Radiolinjan Vodafone Eurocall hinnoista

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Jussi2000, 11/7/03.

 1. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Lukekaa aika mielenkiintoinen artikkeli RL:n Vodafone eurocall hinnoista. www.matkapuhelin.net .
   
 2. S

  Sunny boy

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  875
  Tykkäykset:
  0
 3. s

  smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1457
  Tykkäykset:
  45
  Tossa tosin ei otettu huomioon erilaista perusmaksuja. Esim. Espanjasta soitettaessa on normaalisti perusmaksu ja minuutin minimi. Eurocallit menevät 30 sekunnin sykäyksinä. Lisäksi eikö noihin hintoihin tule joku 5% lisä vai koskeeko tämä myös Eurocall hintoja? Tunnin puhelu kännykällä ei taida olla mikään normi ja tuntuu osoittavan soittajasta harkinnan puutetta. On halvempiakin tapoja soittaa tollaisia puheluita.

  Silti toi hinnoittelu on kieltämättä outo, varsinki se, että kuluttajan pitää osata valita oikea verkko. Luulisi, että standardihinta voisi olla ainakin johonkin verrattuma halpa. Ei Tandem Ainakaan ole aina 26 c/min. Tossa ollaan klähellä kuluttajan harhaanjohtamista, jos myydään maksullinen lisäpalvelu, jonka pitäisi alentaa hintoja, mutta se tekeekin päinvastoin.
   
 4. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Vaan kun jälleenhän oli kysymys hinnoittelun "yhtenäistämisestä" eikä alentamisesta. ;)
   
 5. S

  Slotte

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/02
  Viestit:
  257
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  UVTC.com; Laadukkaimmat 900 MHz matkaverkot Suomes Ruotsis &Norjas; puolisol dna 5½ vuoden asiakkuus
  Puheluitten ja tekstiviestien vastaanottaminen ulkomailla on ihan hyvä homma, kannattaa vaan aina, mielellään vastaamatta suoraan, soittaa takaisin paikallisesta etukäteen maksetusta liittymästä. Ruotsissa ylivoimaisesti halvimmat puheluhinnat: Telia Refill Bas. Muista maista en oikein tiedä, ja hintojen selvittely voi tietysti olla hankalaa. Puhelinautomaatistakin tulee kaikki puhelut, ulkomaanpuhelut mukaanlukien, halvemmaksi, kuin omasta Suomalaisesta liittymästä
   
 6. p

  puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3706
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  Nokia 7+
  Matkapuhelin.net on aiemminkin haukkunut RL:aa milloin mistäkin syystä eikä ole edes ensimmäinen kerta kun sivu haukkuu Eurocallia, palveluhan on täysin vapaaehtoinen(pl. choice) ja saattaa joillakin tiputtaa puheluhintoja huomattavasti.

  Verratkaapa muuten matkapuhelin.net-uutista koskien Soneran vuoden vaihteessa lanseeraamaa ulkomaanpuheluhinnastoa, sehän on kuin eurocall mutta pakollisena jokaisessa S:n liittymässä, halusi tai ei. http://www.matkapuhelin.net/news/02/01/021111.html
   
 7. A

  Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Mielestäni eurocall on nimenomaan siitä hyvä, että tuohon hinnoitteluun ei ole pakko alistua.
  Olen erittäin tyytymätön Soneran yhtenäiseen hinnioitteluun euroopassa. Muuten pitäisin Soneraa ykkösliittymänä, mutta matkustan paljon joten se ei käy.

  Esimerkki Kreikasta:

  Soitto Suomeen maksaa Soneran yhtenäisellä hinnoittelulla 0,95eur/min. Muilla liittymillä halvimmillaan 0,72eur/min 24h/vrk.

  Ainoa hyvä mitä Soneran liittymistä ulkomaankäytössä voi sanoa on suhteellisen halpa vastaanottomaksu ja GPRS:n maksuttomuus.
   
 8. =

  =Henkkis=® Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1851
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  Halvin hinta suomeen soitettaessa, joka päivä 1:00-7:00 0,42 ?/min (radiolinjan sivunmukaan.) Eli ei hirveä heitto. Päiväsaikaan halvin on, ma - su aina aina 0,71 ?/min. Tästä näet kuvan, että on kyllä tuo eurocall palvelu on aika edullinen ainakin ruotsista suomeen soitettaessa. (Kuvan koko ~60kt) Ja harvemmin ruotsissa ollessani soitan ruotsalaiseen puhelimeen. Iltasin soittaminen ruotsalaiseen lankaverkkoon on edullista, mutta päivällä melkein saman verran kun suomeen. Ja eurocall palvelun kanssa kalliimpi soittaa ruotsinlankaverkkoon, kuin suomeen päivällä. Telialla on ainoastaan ruotsalaisiinmatkapuhelimiin soittaminen edullista ympäri vuorokauden.

  Hinnat ovat ruotsin hintoja, otin vain ruotsin koska suurinosa käy siellä useammin kuin espanjassa tai saksassa.
   
 9. A

  Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Ei tuo eurocall ole kovin järkevä käyttää edes ruotsissa, tässä realistinen hintavertailu.

  Oletan tässä vertailussa, että matkailija soittelee lähinnä Suomeen ja vastaanottaa puheluja.

  Hinnat eurocall palvelun kanssa

  Soitto Suomeen ark 7-20: 0,60eur/min
  Soitto Suomeen muut ajat: 0,60eur/min
  Vastaanottomaksu: 0,37eur/min

  Hinnat ilman eurocall palvelua:


  Soitto Suomeen ark 7-20: 0,71eur/min (Comviq)
  Soitto Suomeen muut ajat: 0,42eur/min (Telia)
  Vastaanottomaksu: 0,33eur/min

  Tavallisen viikonloppuristeilijän ei kannata siis ottaa eurocall palvelua, sillä vain arkipäivisin soittelu Suomeen on edullisempaa.

  Jos ruotsiin paljon matkustaa, edullisin vaihtoehto on toistaiseksi entinen Telia Mobile. Pohjoismainen hinnoittelu on edelleen voimassa.

  Telian hinnasto:

  Soitto Suomeen ark. 8-18: 0,50eur/min
  Sotto Suomeen muut ajat: 0,33eur/min
  Vastaanottomaksu: 0,32eur/min
   
 10. K

  Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Totta, että artikkelin sävy on hieman eri - vaikka tuossa nyt ilmeisesti onkin kyse "uutissähkeestä" ja Eurocall-artikkeli oli jonkinasteinen "testi". Mutta kyllä tuollaista testiä tosiaan tarvittaisiin myös Soneralle. Ihan yhtälailla sielläkin hinnat on "tasapäistetty", vieläpä kaikille asiakkaille.
  Lisäksi Soneran asiakkaan täytyy ulkomailla ollessaan olla tietoinen siitä halvimmasta verkosta, kun taas Radiolinjan palveluvalikkokortti (pakollinen Eurocallin kanssa) valitsee itse automaattisesti yhteistyöverkon - tämä asia on vaan päässyt "unohtumaan" artikkelin kirjoittajilta... (eihän tämäkään tietysti aina toimi, jos vaikkapa ko. verkkoa ei puhelinta päälle laitettaessa löydykään).

  Itse en Eurocallin käyttäjä ole, enkä sellaiseksi aio ryhtyäkään, mutta joillekin hintojen selkeys on tärkeää. Itseäni harmittaa eniten Eurocallin pakollisuus muuten loistavan Choice-liittymän yhteydessä.
   
 11. H

  Hogan76

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/03
  Viestit:
  229
  Tykkäykset:
  0
  Onkohan kuinka laillista/järkevää "pakottaa" käyttämään tiettyä operaattoria ulkomailla? Esim. kuuluvuuksissa on eroja, eli jos haluaisi koko ajan toimivan yhteyden, pitää operaattoria vaihtaa välillä. Yksi ja sama ei välttämättä kuulu siellä, missä itse juuri satut olemaan...

  Miksi muuten olisi roaming sopimuksia usean operaattorin kanssa/maa?
   
 12. A

  Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4942
  Tykkäykset:
  34
  Jos Vodafone-kumppanin verkkoa ei ole saatavilla, tietysti puhelin hakeutuu paikalla toimivaan verkkoon... Radiolinjan palvelu on Soneraa paljon parempi siinä mielessä, että sitä ei ole pakko käyttää, toisin kuin Soneran Eurooppa-hinnoittelua.
   
 13. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Verkon oikeaa valintaa ei voida taata vaikka verkko olisi saatavilla, jos kortilla pääsy muihinkin verkkoihin.
  Ja matkapuhelin.netin jutut ovat välillä niin isällisiä.
   
 14. H

  Hogan76

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/03
  Viestit:
  229
  Tykkäykset:
  0
  Mistä olet saanut käsityksen, että on "pakko" käyttää suositusoperaattoria ulkomailla? Aivan perätöntä tietoa...Jokainen voi käyttää sitä operaattoria, mitä itse haluaa. Ja jos haluaa käyttää edullisinta suositusoperaattoria, hintatiedot löytyy nettisivuilta ja aspasta. Ja sit valitaan tämän jälkeen kyseinen, haluttu operaattori listalta eli verkon automaattihaku pois päältä ja valitaan haluttu operaattori listalta.
   
 15. K

  Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Multa menee nyt vissiin sun pointti hieman ohi (muu kuin Soneran ylistäminen)??

  Siis hommahan on nyt näin:

  -Radiolinjalla on olemassa kaksi erilaista ulkomaanpuheluhinnoitteluvaihtoehtoa:
  1) Normaali hinnoittelu, jolloin valitset itse haluamasi operaattorin manuaalisesti tai annat puhelimen etsiä vahvimman verkon.
  2) Eurocall-hinnoittelu, jolloin valitset itse haluamasi operaattorin manuaalisesti tai annat puhelimen etsiä Eurocall-yhteistyöverkon (siis tässä tapauksessa halvimman verkon).

  -Soneralla on olemassa yksi ulkomaanpuheluhinnoittelu: valitset itse haluamasi operaattorin manuaalisesti tai annat puhelimen etsiä vahvimman verkon.

  Radiolinjan Eurocall-hinnoittelu ja Soneran hinnoittelu ovat yhteneväisiä siinä, että molemmissa on yksi halvempi operaattori per maa, muut operaattorit ovat kalliimpia. Radiolinjalla kortti hakee tämän (teoriassa, useimmiten myös käytännössä) automaattisesti, Soneralla ei. Molemmilla haku onnistuu luonnollisesti myös manuaalisesti.
   
 16. A

  Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Olen nyt testannut tuota Radiolinjan palveluvalikkokorttia täällä kreikassa. Kortti toimii vähän samalla tavalla kuin Telian kortti 2G:n verkon suhteen. Automaattivalinnalla se ottaa automaattisesti vodafonen verkon. Jos vodafonen verkkoa ei ole saatavilla se ottaa vahvimman verkon, mutta palaa automaattiisesti vodafonen verkkoon heti kun mahdollista.

  Esimerkki tältä päivältä:

  Huoneistossamme kuuluu huonosti vodafone. Vaihdoin verkon manuaalisesti Cosmoten verkkoon jossa täydet palkit. Laitoin automaattivalinnan takaisin päälle. Meni tasan 3 sekuntia kun palkit lähtivät ja vodafone palasi takaisin operaattoriksi.

  Ei ihme, että Radiolinja haluaa päivittää maksutta asiakkailleen uuden sydämen. Vodafonen kirstu kilahtaa ympäri Eurooppaa.
   
 17. K

  Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Hmmm... mielenkiintoista. Milläs puhelimella tuon teit? Nokialla?

  Täällä Saksassa ei ainakaan 6310i:llä toimi noin. Manuaalisesti haettu verkko pysyy, vaikka laittaa automaattihaun takaisin päälle.
  Sen sijaan esim. Siemenssi alkaa muutettaessa manuaalihaku -> automaattihaku hakemaan aina uudestaan verkkoa ja löytää sitten sen vodafonen.
  Lisäys: ...ja eipä muuttanut nyt Siemenssikään operaattoria, kun kokeilin muuttaa manuaalilta automaatille: sama (ei-vodafone)operaattori pysyi. Ota näistä nyt selvää.
   
 18. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En yllättyisi jos kyseessä olisi SE.
  Juu tekniikan toteutuksessa on eroja ja vaihtelee kovasti laite kohtaisesti.
   
