Radiopuhelimet

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja 45996, 29/9/12.

 1. 45996 Vieras

  0   0   0

  Itse en tiedä paljonkaan nykyisistä radiopuhelimista, koska en ole käyttänyt radiopuhelinta kuin 80-luvulla, silloin ne olivat isoja mötiköitä ja aika alkeellisia.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Vuorosuuntaisuus, eli toinen ei ikävästi pälätä välliin, samoin yhdellä kertaa kuuntelijoina koko lähipiiri, ei siis hankalia neuvottelupuheluita. :), ei vaadi operaattorin verkkoa.

  Paras etu analogimalleissa on viiveettömyys, joissain hommissa ehdottoman tärkeä.

  Matkapuhelimissa ei euroopassa oikein PTT (paina ja puhe) lähtenyt vetään, jossa radipuhelinmainen toiminnallisuuksia + kasa muuta, jossa suurin puute oli viiveettömyys.

  Jos matkapuhelin puolella puhutaan ns paina ja puhe PRM puhelimien (?) puutteista niin lista on todella pitkä, tietoturva, kantavuus, jaettu kanavaa, vaatii yleensä laitteiden välillä suoran yhteyden, ei kytkentää piirikytkentäiseen verkkoon, ei nettiä, virrankutlus, ei , ei sitä, ei tätä.

  Oletin että puhutaan ns PMR laitteista, joilla tuollainen matka on aika haasteellista, kymmenes osakaan ei aina taattu. (no sanoit suurimillaan, niin ehkä hyvissä oloissa jos pari hyvässä asemissa toisiin nähden, eikä välissä muita häiritsemässä)

  Luvanvaraisilla toteutksilla voi käytännön etäisyydet päästä tuohon, esim auto-kiinteä välisillä, meri puolella jne.
   
 3. jviirret Vieras

  0   0   0

  Sama 0,5W lähetysteho noissa kaikissa PMR puhelimissa on, toiset valmistajat ilmoittavat vaan kantavuuden toisia optimistisemmin.
   
 4. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16615
  Tykkäykset:
  4850
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
 5. repe45

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/8/07
  Viestit:
  72
  Tykkäykset:
  1
  Näin on, ollut kevyessä maastokäytössä kahtena edellisenä syksynä ja monta merkkiä menee edelle ilmeisesti lähinnä cobran hyvin ylös säädetyn kohinasalvan (tjsp) takia... useasti vieressä kaverilla puhelin posmittaa ja oma cobra on hiljaa. Yllättävän rehdisti tuossa kuitenkin sanotaan että kaupunkioloissa noin kilometri; eikä ole metsämaastossa ollut sen häävimpi. Puukottamalla tämäkin paranisi mutta ei jaksa ruveta sisuksia turaamaan. Melkein harmittaa kun ei ollut silloin Liiterissä kun siellä oli ne halpikset myynnissä... ne on olleet aika hyviä.

   
 6. jaakko

  jaakko Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  30/7/03
  Viestit:
  1118
  Tykkäykset:
  22
  Puhelinmalli:
  Honor 8
  PMR:n tekniikkaa muuttamalla (antenni, teho yms) se lakkaa olemasta PMR... Jossain huimissa kokeiluissa ja sopivalla radiokelillä kantavuutta on ollut useampi kymmenen kilometriä himoharrastajilla. Paikkoina ollut esim. hyppyrimäki, vesitorni jne.

  Kymenlaaksossa on joskus Mielakkaan kuulunut Uuperinrinteen EA-ryhmien tarinat, etäisyyttä reilu 20 km. Vaatii sopivan radiokelin, että onnistuu.
   

Jaa tämä viestiketju