Radiolinja vaatii Telialta korvauksia.

Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
18.6.2002
Viestit
0
Reaktiopisteet
1
Tässäpä STT:n uutinen:

Radiolinja vaatii Telialta vahingonkorvausta
(22.08.2002 17:18)

Taistelu Telian suomalaisista matkapuhelintoiminnoista sai uuden käänteen tänään, kun Elisa Communications ilmoitti vaativansa Telialta vahingonkorvausta palveluoperaattorisopimuksen rikkomisesta.

Telia käytti viime kevääseen saakka Suomessa Elisan omistaman Radiolinjan verkkoa suurten kaupunkien ulkopuolella, jonne Telia ei ole pystyttänyt omaa matkapuhelinverkkoaan. Keväällä Telia siirtyi kuitenkin käyttämään Finnet-ryhmän 2G-yhtiön verkkoa.

Finnet jätti maanantaina ostotarjouksen Telian Suomen- matkapuhelintoiminnoista, jotka ovat myynnissä Telian ja Soneran kaavaillun fuusion vuoksi. Kilpailuviranomaiset edellyttävät fuusion ehtona, että Telia luopuu Suomen matkapuhelinverkostaan.

Myös Radiolinja on mainittu yhtenä Telian Suomen toimintojen ostajaehdokkaana. Radiolinja jätti korvaushakemuksensa Kauppakamarin välitystuomioistuimelle.

(STT)
 

Flyer

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
24.6.2002
Viestit
1179
Reaktiopisteet
1
Puhelinmalli
N97
Olisi kivaa tietää miksi telia lähti RL:n verkosta kuin naton ohjus. Kumpi heitti lusikan nurkkaan yhteistyön osalta? Tuon korvaus vaaitimuksen perusteella tulisi mieleen että telia ilmoitti häipyvänsä. Lisäksi RL:n agressiivinen kampanjointi asiakkaiden pitämiseksi omassa verkossaan vaikuttaa siltä että rällän johtoporras on polttanut pelihousunsa asiassa.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
23.7.2002
Viestit
210
Reaktiopisteet
0
markkinaosuuksista

Markkinaosuuksien saaminen ja näin myös asiakkaiden haaliminen on tällä hetkellä äärimmäisen hankalaa. Suomen pienet markkinat ja silläkin kermakakulla on monta (vihaista) syöjää. Taistelu on kovaa ja tulee kovenemaan kunhan nämä yhteiset verkkosuunnat tulee kehiin. Jos Sonera ja Radiolinja eivät lähde hintasotaan, on temppujen syytä olla häikäilemättömiä jottei menettäisivät liikaa asikkaita muille, lähinnä nyt dna:lle. Jippii putoaa liitymänsä nykyhinnoittelulla ja markkinointitavoilla kelkasta lopullisesti jos ei muutosta tapahdu, ja millä rahalla tapahtuisi varsinkin kun sonera sanelee hinnat.

Ja mitä tulee Teliaan, on se muutenkin Suomessa ollut kovin turbulenssinen yritys. Mieleen tulee mm. nämä Telian laajakaistatouhut tovi sitten, ensin ostetaan, sitten myydään, ostetaan ostaja, myydään ostaja tyylillähän se meni. Sama laulu myös Telia liikkeiden kanssa. Ostivat Tietopuhelimen, joista tuli Telia vaihtoehtoliike. Sitten ostivat Viestituotteen ja tästä tuli Telia, johon myös yhdistettiin myöhemmin Telia vaihtoehtoliike, jonka jälkeen viestituote brändi myytiin ja sittemmin myös osa Telialiikkeistä myytiin. Sitten nämä verkkotouhut. Miten Telia tulikaan Suomeen? Ensin aloittivat City liittymillä, sitten kierrättivät ulkoaluepuhelut ruotsin telian roaming-sopimusten kautta, jolloin rällä ja solera pisti touhun poikki ja tämän jälkeen rällän verkkoon pienen kirveenheittelyn jälkeen, josta niinikään mentiin pois kirvestä heitellen 2G:n verkkoon......
 

lemon

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
19.6.2002
Viestit
1488
Reaktiopisteet
1
Re: markkinaosuuksista

dreamy83 sanoi:
Jippii putoaa liitymänsä nykyhinnoittelulla ja markkinointitavoilla kelkasta lopullisesti jos ei muutosta tapahdu, ja millä rahalla tapahtuisi varsinkin kun sonera sanelee hinnat.
Tiettävästi Sonera ei kuitenkaan määrää ihan kaikkea. Mm. sopimuksen voi sanoa irti ja Jippii voinee solmia sopimuksen myös jonkun toisen verkko-operaattorin kanssa. Voisi vaikka tehdä Teliat, niin liittymästä saataisii uudestaan kilpailukykyisempi. 30snt/min on mielestäni nykyhinnoittelulla liikaa, etenkin flatrate -tyylisenä.
 

jonnibal

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
19.6.2002
Viestit
48
Reaktiopisteet
0
Miksi sitten RL menetti hermonsa? Nettomuutos asiakasmäärissä Telian tempauksen jälkeen: Telia -10 000 asiakasta, tosin omaan verkkoon kymmeniä tuhansia uusia käyttäjiä. RL -80 000 käyttäjää pois omasta verkosta, tähän laskettu Telialta myöhemmin saadut asiakkaat. Ei siis ihme, että pinna paloi, tuo tarkoittaa ehkä 3 miljoonaa €/kk pois liikevaihdosta... amatöörin arvaus ; )
 
Top Bottom