Mobiili.fi Pyöräilyä ja melontaa virtuaalilaseilla – Samsung esitteli tuotteitaan IFA:ssa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 31/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2076
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Berliinin IFA-messuilla Samsungin tilaisuus on juuri alkamaisillaan. Ennen tilaisuutta Samsung tarjosi lehdistölle kuitenkin katsauksen virtuaalitodellisuuden sovellutuksiin simuloimalla muun muassa pyöräilyä, melontaa ja vuoristorataa Gear-virtuaalilaseilla.

  Gear-lasien lähtökohta on varsin yksinkertainen. Virtuaalilasien runkoon kiinnitetään älypuhelin ja tämän jälkeen lasit ovat valmiita käytettäväksi. Kotona laseilla voi katsoa esimerkiksi 360 asteen YouTube-videoita tai seurata live-tapahtumia, joista nauhoitetaan 360 asteen videoita. Toki lasit kelpaavat myös pelaamiseen.

  Samsungin messupisteillä virtuaalikokemus vietiin astetta pidemmälle ja laseja pystyi testaamaan erillisten pyöräilytelineiden ja liikkuvien penkkien kera. 360 asteen videot yhdistettynä penkkien ja pyörätelineiden synnyttämään liikkeseen tarjosikin varsin autenttisen kokemuksen. Kotioloissa vastaavat lisälaitteet eivät kuitenkaan ole käytännöllisiä, joten tältä osin tarjonta keskittyi enemmän teknologiademoihin kuin varsinaisiin kuluttajatuotteisiin.

  Pelkästään demoamiseen virtuaalitodellisuus ei kuitenkaan tulevaisuudessa ole jäämässä, vaan esimerkiksi urheilutapahtumista voi odottaa jatkossa entistä enemmän 360 asteen materiaalia. Lisäksi muilta aloilta, kuten esimerkiksi kiinteistövälitykseltä, voidaan odottaa enemmän VR-videoita liittyen asuntojen ja asuinalueiden esittelyyn.

  Alla kuvia Samsungin tilaisuudesta:

  [​IMG]
  Ennen lehdistötilaisuuden alkua Samsung esitteli muun muassa Gear-virtuaalilasejaan. Kuvassa pyöräilyä virtuaalilasit päässä.

  [​IMG]
  Pyöräilyn lisäksi Gear VR Theateria esiteltiin myös vuoristoratasimulaattorilla.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju