Pysähtyikö Nokian edelläkävijyys 7110 WAP:iin?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja lineon, 11/7/03.

 1. lineon

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/03
  Viestit:
  69
  Tykkäykset:
  0
  Toisessa threadissa veppis kirjoittaa:

  "Siirryin aikanaan käyttämään muita merkkejä 7110:n jälkeen, koska
  Nokia pysäytti tuotekehityksensä käytännössä (uusia kunnon malleja ei
  tuotu kuluttajille asti koskaan) kokonaan ja jäi tarkkailemaan
  markkinoiden ja kilpailijoiden toimintaa." WAPitettu 6150 tuntui hyvältä muutoin kuin läppänsä osalta.

  Tuo navirullalla ja isokokoisella näytöllä varustettu WAP-banaanipuhelin oli aikansa edellä kävijä. Sen ongelmana oli vain läppä, joka vaurioitui niin kuin aikaisemmassakin banaanipuhelimessa lattialle putoamisessa jne.

  Operaattorit pitivät WAP-tunnelit itsellään, laskuttivat datapuhelustakin paljon ja tavallaan hinnoittelullaan turmelivat koko innovaation. WAP alkoi yleistyä kännyköissä, mutta ei kovinkaan nopeasti, koska sille ei ollut maksavaa yleisöä.

  Tämän jälkeen alkoi tuntua siktä, että viestikapula siirtyi Ericssonille, joka Aasiassa julkaisi vuoden 2001 aikoihin kolminormisen ja sinihampaisen WAP-GPRS-puhelimen Ericsson R520m:n, missä oli aikaisemmista Ericssoneista poiketen pitkään kestävä akku. Euroopassa markkinoille tuli markkinoille pieni ja siro t68.

  Nokia 6310 on kuin vuotta aikaisemmin ilmestyneen Ericsson R520m:n klooni ominaisuuksiltaan ja ainakin Suomessa se on pitänyt hintansa.

  7110n rinnalla oli Nokialla ajanmukainen 9110 Communicator. Tosin sen kehitys pysähtyi siihen, ettei siihen saanut GPRSää, mikä olisi tehnyt wappailun mukavammaksi ainakin toukokuun 2001 jälkeen kun Suomeen saatiin kattavat GPRS-verkot. 9210 Communicatorissakaan ei ole GPRSää eikä communicatorista juuri kukaan enää puhukaan - ainakaan ääneen.

  Olen ihaillut Ericsson P800 monipuolisuudestaan. Tulee mieleen, että onko se kehitelty sveitsiläisen Micronasin toimesta Oulussa. Heihinän Nokia katkaisi sähköpostiyhteydetkin. Yhtiö on suunnitellut malleja myös Siemensille.

  Nokialla on kyky teknologiaan, mutta jotenkin on jäänyt mielikuva, että se vain jarruttelee ja antaa tappiollisten kilpailijoiden ottaa kaikki riskit. Kun ottaa huomioon, miten paljon Suomen valtio on panostanut Nokiaan mm. koulutusrakenteena, on jotenkin ihmeellistä, että nimenomaan Suomessa tuntuu kännykän kehitys pysähtyneen kärjessä johonkin Nokia 7110i:n ja Communicator 9110i:n kohdalle.

  Nytkin edelleen ollaan 2,5 G (GPRS-WAP)-tasolla, missä on juostu sakkokierroksia FM/MP3n avulla, nyt kamerapuhelimien avulla.

  Aikaisemmin Ericssonin ongelmana olivat huonot akut / suuri virrankulutus verrattuna Nokiaan. Tuntuu kuitenkin siltä, että Ericsson R520m, t-66/68 ja P800 ovat edellä kävijöitä.

  Siemens ei ole yhtä kova edellä kävijä, mutta se myöntää kahden vuoden takuun, mikä tarkoittanee, ettei joka neljättä puhelinta ole korjattava.
   
 2. dille Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/03
  Viestit:
  2790
  Tykkäykset:
  1
  Tuosta wapin lopahtamisesta piti itsekkin kirjoittaa. Mikä tai kuka päätti että wappi lopahti. Kyllähän jotkut ihmiset sitä käyttivät. Siihen aikaan Nokia oli suomessa diktaattori=), joten nokian olisi pitänyt tehdä edullisempiakin wap malleja ja liittymien mennä kunnolla wappiin.
   
 3. Thelmi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3054
  Tykkäykset:
  1
  Joo wapin aika ei valmistajien ja operaattorien mielestä ollut vielä tuolloin ja ehkä siksi wap on jäänytkin varsin laihaksi innovaatioksi. Itsekään en pahemmin viikossa tuota käytä. Mitä nyt mailit tsekkaan ja uutiset+sään, mutta siihen se sitten jääkin. GPRS on mielestäni 2.5G:n tärkein innovaation tulos, sillä kun saadaan wappailukin halvemmaksi, kun ei enää tarvi maksaa mitään minuuttimaksuja. Tosin on GPRS:stä parempaakin hyötyä, ihan nettikäyttöön. Nokia on kuitenkin taas näpäyttänyt muita valmistajia mallilla 6220 joka on euroopan ensimmäinen gsm-puhelin josta löytyy EDGE. Ei se Nokian innovaatio ole vielä tyrehtynyt, eikä varmasti koskaan tyrehdykään. Tekstiäni en kirjoita "Nokia" logot silmissä, sillä minä nykyään vähät välitän Nokiasta ja sen puhelimista.
   
 4. personal jesus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  5057
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520, 930, 640ds, 435, SGS5mini
  Micronas? Oletko varma, ettei nyt ole kyse Microcellistä?
   
 5. Thelmi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3054
  Tykkäykset:
  1
  Kyllä se varmasti täytyy olla Microcell eikä Microcell muistaekseni ole sveitsiläinen.
   
 6. personal jesus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  5057
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520, 930, 640ds, 435, SGS5mini
  Niinpä juuri.
   
 7. scratchmyback

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/7/03
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Se, että "Nokialla on kyky teknologiaan, mutta jotenkin on jäänyt mielikuva, että se vain jarruttelee ja antaa tappiollisten kilpailijoiden ottaa kaikki riskit", pitää varmasti paikkansa. Mutta eikös tässä ole kyse nimenomaan siitä, että Nokian tärkein tehtävä on tuottaa voittoa osakkeenomistajille. Pienen edelläkävijänörttien joukon (=me) tyytyväisenä pitäminen ei ole Nokialle itseisarvo, toimintaa ohjaavat ennen kaikkea massamarkkinat, ne joiden myyntivolyymit mahdollistavat Nokialle yli 20% katteet matkapuhelinyksikössä. Sony Ericssonin maine teknologisena edelläkävijänä epäilemättä kohentui P800:n mukana, mutta pitkän päälle tuotteiden myyminen tappiolla ei voi jatkua.

  Toki itseänikin potuttaa ettei GPRS-kommunikaattoria tuotu markkinoille, vaikka se huhujen mukaan oli jo lähes valmiina, mutta minkäs teet. Toivottavasti se tuleva kommunikaattori sitten joskus ensi vuonna on sellainen, että veppiskin voi taas pitää Nokia edelläkävijänä!
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ko yhtiö pitää itseään tarkoituksellisesti varsin hämäräperäisenä, varsin Suomalaisena ja Oululaisena sitä täällä pidetään, pääkonttori taitaa nykyisin tosin olla ulkomailla.
  Ja 7110:an pitämisenä jotenkin edistyksellisenä ja Nokian tuotekihityksen voittona tuntuu kuitenkinvähän oudolta, samassa sarjassa olisi voinut mainita 6110:n ja 6210:n, PCMCIA kortit, Communicaattorit, 7650:n, EDGEluurit, uudet CDMA luurti, jos teknisistä ominaisuuksista puhutaan. 7110:n edistyksellisyys perustu pitkälti softaan ja rauta oli pitkälti tuttua.

  Nokian innovatiiviset laitteet ovat harvemmin perustuneet päällenäkyvään tekniseen edistyksellisyyteen.

  Ericsson on ollut tunnettu "kauniista" piirilevystä. Heidän tekninen edistyksellisyytensä oli loistossaan GPRS:n ja BT tuotteiden myyntiin tulessa, mutta harmillisesti kaupallinen lasku vain syveni niiden myötä, ja laatu käsitys palasi tavallisten kuolevaisten tasolle. Oliko virhe tuoda liian teknisiä tuotteita massamarkkinoille, vielä tuolloin E:llä oli hyvä jakelukanava ja kilpailijoiden tuotteet vaikuttivat teknisesti vanhoilta, mikä meni pieleen? ajoitus markkinoille tulosta. Ihan sama kuin nyt toisi sarjan UMTS/GSM luureja jotka olisivat valmistajan päätuote ryhmä.

  T68 oli jännä tapaus. Olisi ehkä kannattanut olla julkistamatta ko laitetta enenkuin se on valmis, ja olisivat esittelleet ja tuoneet markkinoille ensin sen sellaisena kuin se alussa loppuenlopuksi tuli. Ja tehneet i mallista eri tuotteen, voi vain kuvitella kuinka kalliiksi tuo vuoden kestänyt myynnissä olevan tuotteen kehitysprojekti tuli maksaan.

  Hienolaite p800:n käy tällä hetkellä saman tyylistä kehityspolkua. Ja kokeen saman tyhjllä markkinoilla olemisen kuin r520, t39, t68 aikoinaan.

  Laite on liiankallis, laitteen myynnin tueksi ei ole minkäänlaisia palveluita. Sitä yritetään myydä että sillä voi lukea sähköpostin ja surffata netissä, ottaakuvia, katsoa streamvideota. Vierestä myydään laiteita joilla voi tehdä saman, hinta puolethalvempi ja oleellinen ero että tälle helvemmalle laitteelle löytyy palveluita.

  Allekirjoitanut toki arvostaa teknisiä hienouksia.

  Kommentit (myötä että vasta) yhtiön pääasiallisesta tarkoituksesta tuottaa rahaa osakkeen omistajille, tuntuu tälläiselle suomalaiselle vähän kovalta korvaan. Mutta asiassa piile se tosiasia että hienot tekniset tuotteet ovat kaataneet monen firman, kuluttajan etu on aina että hänä hankkimien tuotteiden/palveluiden tuoteuttaja tekee sen taloudellisten tosiasiat huomioiden.
  Puhuttaessa riistokapitalisti osakkeen omistajista, puhutaan juuri meistä jokaisesta, isot monikansalliset firmat (pääsäntöisesti) omistavat erillaiset rahastot jotka taasen ovat meidän eläke, vakuutus, säästö ym rahoja Ja me taasen vaadimme eläkekassoilta mahdollisimman hyvää eläkettä, vakuutuusyhtiöiltä mahdollsimman halpoja vakuutuksia, pankeilta mahdollisimman hyvää tuottoa (lyhyt) aikaisille säätöillemme ja mahdollisimman halpaa asuntolainaa.

  Hiljanhan sitä KELAamoitittiin huonosto tuotosta heidän sijoituksissaan.
   
 9. Mario Vieras

  0   0   0

  No minä en ainakaan ajattele eläkettäni kun olen ostamassa puhelinta.
  ymmärrän kyllä pointtisi,,vaikka vähän laajaksi meni.
  Mutta eikö tuo ollut pieni myönnytys siihen suuntaan että Nokialta ei ehkä tällä hetkellä tule niin hienoja innovatiivisiä teknillisiä laitteita??
  Niin kauan kun joku firma niitä tarjoaa niin sieltä ostan.jos kaatuu niin sitten pitää katsoa tilanne uudestaan.

  p800 kohdalla kun vielä lisätään mp3 soitin niin ei taida löytyä laitetta 1/2 halvemmalla.
   
 10. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9669
  Tykkäykset:
  435
  Nokian brändi on niin vahva, että se mahdollistaa Nokian harrastaman rankan segmentoinnin ja innovaatioiden tuomisen markkinoille (vasta) kun kilpailijat(kin) ovat valmiit ottamaan seuraavan askeleen.

  Kyllä Nokiallakin tuotekehitystä tehdään kuumeisesti, vieläpä monesti kilpailijoiden kanssa erilaisten yhteistyöhankkeiden puitteissa. Tällä tavalla Nokia pyrkii urkkimaan ja mitätöimään kilpailijoiden teknisen etumatkan (jos sitä on). Kukaan ei pääse erottumaan teknisillä innovaatioilla, joten ratkaisevaksi tekijäksi jää markkinointi ja brändi, joissa Nokia on selvä ykkönen.

  Ja huomatkaa nyt, moitteet tulevat ainoastaan kuluttajan näkökulmasta. Jos tarkastelen yritystä bisnesnäkökulmasta, niin ei voi muuta kuin haukkoa henkeä ja nostaa hattua kohteliaisuudesta firman (upeaa) toimintaa kohtaan.
   
 11. lineon

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/03
  Viestit:
  69
  Tykkäykset:
  0
  Alusta 60 ja Nokian itsellään hautomat innovaatiot

  On tietenkin. Nokia on omistajilleen kannattava yritys, mutta kun se muutaman muun kanssa kartellinomaisesti johtaa myös teknologiaa, se ohjaa myös muuta yhteiskuntaa operaattoreiden kanssa.

  Mikäli ajatellaan, että mainosroska ja metsäteollisuus voitaisiin korvata sisältötuotannolla ja virtuaalikypärällä, on Nokia kyllä maksimaalisesti käyttänyt esimerkiksi suomalaisen koulutus- ja veronmaksukapasiteetin (Soneran UMTS-lupa), mutta tietoyhteiskunta on polkenut paikoillaan toukokuusta 2001 alkaen, jolloin GPRS saatiin kaikille verkko-operaattoreille.

  Nyt IT-alan työttömyys on 20% luokkaa eikä "kehitys kehity". Teleliikenne on vieläkin hinnakasta, jotta sisältötuottajat pääsisivät mukaan. Herää kysymys, olisiko parempi, että olisi vain yksi ratahallintokeskuksen tapaan (ratahallintokeskuksella ei ole rahaa kunnon Pendolinoon kautta maan) pidetty NYKYAIKAINEN verkko, mihin palveluoperaattorit myisivät palvelukokonaisuuksia ja pitäisivät samalla verkkoinvestoinnit järkevinä.

  Mistä tämä markkinatalousmalli oikein on tullu maahan, missä ei ole Salpausselän pohjoispuolella asukkaita/ostovoimaisia kuluttajia ja mihin jo Venäjänkin vallan aikana piti senaatin vedätyttää puhelinlangat.

  Veronmaksajat kärsivät siitä, että täytyy kouluttaa / pitää ajantasaisesti koulutettuna suurta määrää IT-asiantuntijoita. Kyse on hieman sama kuin maanviljelöiden tai sotilaiden pitämisestä reservissä.

  Se, että Nokia mädättää Communicatorin kieltäytymällä päivittämästä sitä ja tekee N-Gagen kaltaisia kalliita GameBoyta osoittaa, että Ericssonin ja P800n pitäisi olla vahvempi.

  Minusta on epäisänmaallista syyttää niitä, jotka ovat joutuneet siirtymään Ericssonin siksi, että Nokia jarruttaa kehitystä.

  Missä asiassa Nokia on ollut edellä kävijä sitten Nokia 7110 WAP-puhelimen?

  Alusta 60 saattaa tuottaa innovaatioita, mutta Nokian piirissä, ei sen sisällä.
   
 12. lineon

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/03
  Viestit:
  69
  Tykkäykset:
  0
  Nokian edistyksellisyys: koteloita, softaa vai rautaa?

  Nokia 7110 oli ensimmäinen WAP-puhelin, mikä perustui 6150n pohjille, suurempaan näyttöön ja 3110n banaaniin. Onnetonta siinä oli banaani, koska lattialle pudottuaan läppä vahingoittui melko usein. Muutoin se oli uusi laadullinen avaus WAP-maailmaan.

  Mitä "uutta" sen sijaan oli 6110:ssa tai 6210:ssa?

  6110:ssa mainitaan IrDA, mutta sehän oli jo olemassa olevaa tekniikkaa esimerkiksi PSION-Ericsson -yhdistelmässä.
  http://www.nokia.com/nokia/0,1522,,00.html?orig=/phones/6110/

  6210:ssa on HSDC
  http://www.nokia.com/nokia/0,1522,,00.html?orig=/phones/6210/

  Ensimmäinen keväällä 2001 Aasiassa ilmestyneen kolminormi Ericsson R520m:n veroinen Nokia oli 6310, missä oli sinihammaskin!
  http://www.nokia.com/nokia/0,4879,680,00.html

  EDGE on parannus standardiin, mikä ei juuri muuta kännykänkäyttötapoja.

  Communicator on retuperällä, koska sitä ei ole päivitetty GPRSään.

  7650 on kyllä uutuus
  http://www.nokia.com/nokia/0,4879,680,00.html

  minkä Ericsson ja muut ratkaisivat eriyttämällä kameran kännykästä. Tosin 7650n objektiivi oli heikko, erittäin heikko.

  EDGE on parannus http://www.nokia.com/nokia/0,4879,680,00.html

  GSM/CDMA -hybridit leviävät maailmalla, kun CDMA alkaa kiriä GSMää.

  => Nokia etenee tavaramerkillään myyden olemassa olevan tekniikan
  yhä uudelleen uusissa kuorissa ja viisissä väreissä.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Re: Nokian edistyksellisyys: koteloita, softaa vai rautaa?

  6110 oli sisäisesti teknisesti edistyksellinen. IRDAaa sai 8110:aan palikalla 2110:aan "telakalla" jos 6110 oli ensimmäisä massa lureja jossa oli IRDA.

  Kyllä ja pitkään meni enenkuin muihin tuli, sama yhdella aikajaksolla löyty 6110sa (epä virallisesti) 6150:ssa virallisesti.
  6210:aan sai BT akun.
  En tiedä sitte mitä haet, kun tekniikka ei kelpaa, eikä palvelut. Tilattavat logot ja soittoäänet muuttivat käynnykän käyttöä paljon.

  Niin jo 9110:aa myytiin erillisen kameran kanssa, jopa scanneria ym sai.
  Kuitenkin integroitu kamera on ollut menestys, erillinen ei. Käytännön luvaamisessa jopa laadullisesti 7650lle ei tullut kilpailiaa kuin vasta p800ta (vasta uusimmalla softalla) ja 3650:sta.
  7650:n erinomaisuus ei ole kamerassa, toki se on se mistä se huomattiin.
  Tämä liittyy kyllä aluepolitiikkaan, Nokialla on kyllä ollut päinvastaista vaikutusta.
  Miten tämä liittyy Nokiaan, muutakuin että niillä rahoilla mitä sen kautta on maahantullut on voitu kouluttaa.
  En nyt ymmärrä analogiaa.
  Ja tähän on joitain faktaa mihin perustat tuon?
  CDMA on joissain maissa menestynyt, yhteistä näissä maissa on varsin suljetut markkinat. Tämän vuoden tilastoissa kuitenkin GSM liittymien määrä kasvaa prosenttuaalisesti enemmän.
  p800 on edelleen hienolaite, ei se tee Nokiasta teknisesti/innovatiivisesti jälkeen jäänyttä. Mutta miten p800 on muuttanut ihmisten puhelimen käyttöä? Mutta 7650 ja sen johdanniset ovat muuttanee isojen joukkojen puhelimen käyttöä ja käsitystä mitä niillä voi tehdä.

  Allekirjoittanut arvostaa edelleen Ericssonin insinööri työtä.
   
 14. dr650

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/9/02
  Viestit:
  209
  Tykkäykset:
  0
  Aivan sama vaikutelma on jäänyt, eli koskaan Nokia ei ole ollut yhtä vahva kuin 7110:n esittelyn aikoihin vuosina '99-'00. Softabugeista, prosessorin hitaudesta ja mekaniikan pikku heikkouksista en nyt nosta suurta numeroa. Vieläkin tulee satunnaisesti käytettyä tuota kapulaa ja ihmeteltyä kuinka s**tanan hyvä design ja käytettävyys siinä on. Esimerkiksi yhtä pätevää näppistä ei löydä mistään, ei ainakaan Nokian uudemmista malleista.

  Mainittuun wap-hehkutuksen aikaan kulminoituukin koko telealan hype.
  Operaattorien piirissä otaksuttiin aivan vakavissaan, että vastaavia, yhtä käänteetekeviä tuotteita lisättynä värinäytöillä ja nopeilla datayhteyksillä olisi tulossa nopeassa tahdissa markkinoille. Laitetoimittajien kyvyttömyys vastata odotuksiin oli mielestäni suurin umts-kuplan puhkeamisen syy.

  - dr
   
 15. nzip

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  245
  Tykkäykset:
  0
  Tähän threadiin ei aluksi viitsinyt sanoa mitään, mutta tartumpa kuitenkin syöttiin:

  Onkos tää nyt jotenkin turha threadi?

  Ei nokia ole koskaan ollut mikään erityinen edelläkävijä. Nokian valtteja ovat olleet helppo käyttöliittymä ja hyvin toteutettu markkinointi. Vasta viime vuosin nokia on ehtinyt olemaan pari kertaa ensimmäinen: ensimmäinen wap-puhelin(7110), ensimmäinen kuluttajan c++-ohjelmoitavissa oleva kompakti puhelin(7650), ensimmäinen EDGE-luuri (6200). Eikä kellään muulla ole 6800-mallista ratkaisuakaan näkynyt, kamerahandsfreetä, yms pienempiä juttuja.

  Mutta jos tässä threadissa esitetään että 7650:n innovaatio oli sisäänrakennettu kamera, ja sitten vielä haukutaan kameran tasoa eikä viitsitä kertoa että muissakin on yhtä huonot kamerat... Ei voi kun ihmetellä tasoa (tai sen puutetta).

  CDMA-hypetyksestä kannattaa muistaa tyyliero, millä amerikkalaiset ja eurooppalaiset markkinoi tuotteittaan. Kun euroopassa on ollut tapana olla mahdollisimman objektiivinen markkinoinnissa ja keskittyä kuvailemaan omaa tuotetta, Amerikkalaiseen markkinointiin kuuluu kilpailevien tuotteiden avoin haukkuminen ja vertaaminen.
   
 16. Bjoerne

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  125
  Tykkäykset:
  0
  Muistaako kukaan missä puhelimessa oli ensimmäisenä pelit, entäs hienot graafiset valikot, tai mihinkä sai tilattua hienon graafisen logon?
   
 17. lineon

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/03
  Viestit:
  69
  Tykkäykset:
  0
  Palveluita vai rautaa=>rautaa palveluiden mahdollistamise

  Kyllä ja pitkään meni enenkuin muihin tuli, sama yhdella aikajaksolla löyty 6110sa (epä virallisesti) 6150:ssa virallisesti.
  6210:aan sai BT akun.

  > Minkä hintainen 6110 olikaan verrattuna Ericsson "James Bond" SH888-
  > puhelimeen, mihin oli valmiiksi upotettu IrDA? Tuolloin tosin Ericssonin
  > akut eivät vielä kestäneet. Muutos Ericssonin akkujen kestoon tuli
  > joskus R520m:n aikana. T-68:ssa akut jo kestivät.

  En tiedä sitte mitä haet, kun tekniikka ei kelpaa, eikä palvelut. Tilattavat logot ja soittoäänet muuttivat käynnykän käyttöä paljon.

  No joo. Logot ja soittoäänet, FM ja MP3... Nämä kyllä tuottivat jonkin verran rahaa, mutta eivät "konttoria povitaskuun".

  Communicator 9000/9110 oli innovaatio aikanaan, mutta 9210 edustaa jälkeenjääneisyyttä.

  Ja tähän on joitain faktaa mihin perustat tuon?
  CDMA on joissain maissa menestynyt, yhteistä näissä maissa on varsin suljetut markkinat.

  USA?

  Tämän vuoden tilastoissa kuitenkin GSM liittymien määrä kasvaa prosenttuaalisesti enemmän.
  p800 on edelleen hienolaite, ei se tee Nokiasta teknisesti/innovatiivisesti jälkeen jäänyttä. Mutta miten p800 on muuttanut ihmisten puhelimen käyttöä? Mutta 7650 ja sen johdanniset ovat muuttanee isojen joukkojen puhelimen käyttöä ja käsitystä mitä niillä voi tehdä.

  Allekirjoittanut arvostaa edelleen Ericssonin insinööri työtä.[/quote]

  Nokian innovaatioita ovat mielestäni:

  1. iso näyttö (2110) => SMS-palvelut räjähtivät

  2. iso koko => kauan kestävä akku virrankulutuksesta huolimatta

  3. Communicator 9000/9110 - 9210 vanhentunut

  4. 7110 WAP

  5. 7650 kamerakokeilu - heikko kamera

  Kuitenkin keskimäärin vuosien 2000-2001 vaihteessa kehitys pysäytettiin ja ryhdyttiin markkinajohtajuuden turvin vain tarkkailemaan tappiollisten kilpailijoiden innovatiivisuutta.

  Nokiassa on ovat hieman vanhemmat näytöt eikä GPRSkään ole 4+1 niin kuin Siemensillä. Sama on Ericssonissa.

  Valmistajat eivät suhtaudu kovinkaan vakavasti 2,5 GPRS-WAPiin, vaikka Dna Finland/Radiolinja -hinnoittelu voisi luoda perustan.
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Re: Palveluita vai rautaa=>rautaa palveluiden mahdollista

  Miten noiden hinnoittelu edistää wapin yleistymistä? päinvastoin.
  Ymmärtääkseni kaikilla valmistajilla on nykyään selaimet luureissa, jopa halvoissa. Ja ainakin parjaamasi valmistaja on nykymalleissa huomioinut kaupallisenkin puolen.
  Eli eikö syyttävä sormi pitäisi osoittaa operaattoreita.
  Ja toisekseen wap elää nyt kultaista nousuaikaa.
  Koita nyt päättää mitä haluat.
   
 19. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Nän on. Nokian ei tarvitse kulkea aivan teknologian terävimmässä kärjässä, sillä Nokialla on brändi turvanaan. Turha kuitenkaan syyttää Nokiaa mistään innovaatiköyhyydestä. Nokian innovaatiot lähtevät yleensä hiukan eri lähtökohdista kuin kilpajoilla. Kekitytään enemmänkin siihen mikä myy, on yrityksen näkökulmasta kannattavaa valmistaa ja mikä kuluttajista on "siistiä", eikä niinkään keskitytä tukemaan yhteen tuotteeseen kaikkea mitä insinööriosasto osaa. Esimerkiksi monet innovaatioista ovat keskittyneet ulkonäköön ja käytettävyyteen, eli esim. vaihdettavat kuoret, sisäinen antenni ja 6800 näppäimistö. Muut valmistajat taisivat saada esimerkiksi sisäisellä antennilla varustetun mallin markkinoille vasta vuosia Nokian jälkeen. Taisi myös tuo paljon parjattu 5510 olla ensimmäinen mp3 soittimella varustettu luuri ja N-Gakeakin pitäisin jonkinnäköisenä innovaationa. 7650 taisi olla ensimmäinen GSM-kamerakännykkä, joka on myös ihan kunnioitettava saavutus vaikka Japanissa nuo kamerakännykät olivat silloin aika arkipäiväisiä. Eikä ole syytä unohtaa 9210 joka oli ensimmäin symbianluuri ja jolle ei pitkään ollut todellisia kilpailijoita. Vasta nyt on ovat p800, Handspringin Treo ja muiden PDA-valmistajien tietyt mallit menneet ohi.
   

Jaa tämä viestiketju