Mobiili.fi Qualcomm haluaa ostajille edullisempia virtuaalitodellisuusratkaisuja – esitteli VR820-lasit

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 2/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Maailman suurin mobiililaitteiden piirivalmistaja Qualcomm on Berliinin IFA-messuilla esitellyt keinojaan tuoda markkinoille edullisempia virtuaalitodellisuusratkaisuja. Yhtiö on esitellyt omat Snapdragon VR820 -lasinsa esimerkiksi laitevalmistajille, kertoo VR Source.

  Snapdragon VR820 pohjautuu Snapdragon 820 -järjestelmäpiiriin, joka löytyy myös monista tämän hetken tehokkaimmista Android-puhelimista. Neliytimisen suorittimen ja Adreno 530 -grafiikkapiirin lisäksi laseihin kuuluvat kaksi 1440 x 1400 pikselin näyttöä 70 hertsin virkistystaajuudella, silmien liikkeitä seuraavat tunnistimet, lasien liiketunnistin sekä kaksi eteen suunnattua kameraa. Kameroiden ansiosta laitteella voi toteuttaa virtuaalitodellisuuden lisäksi myös lisättyä todellisuutta.

  Aivan kuten esimerkiksi Samsungin älypuhelinta hyödyntävät Gear VR -lasit, myös Qualcommin lasit toimivat langattomasti, tarjoten käyttäjälle vapaan liikkuvuuden. Koska mobiilipiirien teho ei kuitenkaan yllä PC-tietokoneiden tasolle, ei pelitehoa ole samaan tapaan kuin Oculus Riftin tai HTC Viven kaltaisissa kalliimmissa VR-ratkaisuissa. Snapdragon VR 820 soveltuu kuitenkin monenlaisiin virtuaalitodellisuuden käyttötarkoituksiin

  Qualcommin ratkaisun on tarkoitus olla käyttäjälle edullisempi kuin esimerkiksi Samsung Gear VR, joka vaatii itse lasien lisäksi myös tehokkaan ja sitä kautta kalliin älypuhelimen toimiakseen. Qualcommin ratkaisussa keskitytään vain yhteen käyttötarkoitukseen, eli VR- ja AR-ratkaisuihin, mikä pitää kustannukset kurissa.

  Qualcommin omat Snapdragon VR820 -lasit ovat vain referenssituote, eli Qualcomm ei aio itse suunnata niiden kanssa markkinoille. Ne toimivat mallina laitevalmistajille, jotka voivat tehdä Qualcommin mallin pohjalta omia myyntiversioitaan ja samalla lisätä Qualcommin piirimyyntiä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju