Punaisen kuvausvalon poistaminen N95:sta?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja zimon, 15/4/08.

 1. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  http://www.allaboutsymbian.com/forum/showthread.php?t=62855&page=2
  ja toinen tapa
  http://www.geekzone.co.nz/paradoxsm/3029

  Onko kukaan tehnyt?

  Onko ideoita, miten homman voisi tehdä niin, että tarvittaessa sen voisi palauttaa? No, tietysti juottamalla tehty piirilevyn katkaisu uudelleen ehjäksi, mutta enemmän ajattelisin jotain pientä katkaisinta upotettuna kuoreen tms., jota voisi sitten helposti kääntää ON/OFF.

  Erityisesti videokuvauksessa tuo punainen valo ärsyttää, kun heijastelee joistakin pinnoista ja voisi ajatella että myös syö virtaa pitkissä videokuvauksissa tarpeettomasti. Toki myös häiritsee ihmisten kuvausta kun kirkas punainen valo törröttää silmiin, vaikka kysymys ei olisikaan salakuvauksesta.

  Tuolla em. linkeissä myös joku taitaa sanoa, että 8GB mallissa logiikka olisi käännetty, joten johtimen katkaisu saakin punaisen LEDin palamaan jatkuvasti.
   
 2. *BLUESTAR*

  *BLUESTAR*

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/4/07
  Viestit:
  209
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC DESIRE+SAUNALAHTI NOPSA
 3. Maketus

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/5/03
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  laittaa mustan teipin siihen päälle, helppo ottaa pois jos kaduttaa.
   
 4. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  mutta musta teippi on hankala, kun sitten ei salamakaan (tai se normaali valkoinen kuvausvalo) toimi tehtäviensä tasolla, tai vähennä punasilmäisyyttä lähikuvissa.

  Jatkuva teipin irrottaminen ja kiinnittäminen voi alkaa rassaamaan. Voishan sitä toki muutamia viikkoa kokeilla, kunnes N95:n vuoden takuuaika on lopussa.

  En ole keksinyt mitään haittaa tuon punaisen LED:n invalidisoimisesta, sen jälkeen kun takuuaika on lopussa. Em. linkeistä lukemalla, esim kameran tarkennus ei perustuisi punaiseen LEDiin mitenkään, vaan se olisi siellä vaan niitä maita varten joissa on laitonta kuvata ilman paljastusmerkkivaloa.

  Tuli vaan mieleen, että sellasta litteää tosi ohutta kaksinapaista nauhakaapelia kun tuohon katkokohdan kummallekin puolelle juottais, hankkisi jonkun tosi pienen upotettavaksi tarkoitetun katkaisimen, ja tekisi sitten koteloon pienen kolon tuolle katkaisimelle. Mutta toisaalta, miksipä sitä punaista LEDia koskaan enää päälle haluaisi?
   
 5. member Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/6/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  9
  Nokian ingenjöörit kerranki ollu innoissaan oikeasta asiasta, kun prossujen kerroinlukituksen poistaminenkin tuntuu olevan helpompaa kuin tämä pelleily. Sillä ledilläkin ehkä tekis jotain jos nokia olis sijoittanu sen punaisen varoitusvalon investoinnit siihen, tai vielä parempaa: olis jättäny ledipaskat kokonaan pois paremmista kamerapuhelimista ja xenonia vaan.

  Enivei, tässä pitäis olla ohjeet ainakin N95 8GB:lle simppelein tapa siten, että flashi toimii vielä myöhemminkin. http://www.youtube.com/watch?v=89q9YTN9s7w

  Onko tosiaan niin, että punaiselle valolle ei löydy mitään muuta käyttöä, kuin "yksityisyyden" suojaaminen ja akun kulutus ? Koska jossei ole, niin lamppu rikki sano hippi :)
   
 6. member Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/6/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  9
  Replyjä odotellessa lisään vielä, että takakansien kanssa ei tarvitse jännittää. En tehnyt vielä tätä modia, mutta avasin kannet tutkiakseni asiaa ja takasin laitettuna puhelin on yhtä kireä kuin ennenkin, itseasiassa harvinaisen mukavasti meni takaisin paikoilleen :)
   

Jaa tämä viestiketju