavassa tilanteessa, nyt kun Sailfish OS on vihdoin kaupallisesti valmis. Valitettavasti käyttöjärjestelmän kehittäminen tähän pisteeseen on vaatinut jo paljon aikaa ja rahaa. Tästä kuolemanlaaksosta selviytyäkseen Jollan on siirryttävä tuotekehitysvaiheesta kannattavaan kasvuun ja samalla uudessa tilanteessa sopeutettava kulutasojaan merkittävästi. Keskeisimpinä toimena kannattavaan kasvuun on käyttöjärjestelmän räätälöinti asiakkaiden tarpeisiin. Meillä on useita isoja ja pienempiä potentiaalisia asiakkaita, jotka ovat tästä kiinnostuneita.”

  Jolla on tänään jättänyt hakemuksen yrityssaneerausohjelmaan Helsingin Käräjäoikeudelle. Yhtiö pyrkii tällä toimella varmistamaan toiminnan jatkuvuuden ja saamaan lisäaikaa yhtiön rahoittamiselle ja kannattavuuden kehittämiselle.

  ”Suomessa on erittäin hyvä yrityssaneerauslainsäädäntö, joka mahdollistaa yritystoiminnan jatkamisen saneerauksen kautta, jolloin yhtiö saa maksuaikaa velkojensa hoitoon. Uskon, että saneerausohjelman kautta Jollan toiminta voidaan saattaa
  kannattavalle tasolle. Sailfish OS -käyttöjärjestelmä on arvokas ja sen säilymisen puolesta kannattaa taistella”, Saarnio jatkaa.

  Henkilöstön väliaikaiset lomautukset, tärkeimpiä toimintoja lukuun ottamatta, on ilmoitettu henkilöstölle ja ne alkavat vaiheittain joulukuussa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju