Mobiili.fi Qualcomm neuvottelee yli 30 miljardin dollarin jättikaupasta – aikeissa ostaa NXP:n

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 29/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Qualcomm käy neuvotteluja Alankomaissa pääkonttoriaan pitävän NXP Semiconductorsin ostamisesta, paljastaa Wall Street Journal.

  Diili voisi toteutua tulevan 2-3 kuukauden aikana, WSJ kertoo, ja kauppahinta kohota selvästi yli 30 miljardiin dollariin. Kuten aina, voi neuvoteltava kauppa toki vielä rauetakin ja jäädä toteutumatta.

  Qualcomm tunnetaan useimmista Android-älypuhelimista löytyvistä järjestelmäpiireistä sekä verkkoyhteyksistä vastaavista modeemeista. NXP:n ostolla se laajentaisi pääasiassa uusien laitteiden pariin: NXP on suuri tekijä muun muassa autojen piireissä. Autoista odotetaan mielenkiintoista aluetta lähes kaikille teknologia-alan yhtiöille niiden älykkyyden kasvaessa tulevina vuosina.

  Löytyy NXP:n piirejä kuitenkin myös älypuhelimistakin. Erityisen vahva se on NFC-piireissä, joita käyttää esimerkiksi monien muiden muassa Applekin iPhoneissaan, mukaan lukien myös uusimmassa iPhone 7:ssä.

  Puolijohdealalla on jo aiemmin tapahtunut suuren kokoluokan yhdistymisiä. Ala on pääomavaltaista ja suuri koko tarjoaa tuotannon skaalaetuja sekä myös mahdollisuuden jakaa kiinteitä kehityskuluja tehokkaammin suuremman bisneksen kannettavaksi. NXP itsekin osti viime vuonna kilpailevan Freescalen 11,8 miljardin dollarin kaupassa.

  Suuri kauppa alalla oli myös brittiläisen suoritinarkkitehtuuri- ja piirisuunnittelija ARMin osto japanilaisen SoftBankin toimesta 29 miljardin euron jättikaupassa aiemmin tänä vuonna.

  NXP:n osakkeen pörssikurssin nousu tänään on nostanut yhtiön markkina-arvoon jo lähes 33 miljardiin dollariin. Myös Qualcommin markkina-arvo on ollut nousussa ja sen markkina-arvo kolkuttelee jo 100 miljardin dollarin rajaa.

  NXP Semiconductorsin perusta on Philipsin yli 60 vuotta sitten perustetussa puolijohdeyksikössä. Vuonna 2006 se irtaantui pääomasijoittajien omistukseen itsenäiseksi yritykseksi ja listattiin pörssiin vuonna 2010.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju