"Radiotaajuuksia on rajattomasti..."

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja sovelias, 22/5/03.

 1. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  www.digitoday.fi "Radiotaajuuksia on rajattomasti"
  Kannttaa lukea koko juttu enen komentointia.

  "kaikista radiolaitteista tulee pieniä tukiasemia" vaikuttaa sinänsä mielenkiintoiselta, tulee mieleen VPK: vesisanko ketju, ja harvaan asutussa suomessa vaatii kyllä vähän perinteistä tukea mastojen muodossa.

  Voi myös lukasta UWB-laitteita tarjolle vuoden 2005 lopulla (prosessori.fi).
   
 2. o

  oopee

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/7/02
  Viestit:
  272
  Tykkäykset:
  0
  Mikäs profeetta tämä Lippmann on? Ohjelmajohtaja jossakin mediabuulakissa?

  Eipä sillä eihän tuolla kopiksessa/kauppakorkeassa varmasti juurikaan tuota tekniikkaa opetettu, joten eipä siinä?? Jos taustana/takana on vielä "liikkeenjohdon" konsultin ura, niin mikä siinä. Edellistä en tiedä, enkä niin väitä, mutta juttu haiskahti vähän tuolta.

  Mielenkiintoista on visio televiestinnän loppumisesta, loppuuko ihmisillä tarve viestitellä keskenään (puheella) vai tapahtuuko viestintä tulevaisuudessa "korkeammalla" tasolla.

  Mitä tulee taajuuksien loppumiseen, niin tietysti jos uhkaa ei olisi, niin tuskin tässä mihinkään GSM:ään olisi koskaan siirryttykään. Lippmannin muitten kannattaisi joskus katsoa Suomen ulkopuolellakin, että televiestintä voi olla joissakin maissa hieman vilkkaampaa ja Suomi ei ole erityisen hyvä testipaikka jos halutaan ihmetellä kuormittuneita verkkoja ja tehokasta radioraja pinnan käyttö (siis käyttäjämäärien kannalta, ei verkkojen konffaamisen kannalta).
   
 3. p

  personal jesus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  5057
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520, 930, 640ds, 435, SGS5mini
  Hmm, mielenkiintoista!

  Eikös tuo UWB -tekniikka (tai -toimintaperiaate) ole jenkkien sotilastekniikkaa alunperin, joka nyt sallitaan valjastettavan siviilikäyttöön?
   
 4. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  No teknistä ajatusta on käytetty ajemminkin, mutta näin laajakaistaista taajuusaluetta ei , minkä suhteen mm kiisteltiin kovasti aiheutuuko asiasta häiriötä.

  Mielestäni tämä jälkimmäinen linkki sopii hyvin tuohon "Lippmann" jutustelun perään. jonkin verran voisi ajatella Lippmann lukeen UWB- tekniikasta.

  Juu moneen kertaan mainitaan asiasta, mutta kuintenkin lopussa myöntyy etteivät firmat mihinkäänkatoa heidän toiminta vähän muuttuu, voisi vain kysyä mitä on tapahtunut viimeiset 15vuotta ja mihinkä ollaan menossa, niin ei sinänsä uutta hepun puheissa.

  Lyhyesti kai hän ajatteli että kaikesta radioliikenteestä tulee internetin kaltainen verkko, jossa kaikki ovat kiinni ja siirtelevät dataa minkä purkin kautta nyt sattuu meneen, ja omasta solmusta menee mitä sattuu.

  Ei kai kuitenkaan sellaista että jos posti jaettaisiin ilman postinjakajaa/postia annettaisiin vain kirje naapurille joka antaisi sen jollekkin jne. (tämähän olisi halpaa)
   
 5. o

  oopee

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/7/02
  Viestit:
  272
  Tykkäykset:
  0
  "Jos pystymme tekemään sen laboratoriossa, siitä kyllä voidaan rakentaa myös kaupallinen tuote."

  Hyvä päätelmä! Tuntuu olevan tekijämies, onhan tuolla WLANIllakin kantamaa vaikka kuinka, mutta aina kumminkin tarvitaan jonkin sortin näköyhteys, jos halutaan saada linkki pelittämään pitemmän matkaa...
   
 6. €sport

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/5/03
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  No tämä Lippman ei ole mikään suomalainen konkkakonsulltikoodari vaan arvostetun Usalaisen Massachusetts institute of technologyn http://www.mit.edu/ medialaboratorion johtaja. MITillä taas löytyy näyttöjä tekniikan alalta enemmänkin joten ihan huuhaa-katergoriaan en herra Lippmanin juttuja laittaisi.[/url]
   
 7. o

  oopee

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/7/02
  Viestit:
  272
  Tykkäykset:
  0
  Hienoa tietysti jos saadaan uusi "walkie-Talkie/vauvapuhelin"-standardi todelliseen käyttöön, mutta kieltämättä mielenkiintoista väittää, että juuri tämä on sellainen tuote joka kaataa GSM, CDMA, WCDMA jne. tuotteet, siis puheen kuljetuksessa, paikalliseen kommunikointtihan(esim. lappärin ja puhelimen välille) tuosta varmaan olisi ja mutta kantomatka noilla taajuusilla ei juuri kummonen ole.

  Olihan esim. Sonerallakin aikanaan (93-96) Pointer-palvelu jossa voi soittaa langattomalla luurilla paikallispuhelun hintaa ympärimaata(paikallisia tukiasemia hiihtokeskuksissa yms. , speciaalipuhelimet jne.), homma sitten lakkasi muutaman vuoden päästä kun tuli GSM (vaikka kustannuset olivat muutaman kerran tyyrimmät kun Pointterissa).
   
 8. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En huomannut että olisi ottanut kantaa taajuusalueeseen, hänen mukaan radiotaajuuksia on rajattomasti ja laitteet eivät häiritse toisiaan, vaikka toimisivat samalla alueella no UWB- tekniikassa ajatellaan osittain näin. Virran kulutkseen otti kylläkin kantaan.
  Taitaa kaveri asustella vähän tiheemmin asutulla alueella.
   

Jaa tämä viestiketju