Qtek 9090 omistajia täällä?

Keskustelu osiossa 'Windows Phone', aloittaja Puonti, 29/10/04.

 1. Puonti

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/02
  Viestit:
  292
  Tykkäykset:
  0
  Qtek 9090 PDA-puhelin on nyt saapunut myös Suomeen (erittäin pienissä määrissä, mutta kuitenkin), joten ajattelin kysäistä joko joku näiden foorumien käyttäjistä ehti sen hankkia? Olen parhaillaan harkitsemassa puhelin+PDA yhdistelmän vaihtamista joko ominaisuus-rikkaaseen, äly- tai PDA-puhelimeen ja 9090 on päätynyt vaihtoehtojen listalle. Tästä vaihtohärdellistä tietoisille lukijoille tulee lienee pienenä yllätyksenä se, että näinkin isoa laitetta sitten kuitenkin harkitsen - lohdutuksena huomautettakoon että SE:n P910 on myös päätynyt listalle aikaisemmasta vastustelustani huolimatta :)

  Kiinnostaisi kuulla kokemuksia erityisesti akun kestävyydestä, valmistajan tietoihin kun ei ole uskominen. Itselleni periaatteessa riittää, että laite pysyy virroissa edes yhden työpäivän (mutta kaksi päivää olisi parempi): päivän aikana käyttöä kertyy noin tunnin verran GPRS:n kanssa (WWW, e-mail, jne), noin tunnin verran puheluina (mahdollisesti BT-kuulokkeen kanssa) ja noin tunti-pari perus PDA toiminnoissa (PIM-toiminnot, musiikin kuuntelu, muu säätäminen). Ei mielestäni liikaa vaadittu, mutta eihän sitä koskaan tiedä kun on iso näyttö, iso prosessori ja Microsoftin käyttöjärjestelmä.. ;)

  Ja jos jostain löytyy Suomalainen äly- / PDA-puhelimiin keskittyvä foorumi, otan mielelläni osoitteita vastaan ja vien kysymykseni myös sinne.
   
 2. John Cooper

  John Cooper Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  2425
  Tykkäykset:
  0
  Jos valmistajan tietoja Qtek 2020:sta ja kaverin käyttökokemuksia verrataan 9090:n tietoihin niin ei tuokaan päivää kestä kohtuu kovaa käyttöä (kalenteritoiminnot + reilu tunti puheluita). Suuri näyttö ja taustavalo syövät paljon virtaa :/
   
 3. Puonti

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/02
  Viestit:
  292
  Tykkäykset:
  0
  Sitä se teettää kun ratkaisu hitaaseen käyttöliittymään on parempi hardware (eikä parempi koodi)... ;)

  Onko kaverillasi mitään kokemusta GPRS käytöstä ja sen vaikutuksesta 2020:n virrankulutukseen? Oma käsitykseni on, että GPRS syö kutakuinkin saman verran virtaa kuin puhuminen, tosin sillä erolla että GPRS:ää käyttäessä radio ei jatkuvasti lähetä ja vastaanota tietoa (joten esim. webbisivuja lukiessa on hetkiä jolloin ei dataa kulje, joten virrankulutus on pienempi).
   
 4. John Cooper

  John Cooper Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  2425
  Tykkäykset:
  0
  Piti oikein soittaa ja kysyä... Kuulemma pisin surffaus on ollut jotan puolentoista tunnin luokkaa ja siinä ohessa tuli pari lyhyttä puhelua puhuttua. Virtaominaisuuksien takia hän on nyt hankkinut vara-akun ettei kesken päivää puhelin mykisty.
   
 5. Puonti

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/02
  Viestit:
  292
  Tykkäykset:
  0
  Ilmeisesti tuon puolentoista tunnin surffaus-session jälkeen akku oli siis kutakuinkin nollassa, eikä esim. "25% latausta jäljellä"? Käyttääkö ystäväsi näytön taustavaloa kirkkaimmalla asetuksella?

  Ei kyllä kovin rohkaisevalta kuulosta, tosin täytyy pitää mielessä että 9090:ssa on hieman suurempi akku ja hardware näyttäisi olevan molemmissa kutakuinkin samaa (WiFi:ä lukuunottamatta, mutta sehän ei virtaa vie kun on pois päältä).

  Kiitokset tiedoista jokatapauksessa :)
   
 6. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  En ole varsinaisesti käyttäjä, mutta kokeilin eilen nopeasti 9090:aa ja hyvältä tuntui. Näyttö on hyvä, laite on kohtuullisen kokoinen ja ruudun voi tässäkin kääntää vaakasuuntaan.

  QWERTY-näppäimistö on ihan kiva lisä sekin, mutta skandien syöttäminen neljän näppäimen yhdistelmällä oli kyllä minun nakkisormileni vähän likaa. Voi olla, että tuohon tottuu harjoittelemalla tai että jollain 3rd party -softalla ääkköset saa "mapattua" toisiin nappeihin.

  t. tero
   
 7. Puonti

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/02
  Viestit:
  292
  Tykkäykset:
  0
  Huomasitko näytössä valkoisen värin muuttumista kellertäväksi kun ruutua katsoi vinosti alhaalta? Kuulemma tässä (ja jossain iPaqin mallissa) on näyttö jossa näkyy valkoinen kellertävänä tietyistä katselukulmista (ei tosin minua haittaa, koska näyttöä normaalisti katsotaan suoraan edestä tai hieman ylhäältä päin).

  Näppäimistössä ei siis ole ääkkösiä? :/ Hmmmjaaah. Miten tuo moninappiyhdistelmähärdelli oikein käytännössä toimi? Ei kuulosta kovin simppeliltä (esim. painetaan "func" nappia, sen jälkeen A-kirjainta = Ä).
   
 8. Puonti

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/02
  Viestit:
  292
  Tykkäykset:
  0
  LISÄYS:

  Satuin törmäämään lyhyeen artikkeliin Norjalaisiin 9090 laitteisiin julkaistusta päivityksestä joka käsittääkseni lisää mm. tuen norjalaisille kirjainmerkeille.

  Artikkelissa olleesta kuvasta voisi päätellä, että "erikoismerkit" saadaan viesteihin painamalla alimmaisen rivin vasemmalla puoliskolla olevaa tyhjää näppäintä (alempi kuva):

  http://www.windowsmobile.no/modules.php?name=News&file=article&sid=86&mode=&order=0&thold=0

  Tämä vaikuttaa loogiselta paikalta myös "ääkkösille" suomessa myytävissä malleissa, eikä läheskään yhtä hankalalta kuin kuvailemasi tapa?
   
 9. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Näytöstä: En ole vielä sellaista TFT-näyttöä nähnytkään, jossa ei olisi jossain määrin rajallinen katsekulma pysty- ja vaakasuunnassa. Qtek 9090:ssa oli minusta hyvä kirkkaus ja kontrasti sekä riittävä katselukulma mobiililaitteelle. En aivan ymmärrä mitä ajat takaa.

  Ääkkösistä: Ä- ja Ö-kirjaimilla ei näppäimistössä ole omia nappeja. Ne syötettiin useiden nappien yhdistelmällä, en muista ulkoa nappien nimiä. Minulle riitti se, että sorminäppäryyteni loppui kesken. Jollain 3rd party -softalla (joita on suomen kielellekin) tätä voisi helpottaa, kuten aiemmin jo kirjoitin, mutta siitä on vaikea sanoa mitään itse kokeilematta.

  t. tero
   
 10. Puonti

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/02
  Viestit:
  292
  Tykkäykset:
  0
  Juu, kaikissa näkemissäni TFT näytöissä on aina tavalla tai toisella se kuvakulman rajallisuus tullut esille - huonommissa malleissa värit muuttuvat täysin, paremmissa vain tummenevat / vaalenevat. Tuossa 9090 mallissa (sekä iPaq 1940 ja 4150 malleissa) käytetyssä TFT:ssä vaan on sellainen outo piirre, että kun sitä katsoo vinosti näytön alakulmasta, valkoinen muuttuu kellertäviksi:

  http://www.mobile-review.com/pda/review/htc-blue-angel-en.shtml

  Etsi sanaa 'yellow' niin löydät esimerkkikuvan. Hyvä tosin tietää että näyttö normaalikäytössä toimii moitteetta.

  Sellainen ajatus tuli mieleen, että ehkei käyttämässäsi laitteessa ollut vielä vastaavaa päivitystä jonka ansiosta norjalaiset voivat kirjoittaa Æ, Ø ja Å -kirjaimet suoraan sen alarivissä olevan "tyhjän" napin kautta (ainakaan Suomen Qtek sivuilla ei tuota päivitystä vielä ole). Suomessa vastaavalla päivityksellä tuosta napista saisi varmaankin esille kirjaimet Ä, Ö ja Å.
   
 11. Asea

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  68
  Tykkäykset:
  0
  Hieman asian sivusta, mutta pistetään nyt tähän threadiin. Huomasin tuota 9090:aa (eli HTC Blue Angelia, eli tässä nimellä T-Mobile MDA III) myytävän Saksassa hintaan 635€. Onko kenelläkään kokemuksia tai tietoa siitä, voiko näissä Pocket PC -laitteissa valita käytettävän kielen, vai jos tuon tilaa, niin onko se sitten jollain saksankielisellä alustalla?
   
 12. butcher

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/11/04
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Itse tilasin omani www.nowicom.de:stä. He päivittivät sen siellä englanninkieliseksi. Tosin liukunäppiksen näppäimien näppäinlevy on saksalainen vaikka oikeasti se käyttää englannin näppäinkartta. (ymmärsiköhän kukaan mitä tarkoitan... noh.) Mulle siitä ei ole ollut pahemmin haittaa koska 95% käytän tikkua kirjoittaessa ja tekstinsyötön kannalta muuta eroa ei ole kuin z ja y eri paikoissa.
  Hyvin on pelittänyt nyt n.kuukauden ajan ilman mitään ongelmia, varsin nopeakin verrattuna qtekin 1010 ja 2020:aan - tai ainakin tuntuu siltä=) Olen ollut oikein tyytyväinen, mutta.. nyt on palikka myynnissä huuto.netissä kun alkoi tehdä mieli communicatoria vaihteeksi..
  Kysykää jos on jotain kysyttävää laitteesta, vastaan sen mitä osaan.
   
 13. Puonti

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/02
  Viestit:
  292
  Tykkäykset:
  0
  No kysytäänpä vaikka sellaista, että tuliko puhelinkäytössä koskaan tilanteita joissa mietit "Missähän tämäkin ihan PERUS puhelintoiminto on?"

  Eli oliko kertaakaan kateissa joku sellainen toiminto joka tätänykyä löytyy lähes jokaisesta puhelimesta, mutta tästä "älykkäämmästä" puhelimesta puuttui täysin? :)
   
 14. butcher

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/11/04
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  No täytyy sanoa ettei tule mieleen semmoista. Akun kesto nyt tietty on vähän valitettavan lyhyt. Mun käytöllä se kestää vain pari päivää ja jos enemmän surffailee wlanilla niin vain päivän. Ihan puhelimena se akun kesto muuten olisi varmaan jossain neljässä päivässä.
  .. "normaali" puhelimista jäi tosin sitä kaipaamaan että esim. liikkuessa pystyy pistämään tekstiviestin yhdellä kädellä tuosta noin vain, tässä se on vähän eri juttu =)
   
 15. Puonti

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/02
  Viestit:
  292
  Tykkäykset:
  0
  Joo kirjoittelun osalta eroaa varmasti isolla tavalla kännyköistä.

  Suomenkielistä, ennakoivaa tekstinsyöttöäkään ei käsittääkseni ole :/

  Siis ei tietenkään T9:n tapaista, vaan sellaista että kun kirjoittaa pari kirjainta niin laite tarjoaa niillä kirjaimilla alkavia sanoja (englanninkielisenä kuulemma löytyy ihan käyttöjärjestelmään rakennettuna, vaan ei suomeksi).
   
 16. butcher

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/11/04
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Näin on. Tosin se muistaa kaikki sanat mitä kirjoitan ja ehdottaa niitäkin sitten. Se menee siten että esimerkiksi tikuttaessa se arvaa sanoja siinä samalla ja näppäimistön viereen tulee arvattu(ja) sana ja sitä voi sitten klikata jos haluaa. Se ottaa muistiin tosiaankin kaikkea kirjoitettua ilman että se herjaisisi tyyliin: "tämä on tuntematon sana, tallennetaanko?".
   
 17. 6sto

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/11/04
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Minulla on ollut Qtek9090 jo viikon!

  Olen varmastikin ensimmäisiä 9090:n omistajia tässä valtakunnassa ja alla mietteitä:

  Ennen 9090:aa minulla oli 2020 ja tässä uudessa on kyllä kaikki entistä enemmän kohdallaan, mitä vanhassa konsanaan. 2020:ssakin oli ominaisuudet, joita kuka tahansa voi koskaan pda/puhelimelta vaatia, mutta 9090 terävöittää edelleen käyttömukavuutta ja -helppoutta.

  Akunkesto on aina isonäyttöisissä ja tehokkaissa laitteissa se, mikä niissä sitten on huonoa, jos joku yleensä on. Kuitenkin 9090:n akku kestää varmaankin 1,5 - 2 kertaa pidempään, mitä 2020:n akku.

  Syy, miksi itse vaihdoin 9090:aan oli kylmästi se, että käytän pda/puhelinta päivittäin puhumiseen, kalenteriin, sähköpostiin, yms. yms. 9090:ssa oleva qwerty-näppäimistö nopeuttaa viestittämistä ja asioiden kirjaamista, vaikkakin skandit pitää keinotella hivenen hankalasti.

  Näytön kääntömahdollisuus (90 astetta molempiin suuntiin) helpottaa surffailua sekä pitkien tekstien lukua.

  Nokian commareihin verrattuna (olen omistanut myös 9210:n ja 9210i:n) käyttö on helpompaa ja tietokoneomaisempaa. Näyttö on parempi ja käyttö näppärämpää. Hinta kuitenkin sama!

  Hintansa väärti mielestäni! Katu-uskottava ja niille, jotka oikeasti sitä tarvitsee, käytännöllinenkin!
   
 18. butcher

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/11/04
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  .. ja tuosta tuli mieleen että kannattaa välittömästi hankkia selaimeksi Thunderhawkin uusin versio! Se pyörii nyt tällä 9090:lla todella sulavasti ja vaakatasossa ja mahdollistaa max 800x600 resoluution www-sivuille!
   
 19. Puonti

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/02
  Viestit:
  292
  Tykkäykset:
  0
  Eikös Thunderhawk ole palvelu pikemminkin kuin selain? Kävin jollain Thunderhawk kotisivuilla ja sain sen käsityksen että ohjelman saa kun ostaa palvelun esim. kuukausi- tai vuosilaskutuksella, mutta pelkkää selainta ei saa?
   
 20. scubapro Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/8/04
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Itselläni on ollut puhelin tämän viikon käytössä ja ihan tyytyväinen siihen olen. Minulla oli P900 aiemmin ja vaihdoin 9090 sen pocketpc ominaisuuksien takia. Puhelimena tuo 9090 ei ole mielestäni niin hyvä kuin P900, mutta muuten kyllä työkaluna.

  Välillä kaverit valittaa ettei puheeni kuulu aina hyvin ja tuntuu pätkivän. P900 kanssa ei tällaista ongelmaa ollut joten minusta ainakaan ei tuon luulis johtuvan.

  Aika kallis tuo ~1000e hinta on.
   

Jaa tämä viestiketju