Qualcommin uusi Wi-Fi-piiri pääsee oikeuksiinsa ruuhkaisissa verkoissa

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22339
Reaktiopisteet
216
qualcomm_logo-300x102.jpg
Langattoman lähiverkon standardit kehittyvät kaiken aikaa, ja lähivuosien aikana on IEEE 802.11ax -standardin määrä korvata nykyinen 802.11ac-standardi. Vaikka uuden standardin kaikkia yksityiskohtia ei vielä ole lyöty lukkoon, on piirivalmistaja Qualcomm jo ottanut pienellä riskillä varaslähdön ja esitellyt kaksi uutta piiriä, joiden on määrä hyödyntää tulevaa standardia.

Qualcommin uusista piireistä IPQ8074 on tarkoitettu lähinnä reitittimiin, kun taas QCA6290 on kannettaviin tietokoneisiin, tabletteihin ja älypuhelimiin tarkoitettu piiri. Parhaimmillaan uuden standardin piirit ovat ruuhkaisissa verkoissa, joissa on paljon käyttäjiä ja laitteita.

Kun tähän asti on langattomissa lähiverkoissa etupäässä kehuskeltu huippunopeuksilla, alkaa tänä päivänä vähintään yhtä merkittävää olla verkon tuki useille päätelaitteille. Kodin verkossa voi helposti olla tusinan verran laitteita, kun mukana on tietokonetta, tablettia, älypuhelinta, älytelevisiota ja esineiden internettiä, kuten älyvalaisimia. Niinpä olennaista on, ettei verkko ruuhkan vuoksi jumiudu.

Merkittävä apu ruuhkaisten verkkojen liikenteessä on ominaisuus nimeltään Multiple User Multiple Input Multiple Output eli MU-MIMO. Nykyisessä 802.11ac-standardissa on jo tuki sille, mutta se ei ole pakollinen ominaisuus standardin täyttämiselle. Tuleva 802.11ax-standardi paitsi sisältää MU-MIMO-tuen, se myös tekee siitä kaksisuuntaisen. ac-standardissa MU-MIMO on toiminut vain tukiasemalta laitteille, mutta ax-standardissa se toimii myös toiseen suuntaan. MU-MIMO edellyttää toimiakseen, että tuki sille löytyy sekä tukiasemasta että laitteesta, kuten älypuhelimesta. MU-MIMO kuitenkin hyödyttää kaikkia verkon käyttäjiä, vaikka vain osa laitteista tukisi sitä.

Qualcommin mukaan sen uusi QCA6290 on jopa neljä kertaa nopeampi kuin vanhan ac-standardin laitteet ruuhkaisessa verkossa. Lisäksi uusi piiri voi vähentää Wi-Fin virrankulutusta jopa yhteen kolmasosaan ja hyödyntää samanaikaisesti sekä 2,4 gigahertsin että viiden gigahertsin taajuusalueita lähiverkossa.

IEEE 802.11ax -standardin odotetaan valmistuvan vuonna 2019. Toki myös siirtymävaiheessa on odotettavissa edistysaskelia Wi-Fi-verkoissa. Qualcommin tuore Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri älypuhelimille sisältää tuen 802.11ad-standardille, jolla voidaan teoreettisesti liikuttaa tietoa jopa seitsemän gigabittiä sekunnissa.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom