Puolivillaisia Nokia-huhuja N-sarjan paluusta ja muusta – epäillä sopisi näitäkin

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22350
Reaktiopisteet
216

HMD on Nokia-puhelinten koti.


Kiinnostus Nokia-puhelinten markkinoille paluuseen on kova – ja Suomessa jopa valtava. Valitettavasti tämä johtaa myös täydelliseen lähdekritiikin puutteeseen suomalaisessa mediassa. Missä tahansa huhussa mainitaan Nokia, niin johan se painetaan otsikoihin suurin kirjaimin.

Niin myös tänään, kun huhuissa on Nokian N-sarjan paluu eli loppupeleissä melko merkityksetön asia yhdestä kirjaimesta puhelinten nimissä. Toki tärkeä asia, jos näin todella olisi. N-sarjan väitettyä paluuta sopisi kuitenkin epäillä ja todella paljon: huhu lähti liikkeelle nyt Nokian itsensä uusittua jo reilusti viime vuoden puolella Nseries-tavaramerkkiään. Mitään kytköstä tällä ei ole uusiin Nokia-puhelimiin osoitettu olevan.


Toistaiseksi ainoa julkistettu uusi Nokia-älypuhelin on Kiinassa lanseerattu Nokia 6.


Lisäksi Mobiili.fin haastattelussa aiemmin Nokia-puhelimista nykyisin vastaavan HMD Globalin markkinointijohtaja Pekka Rantala vihjasi hyvin vahvasti jo Kiinassa julkistetun ensimmäisen uuden Nokia-älypuhelimen Nokia 6:n mallinimen asettuvan omalle paikalleen tulevassa mallistossa – luvassa olisi siis suurempia ja pienempiä numeroita ensimmäisenä nähdyn jatkoksi. Näin yhä todennäköiseltä näyttää, että seuraavaksi luvassa ovat Nokia 3, Nokia 5, Nokia 7 ja Nokia 8 ja niin edelleen – eikä mitään N-sarjalaisia.

Lisäksi samassa yhteydessä nyt Kiinasta on kantautunut myös ”tietoja” Snapdragon 600-sarjan järjestelmäpiirin löytymisestä tulevasta keskihintaisesta Nokia-älypuhelimesta, tästä ”N-sarjalaisesta”. Todella yllättävää! Mitään muuta ei juuri sopisi odottaakaan. Huhun informaatioarvo on lähellä nollaa. Alempaan keskihintaluokkaan menee Snapdragon 400-sarjaa, kuten jo Nokia 6:ssa Snapdragon 430, ylempään Snapdragon 600-sarjaa ja huipputasolle Snapdragon 800-sarjaa.

On myös mainittu seuraavan Nokia-puhelimen ensimmäiseksi tuotantoeräksi 500 000 puhelinta ja niin edelleen. Kivoja väitteitä, mutta ilman mitään näyttöä todenperäisyydestä.

Ehkä mielenkiintoisin päivän Nokia-huhu on vielä samasta lähteestä kuultu legendaarisen Nokia 3310:n paluu uutena versiona. Tämä olisi cool! Mutta koska lähde on sama kuin muissakin näissä höttöhuhuissa eikä mitään järkevää näyttöä väitteen tueksi ole, myös tämän huhun todenperäisyys on arvailun varassa. Voi olla näin, tai saattaapi olla olemattakin.

Uusia Nokia-puhelimia on tulossa tänä vuonna. Itse asiassa asiasta jo melko pian, sillä lisää kerrotaan jo 26. helmikuuta Barcelonassa HMD Globalin järjestäessä tiedotustilaisuutensa. Silloin siirrytään huhuista faktoihin.


Tämä oli väitetty vuotokuva uudesta Nokian Nseries-puhelimesta. Väittää saa mitä tahansa, kaikki ei pidä paikkaansa. Nähtäväksi jää, miten oli tässä tapauksessa.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom