Puhelut viranomaisille kallistuneet ja kallistuvat

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja NHi, 5/7/16.

 1. NHi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/4/09
  Viestit:
  145
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Ykkösluuri Nokia E90, Kakkosluuri E71, kolmoskapula Samsung Omnia7
  Soittamisen viranomaiselle piti tulla halvemmaksi, mutta hinta senkus nousee.

  Esim. Viestintävirastoon pääsi soittamaan ennen (09-numero) paketti-/normaalihinnalla, mutta nyt (0295-numero) esim. Soneran Sopiva liittymällä soittaminen maksaa 9,9 snt/alkava min. Saman verran maksaa soittaminen esim. Työkkäriin, Kelaan, Kuluttajaviranomaisille, jne.

  Yritysten osalta asiakaspalvelun maksimihinta ("laskennallinen perushinta") on rajattu 8,8 snt/min tasoon, mutta viranomaisnumeroita rajaus ei koske.
  Viestintävirasto - Kuluttajien asiakaspalvelunumeroiden laskennallinen perushinta

  Jos paljon soittelee viranomaispalveluihin, niin puhepakettiliittymät eivät ole järkeviä valintoja. Puhelu ei kuulu pakettiin ja maksaa normaalia enemmän, jopa tuplan paketittomaan liittymään nähden.

  Veikkauksia paljonko paketilla soittaminen maksaa keväällä 2017? Olisiko luokkaa yritysnumeron hinta, siis 16,9 snt/min? Hinnoitteluhan on vapaasti operaattorin määriteltävissä. Kukaan ei puutu ja operaattorit osaavat busineksensa. Langasta yritysnumeroon soittaminenhan justiinsa kallistui moninkertaiseksi.

  Ovat varsinaisia amatöörejä nämä viranomaisilla sopimuksia tekevät tahot vai eivätkö vain välitä!
   
  gogland, irritus and Lyptus like this.
 2. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16588
  Tykkäykset:
  4821
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Olet kyllä niin oikeassa. Kaikki nuo 010, 020, 029, 030, 039 ja 075 hinnat on sikamaisen kalliita päivittäisessä käytössä.
   
  Lyptus tykkää tästä.
 3. sorsa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/03
  Viestit:
  430
  Tykkäykset:
  0
  Viranomaisten kohdalta hintoihin on puututtu jo aiemmin. esim. EDUSKUNNAN OIKEUSASIAMIES | Tiedotearkisto Joten viranomaisten osalta hinta on liittymätyypin mukainen pakettiin sisältymätön hinta, koska kannanotto on tehty ennen laskennallisen perushinnan mukaista hintaa.

  Toisaalta teleoperaattorit ajavat myös viranomaisia yritysnumeroiden käyttäjiksi, koska älyverkkopalveluita esim. automaattinen soittorinki ei haluta myydä tavallisiin lankanumeroihin. Jos asiaan haluttaisiin muutosta, niin todennäköisesti mikään muu ei auta kuin lainsäädännöllä pitäisi pakottaa liittymätyypin mukaisella hinnalla olevat yritysnumerot osaksi pakettia.

  Hinta ei ole edellä esittämäni mukaisesti operaattoreiden vapaasti päätettävissä, ellei pakettin ylittävien minuuttien hinnanmuutoksia siksi lueta.
  Toki sopimuksen tekijätkin voivat olla amatöörejä, mutta tämän sopan todelliset amatöörit ovat olleet eduskunnassamme. esim. KK 958/2006: Asiakaspalvelunumeroiden hinnat | KAMU
   
 4. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1818
  Tykkäykset:
  315
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Näin on. Numeroiden vaihto 0295-alkuisiksi oli pelkkä silmänkääntötemppu. Valtionhallinnon olisi tullut vaatia, että uusi numerosarja on oikeasti samanhintainen normaaleiden puhelinnumeroiden kanssa. Puhelinyhtiöt laskivat absoluuttisia hintoja marginaalisesti, mutta verrattuna normaaleihin puheluihin vanha +395 % enemmän katetta meno sen kuin jatkuu edelleen.

  Yritysten osalta valvontakin on pettänyt. Haulla asiakaspalvelu €/min löytää turhan monta määräystenvastaista asiakaspalvelua.
   
 5. NHi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/4/09
  Viestit:
  145
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Ykkösluuri Nokia E90, Kakkosluuri E71, kolmoskapula Samsung Omnia7
  Pakettiliittymät nimenomaan. Puhelu ei kuulu pakettiin ja pakettiin kuulumattomille puheluille voi vapaasti määrittää oman mpm maksun. Esim. Sonera Sopiva mpm on 9,9 snt/min. Ylittää siis komeasti jopa tuon 8,8 snt/min hinnan.

  SKYPE:

  Sellainen havainto, että Skype näyttäisi olevan nyt edullinen tapa soittaa valtiolle ja yritysnumeroihin - 4 snt/min (alkava) + aloitusmaksu 6,6 snt/min. Skypen hinnoittelu ilmeisesti muuttunut jossakin vaiheessa. Piti oikein testata ja näin se näytti toimivan.

  Skype hinnasto:
  Puhelut / Minuuttihinta 1)
  Suomi / 4 senttiä
  Suomi - Yritys / 4 senttiä
  Suomi - Helsinki / 4 senttiä
  Suomi - Kännykkä / 18,8 senttiä
  1) Seuraava yhteysmaksu veloitetaan, ellei ole toisin ilmoitettu: 6,6 senttiä.

  Siirtynemme siis Skypen käyttäjiksi yritysnumeroiden osalta.
   
  Master of the Universe tykkää tästä.
 6. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Tuo 8,8 senttiä koskee tapauksia, joissa hinta on sama kaikilla liittymillä. Jos hinta riippuu liittymästä, niin silloin se on liittymän normaalihinta.
   

Jaa tämä viestiketju