Mobiili.fi Puhtaampi Android opettaa Sonya – Rakastettu testiohjelma alkaa jo näkyä kuluttajalaitteissa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 26/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Sony aloitti viime vuonna Concept for Android -nimisen ohjelman, jossa yhtiö testaa rajatulla käyttäjäkunnalla uudenlaista käyttökokemusta. Puhdasta Androidia lähentelevä kokeellinen käyttöliittymä on levinnyt jo varsin laajalle ja ohjelman opit saattavat jo näkyä uusimmissa Xperia-puhelimissa.

  Ruotsista alkanut testiohjelma on kasvanut hyviin mittoihin. Sony Mobilen Pohjoismaiden PR- ja tuotepäällikkö Rikard Skogberg kertoi Mobiilin haastattelussa, että testikäyttäjäkunta kattaa tällä hetkellä noin 10 000 ihmistä. Mukana on käyttäjiä kaikista Pohjois- ja Baltian maista sekä Saksasta ja Iso-Britanniasta.

  [​IMG]
  Sonyn puhtaampi Android 6.0 Marshmallow -käyttöliittymä.


  Xperia Z3 -sarjalaisilla testattavana ollut puhtaampi Xperia-Android on saanut hyvää palautetta. Lisäksi Sony on onnistunut päivittämään testiohjelman laitteita nopeasti. Esimerkiksi Android 6.0 Marshmallow saapui Concept for Android -käyttäjille heti ensimmäisten Nexus-laitteiden vanavedessä.

  Skogbergin mukaan testiohjelma on opettanut Sonylle paljon ja sen vaikutukset saattavat jo näkyä uusimmissa laitteissa. Esimerkiksi Xperia X -puhelimissa Sony on tarpeettomien esiasennusten vähentämisen nimissä poistanut oman kalenterisovelluksensa. Valmistajan oma sähköpostisovellus on sen sijaan edelleen mukana. ”Yllättyisin, jos nämä seikat Xperia X:ssä eivät nojaisi testiohjelmasta saatuihin oppeihin”, Skogberg totesi. Yhtiö oli nimittäin yrittänyt poistaa oman sähköpostisovelluksensa myös testiohjelmassa, mutta käyttäjien jyrkkä palaute johti Sony-mailin palauttamiseen.

  [​IMG]
  Sony Xperia X.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju