Puhelut lankaverkkoon.

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja wolle, 13/7/04.

 1. wolle

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/02
  Viestit:
  217
  Tykkäykset:
  0
  Mikä olisi fiksuin GSM liittymä jos tarkoitus on soittaa 99%:sti lankaverkon numeroihin?
   
 2. lasselusse Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  205
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  android cell
  eipä hinnat taida tuota tarkoitusta varten olla yhtään sen pienemmät eikä myöskään suuremmat.
  muistaakseni dna:lla oli joku dna+ jossa numero varataan normaalista lankaverkkoalueelta mutta saatavilla vain turun alueella.
   
 3. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
 4. lasselusse Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  205
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  android cell
  http://www.lannenpuhelin.fi/
  olikin dna city liittymä

  PUHELUT (02)-SUUNTAISESTA DNA CITYLIITTYMÄSTÄ
  Paikallispuhelu (02)-suuntanumeroalueelle ja (02)-alueen dna Cityliittymiin
  - klo 8-21 9 snt/puh + 7 snt/min
  - klo 21-8 9 snt/puh + 1 snt/min

  nämäkin vain 02 alueelle
  eipä voi oikein halvoiksi sanoa ellei puhu öisin tai pitkiä puheluita.
   
 5. Hintabongaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/6/04
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K600i + Saunalahti Ykkönen
  Joku vakiohinnoiteltu liittymä, koska missään nykyisistä liittymistä ei ole erityisen halpaa hintaa lankanumeroihin soitettaessa. Jos joku operaattori viimeinkin älyäisi tuoda markkinoille liittymän, jossa olisi halvat hinnat samaan operaattoriin ja lankaliittymiin, niin se olisi varmasti myyntimenestys.

  Katso tuolta mikä tulee minuuttimäärilläsi halvimmaksi: http://gsm.segetech.com/

  Käytännössä siis joko kuukausimaksuton tai sitten 6,50e/kk jossa puhelut vähän alle 0,08e/min. Tai jos soitat lähinnä illalla klo 19 jälkeen niin Saunalahti Sopuhinta. Jos taas soitat lähinnä johonkin yhteen tiettyyn numeroon niin Elisa Eturinki ja siihen Heimo-palvelu.

  Korjaus: tuon vertailun hinnat eivät olleetkaan aivan ajan tasalla. Eli Saunalahti/Kolumbus/Tele kuukausimaksuton liittymä tai Cubio Save, tai Saunalahti Tasahalpa tai Kolumbus K4.

  Jos prepaid-liittymä käy, niin Tele2 on halvin (0,12e/min) ja jos lataa siihen saldoa heinäkuussa, niin saa puheajan tuplana (eli käytännössä 0,06e/min).
   
 6. wolle

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/02
  Viestit:
  217
  Tykkäykset:
  0
  Olen kanssasi täysin samaa mieltä!
   
 7. dreamy83

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/02
  Viestit:
  210
  Tykkäykset:
  0
  Noiden olisi kieltämättä hyvä olla vielä valikoimissa. Tosiasia on kuitenkin se, että tavallinen käyttäjä, joka ei siis täällä käy tai tiedä tästä foorumista mitään, marmattaisi tuollaisesta liittymästä koska puhelun todellista hintaa ei tiedä. Hän ei nimittäin tiedä, että operaattoritiedot saa maksutta kehiin jos niitä haluaa. Tuollaiset liittymät olivat ennen tätä numeronsiirron tuloa varsin yleisiä, ja silloin myös tällä foorumilla aiheesta kitistiin. Tietenkään en väitä, että juuri lainaamani kirjoittajat olisivat tähän osallistuneet. On totta, että flatrate ei ole kaikille paras vaihtoehto, mutta tosiasia on se että näiden muiden liittymätyyppien hinnoittelun rakenne eräällä tapaa vääristää kilpailua koska silloin markkinoidaan hevosen kokosilla kirjaimilla että "kotimaan puhelut xxx:n liittymien välillä maksavat 2 snt/min ja muihinkin vaivaiset 30 snt/min" (sivulause tietenkin kirjoitettu millin kokoisilla kirjaimilla.)

  Tämän ei ole tarkoitus olla provo
   
 8. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Käsitääkseni hinnoittelumallina on vielä, mutta uusmyynnissä kyseisiä liittymiä ei ole enään. Ainakin osassa dna041 -liittymissä on tuollainen hinnoittelu; 8snt/min lanka ja dnat, muut matkaviestimet 17snt/min. Toinen on sitten dna Perusliittymä. Muita ei tule mieleen. Nyt vain sitten norkoilemaan jonnekkin jos joku olisi halukas luopumaan dna041 tai dna Perusliittymästään, siis tekemään omistajavaihdos. Muuten tuollaista liittymää ei enään saa omistukseensa.
   
 9. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Kuten jo porukka totesi niin mitään todella edullista GSM:ää ei enimmäkseen lankaan soittajalle ole. Entäpä sitten ihan lankapuhelin? Elisallahan on valikoimassaan kahtakin erilaista lankaliittymää, Perusliittymä jossa kk-maksu on kalliimpi mutta puhelut halpoja, toisaalta lyhyitä puheluja puhuvalle taas Käyttöliittymä jossa kk-maksu on aika edukas, vain 6 euroa ja puhelut 6 snt/min eikä ole puhelukohtaisia maksuja. Kolmas vaihtoehto olisi sitten Elisa Puhekaista jossa kk-maksu 5 euroa ja puhelut koko maan kaikkiin lankaverkon liittymiin 5 snt/min. Tuo vaatii adapterin ADSL-reitittimen ja puhelinkoneen välille mutta se sisältyy tuohon kk-maksuun.
   
 10. varvio

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/2/04
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Mikäli olet 02-alueelta, niin ehdottomasti paras vaihtoehto on dnaCity-liittymä. Tolla lännen puhelimella on tällä hetkellä vielä elokuun loppuun kestävä tarjous, jossa puhelut lankaliittymiin, dnacity ja dna-liittymiin 1 snt/min (+se puhelukohtainen maksu). Eli se on halpa lankaan, toisiin samanlaisiin ja vielä dna:han. Itselläni on city ja olen ollut tyytyväinen. Kallis muihin suuntiin, mutta kun samalla kortilla on Vakio L, niin osan puheluista voi hoitaa sillä...
   
 11. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Itseasiassa tuollaiset eivät olleet yleisiä. Soneralla tai Radiolinjalla ei ollut tuollaista liittymää, vaan niillä soitot lankaan päivisin olivat kalliita. Dna perusliittymä oli tuollainen, samoin Saunalahden liittymät.

  Hintaongelman saisi poistettua sillä, että puhelut olisivat halpoja vain lankaan ja ehkä vastaajaan. Jos tarvitsisi halvat puhelut perheen välille tms. tähän voisi olla joku lähipiiriratkaisu. Esim. puhelut lankaan/lähipiiriin 6 c/min, muualle 12 c/min, perusmaksu 3 €. Kun sitten joku vielä toisi liittymän, jossa myös puhelut yritysnumeroihin olisivat halpoja.


  Liittymien, jossa on ylihintaisia puheluita aika on auttamattomasti ohi.
   
 12. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Jos määräaikaiset tarjoukset ym. viritykset ottaa huomioon, kannattaa otta Kolumbus KK ja Elisa Tandem Aina ja sitten kikkailla soitonsiirroilla, niin soitat 1000 minuuttia kuukaudessa hintaan 3,33 kuukaudessa elokuun loppuun. Eiköhän kuitenkin nyt ole aika myöhäistä miettiä kesätarjouksia. Kun numeron siirron saa läpi, on enää kuukausi aikaa nauttia edusta.
   
 13. joggey Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  4
  Kannattaa huomata, että LPOY:n "tarjous" on melko vähäinen, iltahinta 1 snt/min on voimassa klo 19-08, kun se tavallisesti on klo 21-08. Päivällä on tälläkin hetkellä hintana 7 snt/min.
   
 14. Hintabongaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/6/04
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K600i + Saunalahti Ykkönen
  Joo, mullakin on vielä DNA Perusliittymä, siitä on vaan aika ajanut ohi, kun on samaan ja lankaan 0,13e/min, eli nykyisillä vakiohintaisilla tulee jo halvemmaksi. Harmittaa kun ei hoksannut ottaa tuollaista 041 ex-cityliittymää ennenkuin vetivät sen pois myynnistä.

  Itse olisin valmis ottamaan vaikka heti liittymän, jossa olisi pieni kk-maksu, puhelut samaan ja lankaan vaikka jotain 0,03-0,05e/min ja muiden operaattoreiden kännykkäliittymiin saisi maksaa aivan mitä tahansa.

  Mielestäni kenenkään on kyllä aivan turha valittaa, ettei tiedä mitä oman liittymän puhelut maksaa. Ei ole kovin vaikea ottaa asiasta selvää. Jos soittelee milloin mihinkin niin turvallisin (mutta ei välttämättä halvin) vaihtoehto on joku tasahintainen.
  Jos käytössä on variaatiohintainen (=perinteinen) liittymä, niin voihan sitä vaikka olettaa, että kaikilla oman perheen ulkopuolisilla on jonkun muun operaattorin liittymä, niin ei tule laskun kanssa yllätyksiä. Ja luulisi jokaisen tajuavan, että mikä on lanka- ja mikä kännykkänumero.
   

Jaa tämä viestiketju