Radiolinjalle kiinteähintainen GPRS (ISDN/ADSL -keskustelua)

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Eejii, 28/1/03.

 1. Eejii

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/1/03
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Kävi äsken RL:n myyntitykki firmassa ja kertoi että ensi kuussa tulee kiinteähintainen GPRS. Ei suostunut sanomaan mitä maksaa, mutta on kuulemma kilpailukykyinen. Miten muuten, Toimiiko RL:n gprs paremmin kuin DNA?


  Muutin otsikkoa, koska ketju on siirtynyt jo täysin käsittelemään muuta aihetta. /Jussi
   
 2. puhelin

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/1/03
  Viestit:
  100
  Tykkäykset:
  0
  jess! Toimispa paremmin kuin dna vastaava palvelu. Tein itte pari viikkoa sitten radiolinjalle tuotekehitysehdotuksen, että sisältyis siihen gprs:n kuukausimaksuun(joka on n.5€) datasiirtoa 5-10mb ja sen ylimenevästä osasta sitten tuota lisämaksua. Tää määrä vois riittää hyvin justiin kännykällä sähköpostin lukuun ja satunnaiseen netti surffailuun.
   
 3. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Missä firmassa kävit? Täytyy heti valittaa Radiolinjalle, että antavat firman sisäisiä tietoja ennenaikaisesti.
  Voi olla, että tämä huhu ei pidä edes paikkansa.
   
 4. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4940
  Tykkäykset:
  27
  Varmaan jonkun myyjän oman mielikuvituksen tuotetta koko kiinteähintaisen GPRS:n tulo.. Epäilen suuresti tätä "tietoa". Jos sellainen Radiolinjalta tulisi, se olisi minun mielestäni erittäin tervetullut tuote. Silloin Dna:n liittymäni menisi kiinni välittömästi ja liittäisin hyvin toimivaan Radiolinjan liittymääni GPRS-palvelut. Mutta, kuten sanoin, tämä on aivan selvästi myyjän mielikuvituksen tuotetta koko juttu. Ei kannata aina uskoa kaikkea, mitä myyjät puhuvat.
   
 5. djj Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/03
  Viestit:
  2742
  Tykkäykset:
  0
  Jos tuo todella on totta, niin hyvä niin. Ehkä sellainen tulisi sitten jopa Sonerallekin?
   
 6. Xenonit Tunnettu jäsen

  Palaute - 94.4%
  17   1   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  10105
  Tykkäykset:
  165
  Puhelinmalli:
  1520 &Totaalisen Saunalahti.
  Ei Radiolinja ole ennekään mikään Punainen Risti ollut joten saanen epäillä todella vakaasti.

  Itse antanut pariinkin eri otteeseen "rällälle" niin negatiivista palautetta että.
  Soitonsiirrot sekä vanha yötaksa mua risoo eniten.
   
 7. hiltieetu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  20/7/02
  Viestit:
  676
  Tykkäykset:
  4
  Eikös soneralla nyt ole jo, ainakin tarjouksena kesäkuun loppuun. Siis wap-gprs ilman datamäärärajoitusta kiinteään hintaan. Eihän tuossa rl-jutussakaan tiedä mitä tuo tarkoittaa.
  Tosin minusta juuri tuohon gprs on omiaan, siis wappailuun ja tilapäiseen käyttöön koneella. Kotonahan kaikilla on nopeammat systeemit..
   
 8. --- Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1690
  Tykkäykset:
  1
  Ei oo. dna GPRS riittää mulle ihan hyvin, sähköpostiin pankkiin ja tähän foorumiin esim.

  Filujen imemisessä ongelmia.
   
 9. Eejii

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/1/03
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  En käynyt missään liikkeessä, vaan ihan Radiolinjan oma heppu kävi yritysliittymiä kauppaamassa. On mulla kaverin käyntikorttikin tuolla, mutta enpä taida viittiä toisten yhteystietoja täällä levitellä. Ei tuo asiaa mitenkään salaillut (paitsi hinnoittelua). Tuskinpa se nyt olisi mitään huhuja levitellyt omasta firmastaan.
   
 10. escobar

  escobar Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2310
  Tykkäykset:
  0
  Sama täällä, eikä filujen imeminen ole mikään ongelma, yhteys päällä 24/7. :) Viimeiksi kun katsoin sitä datalaskuria niin gigan "raja" on jo saavutettu. Liittymä on ollut käytössä reilut 3kk.

  Jos Rrrrätinä tuo oman kiinteähintaisen GPRS-palvelun niin minä olisin ainakin valmis kokeilemaan jos se toimisi paremmin kun tämä nykyinen. Kyllä se varmaan selviää lähiaikoina jos se oli pelkkä huhu tai ei, toivottovasti ei ollut.
   
 11. Handfree

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/1/03
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Käsittääkseni dna:n kiinteä hinnoittelu perustuu yksistään siihen, ettei heillä ole teknillisiä mahdollisuuksia mitata siirretyn datan määrää. Kunhan hekin saavat toimivat laitteet, niin eiköhän hekin hinnan sille löydä.

  Toivottavasti Oulun ja Kuopion puhelinyhtiöt jaksavat vielä dna:ta pitää pystyssä, vaikka tappiota tulee, koska kilpailua pitää olla.

  ...ja mitä tulee kiinteään gprs:ään RL:n puolelta, niin jollain tavoin se olisi mahdollista, mutta en kuitenkaan siihen usko.
   
 12. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Eipä asia nyt noinkaan ole.

  Ja Telia käyttää samaa verkkoa kuin dna (Telian oman verkon ulkopuolella) ja se kuitenkin pystyy mittaamaan siirretyn datan?
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tiettävästi DNAlla (2G?) oli ainakin alussa ongelmia tuon datanmittaamisen suhteen.
  Telian ja 2G:n verkonkäyttämisellä ja kyvyllä mitata data liikenne ei tarkoita että DNA sen pystyisi tekeen. Ja on vaikea uskoa että DNA/2G ei sitä pystyisi tekeen, ongelma voi olla luotettavuudela tai/ja sen tiedon siirtämisessä laskuun, ja toki koska on järkevää muuttaa hinnoittelu mallia. Ja mitkä ovat kustannukset ko toiminteen tekemiseen suhteessa nykyisen ratkaisun kustannuksiin ja näiden vaikutusta tulokseen.
   
 14. Tapi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  467
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z
  Jos kiinteään hintaan voisi siirtää edes muutaman Mb:n, niin kiitos kyllä kiitos!

  Olisi jo aikakin, mutta huhut on usein huhuja. Toisaalta miksi levittää tuollaista. Jos immeinen on ottamassa liittymään GPRS-lisäpalvelua, niin sehän odottaa ensi kuun puolelle. Hmm...
  Sitä paitsi, loppuisi jo tämä "piinaava" tammikuu.
   
 15. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Vähintään (kuten moni tässä ketjussa sanonut) RL tarvitsee uusia GPRS tuotteita, joko kk maksuton ja kiinteähintainen WAP + MB hinoiteltu muu likenne.
  Kuulostaa aika yllättävältä jos täysin vapaa liikenteinen GPRS kiinteällä kk maksulla tulisi. Onhan vaihtoehtona liiketeen laadun mukaan hinnoiteltu, jossa ylimäärinen kaista myytäisiin kiinteään hintaan, jonka ohi sitten ajaisivat tavuista maksavat. Tosin aika riskaapeli homma ruuhka-aikojen mutinoita ajatellen.
   
 16. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3702
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Jep, eiköhän tulossa ole erilaisia paketteja joiden kuukausimaksut sisältävät määrätyn määrän dataa. Mihinkään dna-hinnoitteluun en usko.
   
 17. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Heh, shit happens sitten, loppuu minun ja monen kymmenen tuntemani ihmisen asiakassuhde siihen paikkaan. Minulla on Denan liittymä juuri gerpsiä ja joskus satunnaisia MMS- tai muita palveluviestejä varten.

  Käytän liittymää yleensä klo 19-03, eli ymmärtääkseni ruuhka-aikojen ulkopuolella. Vaan eiväthän he tietysti voi näitä asiakaskohtaisesti miettiä.

  t. tero
   
 18. (*.*)

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/1/03
  Viestit:
  102
  Tykkäykset:
  0
  minähän en tuuhon usko en. jos muut matkapuhelin yhtiöt pystyy mittaan sen määrän nii luulis jo pystyvän dna:ki. jon on todellaki noin nii dna on muita jäljesä ja paljon. minä luulen et tämä gprs on kikka saaha asiakkaita lisää. ku eihän tämä niile maksa mittään ku tämä käyttää sitä tilaa mikä on vapaana puheluitten jälkeen.siitä en kyl tiiä minkä palvelimen kautta tämä menee nettiin, onko dna:n vai joku ulkopuolinen palvelin? olen asiakaspalvelusta kysyny ja ei se tienny itekkään.
   
 19. tuppe

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  157
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N9 / Lumia 900
  henk.koht olisin tyytyväinen jos muutkin tarjoaisi kiinteään hintaan gprs:ää.
  tasaisi hiukan tuota dna:n kapasiteettia ja olisi mahdollisuus hiukan surffatakin illalla.
  illat on tosiaan tukossa, jos edes 10% siirtyisi muiden operaattoreiden palvelun piiriin, helpottaisi tavallisen pulliaisen elämää.

  ei ole mahdollisuutta muuhun kiinteähintaiseen yhteyteen, mikä sinällään huvittaa, isdn on tarjolla, joten valmius dsl:n on olemassa, mutta sonera monopolin ominaisuudessa ei ole nähnyt tarpeelliseksi pilata hyvin tuottavaa isdn/modeemia?!
  joten ne jotka asuu näiden palveluiden piirissä, älkää aina olettako liikaa, suomesta kuitenkin suurin osa on vielä ilman muuta mahdollisuutta kiinteään hinnoitteluun.

  off topic.
  aina kun näitä hinta/laatu vertailuja tehdään, ainoa mahdollisuus on 2-3 suurinta kaupunkia, muissa ei ole todellisuudessa kuin kenties 2 erityyppistä versiota, esm dsl ja kaapeli.
  tämän jälkeen kehutaan esm htv kaapeliyhteyttä joka on itseasiassa vain saatavilla helsingissä.
  mikäli testillä haluttaisiin saada jotain sille laajalle lukijakunnalle joka esm lukee MB lehteä, testien pitäisi sisältää sellaiset yhteydet joihin lähes koko maassa on mahdollisuus, ei vain 20 km säteellä konttorista.
  paljastuisi ankea todellisuus muillekin.
   
 20. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  He! niinminäkin...
  Mitä tuo ISDN tuohon ADSLään vaikuttaa? ISDN saa varmaan 99% suomalaisista puhelin liittymistä normaalikustannuksilla.
  Jos joku haluaa tarjota jonnekkin päin ADSL palveluita, oli siellä kuka paikallispuhelu operaattori tahansa, niin se on mahdollista, tosin taloudelliset edellytykset voivat olla heikot, vaaditaan tietynkokoinen asiakas massa kohtuu pienellä maantieteellisellä alueella että kannattaa alkaan tarjoamaan kotihinnoitteluun sopivia laajakaista palveluita, on sitten kyseessä paikallinen tai jokin muu operaattori.
  Laajakasita palvelut toki saa lähesjoka paikkaan, hinta on tosin usein se ongelma.
  Testeissä on ymmärettävästi usein vain suurimat palvelut. Neljän suurimman koti ADSL palvelut pitäisi periaatteessa olla aika yhtätoimivia riippumatta siitä missä päin suomea ne testataan.
  KaapeliTVmodeemi palvelun tarjoajia onkin sitte iso nippu ja ovat erillaisia ja toimivuus kunta ja asuinalue kohtaista. Mutta lehdet varmaan valitsevat ymmärettävästi tietynmäärän suurimmasta lähtien testiin, ja heidän budjetilla ei lähetä järvenpäätä pitemälle ajelemaan ja testaamaan jonkin sadan lukijan nettiä.
  Ja tämä maa on niin pahuksen Helsingi keskeinen.
   

Jaa tämä viestiketju