 19. s

  sorsa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/03
  Viestit:
  430
  Tykkäykset:
  0

  GSM standardin mukaan sim-kortille on koodattu kotiverkko, jonka puhelin automaattihaulla hakee aina, mikäli se on saatavissa. Tämä tapahtuu tuossa adapterin mainitsemassa Telia tapauksessa.
  Seuraavaksi puhelin yrittää hakea kortille tallennettuja suosikkiverkkoja siinä järjestyksessä, missä ne on määritelty kortilla.
  Vasta tämän jälkeen puhelin valitsee vahvimman sallitun verkon, jos mikään kortilla oleva verkko ei ole saatavissa.
  Mikäli puhelin tukee ennaltatallennettujen verkkojen muokkausta sim-kortilla, niin voit itse määritellä haettavien verkkojen järjestyksen kortille lukuunottamatta kotiverkkoa. Nokian puhelimet eivät tätä yleensä tue. Vaikka puhelimessa ei olisi kortilla olevien verkkojen muokkausominaisuutta, niin silti puhelin noudattaa sille tallennettua listaa.
  Muistaakseni vanhassa edesmennessä "Radiolinjan" Telia Team Dual liittymäkortissani oli tallennettuna operaattorin toimesta seuraavat verkot, joita pystyi muokkaamaan: 1. S TELIA, 2. N TELENOR, 3. DK TELIA.
  Soneran, dna:n ja Telian korteissa ei ole ennalta tallennetuja suosikkiverkkoja.
  Radiolinjan EI palveluvalikkokorteissa ei ole ennalta tallennettuja suosikkiverkkoja tai sitten on: 1. EE RLE.
  Radiolinjan palveluvalikko korteissa on 20 ennalta tallennettua suosikkiverkkoa, jota pystyy kyllä muuttamaan, mutta puhelimen käynnistyessä uudelleen suosikkilista palaa alkuperäiseen tilaansa. Verkot ovat (Ericsson A1018s:n mukaan): 1. S EURO, 2. D2, 3. UK VODA, 4. F SFR, 5. NL LIBTEL, 6. CH SWISS, 7. I OMNI, 8. PROXIMUS, 9. E AIRTEL, 10. PANAFON, 11. P TLCL, 12. DK TD MOB, 13. Eircell, 14. H 70, 15. A 07, 16. PL-PLUS, 17. RO Connex, 18. AL 02, 19. VODA M, 20. EE RLE. Kummallisinta on, että listasta puuttuu FI 14 eli ÅMT, vai onkos niin, että Radiolinjalle on kannattavampaa ohjata puhelut mielummin Ruotsin Vodafonen verkkoon tai RL:n kotimaan verkkoon, kun ÅMT:n verkon käytöstä peritään kotimaan hinnat, mutta kuitenkin joudutaan maksamaan ÅMT:lle korvauksia verkon käytöstä.
  Ericssonin puhelimesta tuota listaan pääsee katselemaan tai muokkaamaan valitsemalla Verkot > Muokk. luett.
  Jos esimerkiksi haluat Soneran kortin noudattavan automaattista suositusoperaatoreiden valitaa, niin ne täytyy tallentaa kortille itse ja tarvittaessa muuttaa, mikäli suositusoperaatori muuttuu.

  HUOM! Mikäli puhelin on kirjautunut jo johonkin verkkoon ja liikutaan alueelle, missä on kuuluvissa listassa korkeamalla prioriteella oleva verkko, niin vaihtuminen korkeamman prioriteetin verkoon tapahtuu viivellä, jotta vältyttäisiin edestakaiselta verkkojen vaihtamiselta eli kuuluvuuden täytyy olla samaa luokkaa korkeamman proriteetin verkossa, kuin verkossa, jossa ollaan.
   
 20. K

  Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Kaivoinpa tämän vanhan topikin takas esille, kun olen itse suorittanut nyt jonkin verran empiirisiä kokeita... ;)
  Olen havainnut asian olevan kuten sorsa tuossa edellä kirjoitti, paitsi että suosikkilista ei palaa alkuperäiseen tilaansa uudelleenkäynnistettäessä. Itse esim. muutin Euroopanmatkalle osuvien maiden halvimmat tekstarioperaattorit sim-kortille ja nyt puhelin (Siemens A50) etsii aina ko. verkon, jos se löytyy. Jos puhelin on esim. pidempään taskussa, saattaa tuo verkko hukkua ja puhelin menee toiseen verkkoon. En ole havainnut, että puhelin alkaisi etsimään taas sitä asettamaani verkkoa ennenkuin taas tämän käytössä olevan palkit alkaa vähentyä radikaalisti.
  Siis ne vodafone-yhteistyökumppanit voi korvata itse simmillä, jos haluaa ja omistaa siemensin tai (ilmeisesti) sony-ericsonin.