Qualcomm joutuu maksamaan 815 miljoonaa dollaria – entiselle älypuhelinsuuruudelle pamahti...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15393
Reaktiopisteet
103
Mobiililaitteiden piirijättiläinen Qualcomm joutuu pulittamaan 815 miljoonaa dollaria BlackBerrylle, välimiesoikeus on päättänyt.

Välimiesoikeus ratkaisi Qualcommin ja BlackBerryn välisen kiistan patenttirojalteista yhtiöiden välisen sopimuksen mukaisesti. Välimiesoikeuden päätöksistä ei voi valittaa. Lopulliset Qualcommin maksettavat korvaukset voivat vielä hieman kohota nyt ilmoitetusta määrästä, sillä vasta 30. toukokuuta määritellään lopullinen summa korkojen ja asianajajien palkkioiden kera.

BlackBerryn osake pomppasi eilen uutisen jälkeen 16 prosenttia.

BlackBerry keskittyy nykyisin erityisesti yrityksille tarjottaviin erilaisiin ohjelmistoihin sekä esimerkiksi QNX-käyttöjärjestelmän tarjoamiseen autoihin. Omasta älypuhelinbisneksestään se on luopunut ja lisensoinut brändinsä kiinalaisen TCL:n sekä muiden paikallisesti BlackBerry-puhelimia myyntiin tuovien yritysten käyttöön. Aikanaan BlackBerry oli älypuhelinmarkkinoiden kakkonen heti Nokian jälkeen.

Nyt ratkaisunsa saaneessa kiistassa oli kyse BlackBerryn maksamista rojalteista Qualcommille ja siitä koskiko rojaltien enimmäismäärä tiettyjä BlackBerry-laitteita. Käytännössä Qualcomm näin palauttaa BlackBerryn aiemmin menneinä vuosina maksamia rojalteja.

Qualcommin mukaan päätöksellä ei ole vaikutusta sen lisenssisopimuksiin muiden kanssa.

Qualcommin oikeuteen on viemässä myös Apple, jonka näkemyksen mukaan Qualcomm toimii epäasiallisesti kytkiessään sopimuksissaan yhteen piiritoimitukset sekä patenttikorvaukset.

BlackBerry puolestaan haastoi helmikuussa oikeuteen Nokian patenttiloukkuksista.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom