Qualcomm viranomaisten kynsissä Yhdysvalloissakin – pakotti myös Applen kyseenalaiseen...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15390
Reaktiopisteet
103

Qualcomm tunnetaan Snapdragon-järjestelmäpiireistään, mutta uusi oikeustapaus koskee erityisesti verkkoyhteyksistä vastaavia modeemipiirejä. Snapdragonien tapauksessa modeemipiiri voi olla integroitu sen osaksi, kun taas esimerkiksi Applen iPhonessa se on erillinen Applen omasta A-sarjan piiristä.


Mobiilialan piirijättiläinen Qualcomm on kilpailuviranomaisten hampaissa nyt myös kotimaassaan Yhdysvalloissa, jossa liittovaltion kaupan alan virasto FTC syyttää Qualcommin kilpailulainsäädännön rikkomisesta.

Qualcommin liiketoiminta koostuu kahdesta osasta: erilaisten piirien ja muun teknologian myynnistä sekä toisaalta patenttilisensoinnista. Nyt myös yhdysvaltalaisviranomaisen näkemyksen mukaan Qualcomm on linkittänyt nämä kaksi liiketoimintansa haaraa laittomalla tavalla yhteen antaen alennusta patenttien lisenssimaksuista, jos asiakkaat käyttävät laitteissaan vain ja ainoastaan Qualcommin modeemipiirejä. Erityisesti FTC nostaa esiin Qualcommin sopimuksen Applen kanssa vuosilta 2011-2016.

Qualcomm luonnollisesti kiistää syytökset ja aikoo kamppailla niitä vastaan oikeudessa.

Apple on käyttänyt vuosien ajan vain Qualcommin modeemipiirejä iPhoneissaan, mutta viime syksyn uusissa iPhone 7 -puhelimissa se otti käyttöön myös Intelin modeemit. Esimerkiksi Suomessa myydyt uudet iPhonet on nyt varustettu Qualcommin sijaan Intelin modeemipiirein.

Lisäksi FTC syyttää Qualcommia myös kieltäytymisestä lisensoida sen alan standardeille elintärkeitä essentiaalipatentteja reiluin, kohtuullisin ja tasapuolisin ehdoin kilpaileville modeemipiirien suunnittelijoille.

Aiemmin Qualcomm on saanut merkittävät seuraamukset toimintansa myötä Kiinassa, lähes miljardi dollaria, ja viime loppuvuodesta Etelä-Koreassa yli 800 miljoonaa euroa vastaava summa. Myös Etelä-Korean päätöksestä Qualcomm on kertonut aikovansa valittaa.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom