Qualcommin uusi piiri tarjoaa kuitua nopeampia datayhteyksiä puhelimille

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22350
Reaktiopisteet
216
qualcomm_snapdragon.jpg
Qualcomm on esitellyt uuden LTE-modeemin, joka kantaa nimeä Snapdragon X20. Se kykenee jopa 1,2 gigabitin sekuntinopeuteen älypuhelimien datansiirrossa. Se pesee yhtiön aiemman X16-modeemin 20 prosenttia suuremmalla huippunopeudella ja pieksee myös yhden gigabitin valokuituyhteydet.

X20-moodemin oikotie onneen, eli leveän kaistan salaisuus on operaattoreiden taajuuksien yhdistäminen. Kun vanhempi X16-moodemi pystyi yhdistämään 10 kappaletta 100 megabitin kaistoja, osaa X20 yhdistää niitä 12 kappaletta.

Esimerkiksi Suomessa operaattoreilla on käytössä 300 megabittiin sekunnissa yltävät yhteydet kahden taajuuden yhdistämisellä. Aiemman X16-modeemin yksi gigabitti sekunnissa onnistuu, kun mukaan lisätään kolmas taajuus (+150 Mbit/s), hyödynnetään tuki kahden taajuuden osalta neljälle antennille kahden sijaan (+300 Mbit/s) ja edellä mainittujen lisäksi otetaan käyttöön 256-QAM-modulointi (+250 Mbit/s). Uudemmassa X20-modeemissa neljän antennin tuki toimii kolmella taajuudella, jolloin päästään 1,2 gigabittiin sekunnissa.

1,2 gigabitin sekuntinopeus tarkoittaa verkosta laitteelle tapahtuvaa liikennettä (download), mutta myös toiseen suuntaan liikenne liikkuu rivakasti, jopa 150 megabitin sekuntinopeudella. Lisäksi X20:llä onnistuvat laadukkaat LTE-äänipuhelut kahden SIM-kortin puhelimissa, mikä on hyödyllinen ominaisuus esimerkiksi Kiinassa, jossa dual-SIM-puhelimet ovat suosittuja.

X20 tarjoaa ainakin teoriassa hurjia nopeuksia, mutta aivan vielä niistä ei päästä nauttimaan. Luonnollisestikin huippunopeudet edellyttävät myös operaattorin verkolta tukea kyseiselle teknologialle, ja tällä vielä hyvin harva verkko maailmalla kykenee edes yhden gigabitin nopeuksiin. Lisäksi X20 ei ole vielä aivan hetkeen saapumassa markkinoille. Testiversioita on laitevalmistajille jo toimitettu, mutta ensimmäisiä sitä käyttäviä laitteita voidaan myyntiin odottaa vasta vuoden 2018 ensimmäisellä puoliskolla.

X20:n edeltäjä X16 on käytössä Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiirissä, mutta kyseisellä piirillä varustettuja laitteita ei Suomeen kannata aivan hetkeen odotella. Kaikki valmistuvat 835-piirit ainakin huhtikuun loppuun asti menevät Samsungin Galaxy S8 -puhelimiin, mutta Eurooppaan on todennäköisesti tulossa Samsungin Exynos-piirillä varustettu S8, jossa ei X16-modeemia ole.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom