Pyhäpuhelin metsurille

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja jeejee11, 3/7/12.

 1. jeejee11

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/11/11
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  samsung
  Elikkäs, ostin Motorola Defyn, iskunkestävän älypuhelimen, mutta se on vitun paska ja ei toimi koskaan. Nyt ajattelin ostaa jonkun toisen älypuhelimen. Suurin käyttö ja tärkeimmät ominaisuudet on android(?) hyvä kalenteri, netti, fb, s-posti, kamera, ei_vittu_kaatuile, eli toimii. Miten nää nokialaiset? Mutta tilanne on seuraava, olen metsuri ja en tätä "hyvää" puhelinta voisi metsässä pitää, vaan varmaan pitäisi ostaa samalle numerolle 2 simkorttia, eli dual sim? Mettä kännykkänä toimisi samsung xcover, ei se kosketusnäyttö, vaan ihan kunnon toimiva karvalakkimalli. Mitä suosittelette hyväksi puhelimeksi ja minkälaista liitymäratkaisua? Budjetti vaikka 2-400e?
   
 2. Sipsipussi

  Sipsipussi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  31   0   0

  Liittynyt:
  30/3/11
  Viestit:
  2269
  Tykkäykset:
  203
  Puhelinmalli:
  Lue sigu
  Kannattaa tsiigata lumia 800, luotettava puhelin. Muuten jos uutena niin ehkä Samsung galaxy S2 olis ok?
   
 3. severi16

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  7/3/11
  Viestit:
  552
  Tykkäykset:
  20
  Puhelinmalli:
  iPhone
  Huono aika vuodesta kun uusi iPhone tulossa ja 4/4s hinta tippuu kun uusi tulee. Sekä loppuvuodesta(?) WP8 luurit.

  Jos kiire on niin osta käytettynä lumia.
   
 4. jeejee11

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/11/11
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  samsung
  Jotenkin toi androidin muokattavuus, kun ei ole integroitu mihinkään ja käyttö noin muutenkin tuntuu hyvältä. Sovelluksetkin iso plussa. Jos vertaa galaxy s2 ja lumia 800, mitkä on suurimmat erot?

  Ja miten toi liittymä kannattaa toteuttaa, että sais 2 puhelinta samalle numerolle?
   
 5. amdnow

  amdnow Supermoderaattori, Vuoden foorumilainen 2016/2017 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  113   0   0

  Liittynyt:
  24/11/02
  Viestit:
  8685
  Tykkäykset:
  10012
  Puhelinmalli:
  Fiskarssin 10
  Jos mahdollista niin käy vaikka gigantissa kokeilemassa molempia laitteita.
  Suuri ero on tietysti ihan puhelimen rakenteessa ja näytön koossa (Lumia 3,8" ja SGS2 4,3" )

  Resoluutio molemmissa sama. Lisäksi Lumiassa on pentile-näyttöratkaisu, mutta en usko sillä olevan suurta merkitystä sinun käytössäsi?
  Se ratkaiseva tekijä on tietysti käyttöjärjestelmä. Windows Phone on todella sulava ja nopea käyttis, mutta siinä on omat rajoituksensa.
  Käyttis toimii kuitenkin todella varmasti ja on suhteellisen luotettava käyttää.

  Android on sinulle jo tutumpi eli pääasiat ovat varmaan tutut. Luuri on juuri niin säädettävä kuin haluaa. Ainoastaan mielikuvitus on esteenä.
  Jotkut tykkäävät tuosta säädettävyydestä ja jollekkin se on enemmän rasite. Ihan itsestä tietysti kiinni paljonko sitä haluaa tuunata.

  Mutta kannattaa tosiaan käydä kaupassa fiilistelemässä. Windows Phone tosin vaatii hetken aikaa että se avautuu koko käyttölogiikaltaan koska seei ole entuudestaan tuttu.
   
 6. Enhancer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/05
  Viestit:
  2199
  Tykkäykset:
  617
  Ota Saunalahden liittymä, ja siihen Mobiililaajakaista Plus.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos tuo on noin paljon alle odotusten ja hintaraja mainittu niin tuolla saralla ei ehkä ihmeitä, Samsungilla on jotain mitä voisit käydä katsomassa.
  Jos et sitä sinne vie, niin lisää valinnan vapautta kummasti.

  Multi SIM suomessa vakiintunut termi, että kauppiaat (toivottavasti) tietävät mitä kysyt jos multiSIMiä kysyt. kananttaa hekä vielä sanoa että sama numero kahdelle kortille :). Selvitä myös mitä palveluita kuuluu kumpaakin ja mitä ei. Eli tuotteissa on eroja, jossain SMStä tulee yhteen SIMiin, toisessa saa kumpaankin päällä olevaan, jossain data hankittava molempiin eriksee

  Nokialaisista puuttuu Android.
  Symbian tai WP, 99% kaatumatonta et saa mistään, Lumia mallisto (WP) täyttää ehkä listatut toiveet (ei Andoird), mutta täyttääkö listaamattomat.
  Nokian Symbian mallisto täyttää varmaan jotain toiveitaisi, ei niin vakaa kun ei ole niin suljettu, jos WEB selain tärkeä, niin katso se ennen kuin teet päätöstä, siellä Nokia 808, 701, 700 antaa varmaan riittävän käsityksen mitä tarjoavat, 701 ja 700 kamerat ei ehkä täytä tarpeitasi. Nokian Symbian koneiden vahvuus on hyvä puhelinkäytettävyys, mutta ilmeisesti hankit erillisen puhelimen.

  Android puolella pisaa tarjontaa melkein kaikilla valmistajilla ja aivan laidasta laitaan. suht pienestä aina pieneen tablettikokoon asti (Samsung Note).


  hinta haarukka noin 15-20e vaatii 24kk määräaikaisen sopimuksen, en ihan suinpäin lähtisi ehdottaan, ellei ole Saunalahden asiakas ja tyytyväinen ja silloin jos ehdot ei tunnu pahalta.

  Muita vaihtoehtoja Sonera (Telen nimellä ei taida saada) ja Elisa (joka enemmänkin yritys tuotteita), edukasta kuluttaja tarjontaa tuolla rintamalla huonosti.

  Multi SIMin tärkein etu on että soittaessa ja SMSää lähettäessä näyttää aina sitä yhtä ja samaa numeroa.

  Jos toinen on puhdas työpuhelin(numero) ja toinen vapaa-ajan puhelin, niin voi miettiä miten jos olisi eri numerot, puheet saa tuleen soitonsiirrolla ristiin, SMS vähän ongelmallisempi (SLllä välitön SMS siirto mahdollista saman operaattorin numeroon, mutta pitäisi aina muutella, sama ongelma tosin SLn multiSIMillä), eri numeroilla voisi vähän erotella työ ja vapaa-aikaa.
   
 8. jeejee11

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/11/11
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  samsung
  Jep, kiitoksia vastauksista! Varmaan järkevintä/halvinta hommata vaan se yks puhelin, jonka säilöö muovipussiin tms ja pitää repussa. Saako puhelimiin jotain vedenkestäviä suojakuoria? Galaxy s2 vaikutti ihan pätevältä laitteelta.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kummatkin varmaan perusteltavissa ja tapauskohtaistahan se on. Jos sille isoruuteuisella kosketuskoneella on metsässä jotain käyttöä niin mikä ettei, muuten näppis kone voisi siellä olla paljon käytettävämpi.

  Saa, talvella vedenkestävyys ei yksinään riitä, ongelmana on kylmyys , käytetyillä akkutekniikoilla on tyypililstä että virranantokyky romahtaa pakkasenpuolella, toinen on hikoillu /kondessivesi. Joihinkin malleihin voi olla jonkinlaisia kosteudella suojaavia suojakuoria, ja hyviä pusseja on. kosketusnäyttöjen ongelma on käytettävyys suojien läpi, jos taasen niitä kosteusriskejä syntyy jos lähtee aukomaan.

  En tiedä onko sinulla jotain muita viestintävälineitä, vai vain se puhelin, osasta pusejja/kuoria voi puhua ne paikallaan, mutta jos luurissa ei edes luurinappeja .... voi tietenkin käyttää HFää (langatonta tai joissain pusseissa langallista.), joilla usein onnistuu vastaaminen ja joissain soittaminen esim puheohjauksella, jälkimmäiset yleensä suunniteltu auto/toimisto oloihin,

  HFllä voisi tietenkin käyttää vaikka töitätehdessä.


  No se Defy ehkä ennemmin, En tiedä miksi sen alussa teilasit kokonaan ja mitä parempaa S2sta odotat. S2 nyt paljon huonommin sopii metsätyömaille.

  Jos Defy oli viallinen yksilö ja siitä homma kiinni ja haluat vaihtaa vain merkkiä, niin Samsungillakin on jotain suojattujammalleja.

  Noten voisit myös katsoa, siinä iso näyttö, mutta suunniteltu tukemaan kynää, en kokeillut miten toimii jonkin suojapussin läpi, mutta kannattaa ehkä selvitellä jos välttämättä haluat toimisto/kotimallin.

  Virtajuttuja joudut myös miettiin, miten varmistat että laitteet pysyy riittävän kauan varmasti päällä. lähdetko rahtaan myös akkutoimista akkulaturia mukana, joihinkin luureihin saa lisäakku kelkkaa/koteloa (vesi ja kylmä niidenkin ongelma)
   
 10. Remetrius

  Remetrius Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  61   0   0

  Liittynyt:
  12/7/10
  Viestit:
  1269
  Tykkäykset:
  495
  Puhelinmalli:
  iPhone X
  Kyllä Defy toimii siinä missä muutkin Androidit. Sen antenni on vieläpä parhaasta päästä nykypuhelimia. Tosin itselläni on tuo + malli ko. puhelimesta.

  Mulla on Defy raksalla ja note kotona. Saunalahden Multisimmillä. Joutuu tosiaan txt siirrolla pelailemaan, mutta aika pieni vaiva siitä on.
   
 11. jeejee11

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/11/11
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  samsung
  Varmaan toi sgs2 tulee ostoslistalle. Siihen tehoakku ja silikonisuojat päälle, niin luulis kestävän. Puhelin reppuun ja johkuun suojiin vielä. Ainoastaan satunnaiseen soittamiseen tarviin puhelinta töisssä, kun en sitä kuule vaikka taskussa onkin ja joku soittais. Kiitos neuvoista!!
   
 12. Master of the Universe

  Master of the Universe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/10/08
  Viestit:
  6438
  Tykkäykset:
  2314
  Puhelinmalli:
  SAMSUNG, tietysti. Mikäs muu? No Huawei
  Saahan niihin värinän päälle. Mutta taitais kuitennii olla taskussa vaara mennä rikki.
  ---Mut onhan tämmösetkin keksitty: http://www.oscarshoppi.fi/tietokone...a-bluetooth-puheluilmoitin-ranneke-p-360.html
  tai :http://omenamies.fi/bluetooth-värinäranneke-soittajan-tiedoilla
   
 13. jeejee11

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/11/11
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  samsung
  En nyt niin riippuvainen oo, että pitäis aina olla tavotettavissa. Jos itelle tulee hätä mettässä, niin kunhan silloin saa yhteyden ulkomaailmaan. Mutta s2, tehoakku, silikonisuojat, vedenkestävä känykkäpussi - kombolla mennään!
   
 14. Master of the Universe

  Master of the Universe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/10/08
  Viestit:
  6438
  Tykkäykset:
  2314
  Puhelinmalli:
  SAMSUNG, tietysti. Mikäs muu? No Huawei
  Nii-no. Hyvä keino olla esim. vaimolta rauhassa :) Mut tommonen näytöllä oleva rannejutska vois olla aika kiva. Näkis jos joku tärkee soitto tulee. Eihä sitä tarvi vaimolle (tai salarakkaalle) kertoo et sulla on semmone ;)
   
 15. reppana

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  272
  Tykkäykset:
  0
  Mulla itselläni on SGS2 siviilipuhelimena joka on pääasiassa nettikäytössä ja siitä on soitonsiirto mun työ/rymypuhelimeen, vanhaan nokian 6303i classiciin. Nokiassa kestää akku monta päivää ja KESTÄÄ kolhuja ja kylmyyttä. Se ei kaatuile ja sillä voi soittaa....se on puhelin. Ei tule itku vaikka työluuri hukkuu tai hajoaa.

  Samsungissa on pikavalintana näytössä soitonsiirrot päälle **21*puh.numero# ja pois ##21#

  Entinen Android (viritetty HTC HD2) puhelin kaatuili n.10 kertaa päivässä, huawei x5 kerran 2viikossa, SGS2 parikertaa 2 viikon aikana.
   

Jaa tämä viestiketju