push-to-talk

Keskustelu osiossa 'BenQ ja Siemens', aloittaja ode_90, 26/5/05.

 1. ode_90

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/03
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
 2. TCall Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/12/02
  Viestit:
  1872
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos tiedosta, kukaan ei tätäkään tiennyt ;)
   
 3. MetalMama

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/4/05
  Viestit:
  59
  Tykkäykset:
  0
  Turhuukisen turhuus...

  Eli ihan sama kuin jos soittais.. Aika monelle varmaan on tuttuja myös ryhmäpuhelut.

  Mulla toimii ainakin viimeksi soitettujen valikko yhdestä napista. Eikä tarvi näppäillä numeroa uudestaan...

  Ja sitten se pitää vielä jokaisen käyttäjän tilata erikseen ja maksaa tiedonsiirrosta.

  Miks musta koko homma kuulostaa kusetukselta?
   
 4. AKO

  AKO

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/8/03
  Viestit:
  308
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 5800XM & DNA
  Kyllä toi mun mielestäni vaikuttaa kätevämmältä tavalta kuin soittaminen, silloin kun tarttee lyhyin väliajoin toistuvasti kommunikoida jonkun / joidenkin kanssa. Ja varmaan halvempaa kuin ryhmäpuhelut, mikäli ymmärsin idean hinnoittelusta oikein. Tietohan liikkuu vain silloin kun puhutaan, eli maksat pelkästään 'tehollisesta puheajasta'. Tuskinpa yhden henkilön puhumisen käyttämää kapasiteettia laskutetaan kaikilta kuuntelijoilta. Eihän MMS-viestien vastaanottaminenkaan mitään maksa.

  Käytännön toimivuus ja luotettavuus tietysti ratkaisee, onko tosta mihinkään. Jos tuotteistaminen hoidetaan kunnolla, push-to-talk voi olla hyvä vaihtoehto niille, jotka nyt käyttävät radiopuhelimia.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  No ei, jos sinulla 10-15 sekunttia sanottavaa, menee ryhmäpuhelun muodostamiseen montakertaa pidempi aika kuin itse asiaan, ja viet myös vastaanottajien aikaa.

  Jo plekästään soiton aloittaminen on hitaampaa, napin painallus tai kaksi vielä menee, mutta sen jälkee odottaa että toisessa päässä vastataan, perus kättelyt (päivää jne) sen jälkeen puhelun loppettamiset jne. HFääkin käyttäess vastaanottopäässä huomattavasti työläämpää.

  Jos vaihtoehtona on että painat nappia ja sanot asiasi, ei muuta.

  Ilmeisesti ajattelet tätä jotenkin puheluidne korvaajana, ei se tietenkään ole siihen käytöön sopiva.
   
 6. MetalMama

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/4/05
  Viestit:
  59
  Tykkäykset:
  0
  Edelleen musta aivan turhaa touhua, mutta kommentoidaan ny tähän..

  Eli oli yhdistämisnopeus nyt sitten mitä vaan niin ei se sitä tarkoita etteikö joudu esittelemään itseään. Tai huutamaan "hei oletko sä siellä" tms paskaa.

  Muuten voi viestin perillemeno olla aika epävarmaa jos luuri huutelee yksinään matkalaukussa.

  Yhtälailla näyttö näyttää soittajan nytkin, enkä silti ole vielä pahemmin kuullut että jengi aloittais jutustelun suoraan kun linja aukee, hyviin tapoihin kuuluu tervehtiä.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  PTT käytössä ei ole useinkaan tarkoitus esitellä itseään, eikä aina edes tarve saada puhekuittausta viestin perille menosta.
  PTT jutuissa ei ola tarkoitus korvata puheluita, ja silloin ei ole kovin yleistä että luuri on jossain matkalaukussa.
  Soittajan näkee jos katsoo laitteen näyttöä, tai jos soittoääni on sidottu puhelimeen. Puhelussa pitää vastata puheluun tai käyttää automaattivastausta joka taasen aiheuttaa sen että automaattivastaus ei useinkaa ole tarkoituksen mukaista koska se toimii kaikkiin puheluihin. joka tapauksessa automaattivastuskin on hidasta niin soittajalle kuin vastaanottajalle.

  Kuvittele esim. laaja-alaista kiinteitöhuollon firmaa, jossa konttorilla on yksi piste ja lukuisia kentällä, niin työkoneissa kuin jalkamiehillä, jolloin työnpäivän aika voi tulla useita kymmeniä 10 sekunin yhteyden ottotarpeita yksilölle tai isommalle porukalle.

  Ei kaivurikuski ala soittamaan GSm puhelua kuorma-autokuskille että peruuta vielä metri, tai pysähdy, tai tynjohdosta pomo ala soittelee kymmenelle huoltomihelle kuka menisi tekemään pikakeikan jonnekkin jne. näissä PTT palvelu on omiaan. Ei kai muuten monet firmat käyttäisi VHF,PR radiota jollei niissä olisi mitään ideaa.

  PTT käyössä idea on juuri siinä että se jolla asiaa painaa "tangettia" ja sanoo asiansa , ei muuta. Ryhmä tai yksilö kuulee sen, ilman että heidän tarvitsee tehdä mitään.

  Useissa käyttökohteissa "soittaja" ei edes tiedä ketä hän haluaa tavoitella, jolloin esim. koko ryhmä kulee asian ja joku jolle asia on niin mahdollisesti kuittaa tai vastaa siihen.

  Jos on käyttänyt VHF/PR/LA jne. radioita työkäytössä tai harrastuskäytössä ymmärtää mihin käyttöön PTT palvelut sopivat erinomaisesti ja kuika vaikea niitä olisi korvata puheluilla.
   
 8. bunnahabhain

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/05
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
   
 9. kaarle

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/9/02
  Viestit:
  200
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä tuolle ominaisuudelle löytyy valtavasti käyttöä lähinnä sellaisissa sovelluksissa missä nyt käytetään radiopuhelimia. Yhtenä esimerkkinä vain hirviporukat - hirven metsästyksenhän on aina pakko tapahtua seuruemetsästyksenä yhden henkilön johtamana. Tässä PTT ominaisuuden käyttö on yhtä tehokasta kuin radipuhelimenkin, mutta mukana tarvitsee kantaa vain yhtä laitetta. Yleistyminen tulee kyllä olemaan täysin hinnoittelusta kiinni, varsinkin kuin vertailukohtana usein on radiopuhelimien käyttö, joka on ilmaista.

  Viranomaisten omassa Virve -kännykkäverkossahan, joka perustuu TETRA -standardiin tämän tapainen ominaisuus on ollut mukana alusta lähtien.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Totta että tuohon sitä varmaan verrataan ja toinen mihin verrataan on normaalien puheluiden hinta, eli hinnoittelu suhteen tai oikeastaan hintamielikuvan suhteen paineita jokatapauksessa syntyy.

  Radiopuhelimien käyttö tosiaan pidetään ilmaisena, mutta esim hirviporukalle VHF vehkeiden hommaamimen ja ylläpitäminen on loppujen lopuksi suhteellisen kallista ja varsinkinjos laskee puhuttua minuuttia kohti.

  Rahaa menee myös firmoilla, vaikka niillä olisi päivittäistä käyttöä radiokapuloilleen.

  Tosin siihen voi mennä pitkään että hirviporukalla on riittävästi Poc puhelimia käytössä ja vielä sellaisilla liittymillä että juttu luistaa keskenään.
   

Jaa tämä viestiketju