Qualcommin uutuus tuo 4G-yhteydet jopa alle 50 euron puhelimiin

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22315
Reaktiopisteet
216

Qualcomm 205 Mobile Platform.


Qualcomm on esitellyt aivan edullisimpiin puhelimiin uutta tuovan järjestelmäpiiriratkaisun, Qualcomm 205 Mobile Platformin.

Järjestelmäpiirien markkinaykkönen Qualcomm kertoi viime viikolla, että se aikoo jatkossa puhua tuotteistaan suorittimien sijaan mobiilialustoina. Lisäksi 200-sarja ei aiemmasta poiketen enää kanna Snapdragon-mallinimeä, joka on tästä eteenpäin varattu vain 400-, 600- ja 800-sarjan tehokkaammille piireille.

Uusi Qualcomm 205 tuo 4G-mobiiliverkkoyhteydet halvimpiin peruspuhelimiinkin integroidulla modeemillaan. Puhuminen suorittimen sijasta mobiilialustasta on nykypäivänä relevanttia, sillä esimerkiksi Qualcomm tarjoaa järjestelmäpiiriensä yhteydessä laajan kattauksen valmiuksia, mukaan lukien osan radiotekniikasta, Wi-Fin, virranhallinnan, audiokoodekit, kaiuttimen äänenvahvistimen ja ohjelmistoja.

205:n käyttöön on ottamassa laaja joukko valmistajia, joista useimmista ei ole Suomessa kuultukaan: Borqs, CKT, Flex, FIH/Megafone, HiPad, Huiye, LYF, Micromax, Reliance Jio, TCL, TSM, Uniscope ja Viroyal/Feixun.

Qualcomm 205:ssä on kaksi suoritinydintä 1,1 gigahertsin kellotaajuudella, Qualcommin Adreno 304 -grafiikkasuoritin. kategorian 4 LTE-modeemi Qualcomm X5 150 megabitin enimmäislataus- ja 50 megabitin lähetysnopeudella, tuki kahdelle SIM-korttipaikalle ja Wi-Fi 802.11b/g/n / Bluetooth 4.1 / ANT+ / FM-radio -tuki ja GPS / GLONASS / Beidou -paikannus. Lisäksi se tukee enintään 3 megapikselin taka- ja 0,3 megapikselin etukameraa, VGA-tarkkuuden videokuvausta 60 kuvan sekuntinopeudella ja HD-videon suoratoistoa. Käyttöjärjestelmistä se tukee Linux-pohjaisia.

Toiminta-aikojen osalta Qualcomm 205:llä varustetun puhelimen kerrotaan voivan yltää jopa 34 päivän valmiusaikaan, 16 tunnin puheaikaan ja 80 tunnin musiikin toistoaikaan.

”Qualcomm Technologies on sitoutunut käyttäjien ja verkkojen muutokseen 2G:stä, 2.5G:stä ja 3G:stä 4G:hen”, kommentoi Qualcomm Technologiesin tuotehallinnan johtaja Kedar Kondap. ”Peruspuhelimet ovat elintärkeitä monissa kehittyvissä maissa ja Qualcomm 205 Mobile Platform mahdollistaa meidän tuovan 4G-yhteydet ja -palvelut massoille laitteilla ennennäkemättömissä hintapisteissä.”

Qualcomm 205 on yhteensopiva Snapdragon 210:n ja 212:n liitosten kanssa, joten valmistajilta sen integrointi aiempiin suunnitelmiin käy helposti.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom