Puhelinvarkaus ja IMEI

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Tsalama, 8/12/05.

 1. Tsalama

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/12/05
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Katselin foorumilta tietoa puhelinvarkauksista ja erilaisista mahdollisuuksista toimia tapahtuman jälkeen. Siskoltani vietiin suht arvokas känny. Kysymykseni kuuluukiin, onko jollakin tuoretta tietoa IMEI:n käytöstä ja erityisesti dna:n liittymissä? Asiakaspalveluun soittelin ja käskivät mennä poliisin luokse imei:n kanssa. Onko jollekin sattunut vastaavaa? Sulkeeko dna/poliisi puhelimen käytön? Onko puhelinta mahdollista jäljittää (lue onko uutta käyttäjää mahdollista jäljittää) imei:n avulla? Jos puhelin suljetaan dna:n toimesta estääkö sulkeminen puhelimen käyttämisen muiden operaattoreiden verkossa?
   
 2. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Vain poliisin toimesta puhelimen IMEI suljetaan. IMEI:n perusteella voidaan jäljittää SIM-korttin haltija (ellei prepaid) ja muutenkin missä puhelin liikkuu. Tämä toki aiheuttaa poliisille kuluja, joten eivät sitä ihan pienissä tapauksissa tietenkään tee. Sulkulistojen tulisi nykyisin olla ihan EU-laajuisia, mutta eivät ne varastetut puhelimet tänne sivistyneeseen osaan Eurooppaa kuitenkaan jää...
   
 3. Peurasaari

  Peurasaari Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  1033
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  hmm... eikös se mene niin että poliisille rikosilmoitus ja rikosilmoituksen kopio operaattorille joka toimittaa sen seuranta/sulkulistalle. Ja sitä kautta imei suljetaan ei poliisin kautta. Korjatkaa jos olen väärässä...
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jep, Poliisit evät jaksa lähetellä mitään fakseja tai muuten tehdä asian hyväksi kuin nuo välttämättömät paperit, jotka sitten uhri joutuu itse toimittaan operaattorille, kuten sanoit.
   
 5. samumanu Vieras

  0   0   0

  Eivät jaksa??? En oo mikään poliisifani mut ei tuo taida olla jaksamisesta kiinni, on vaan tärkeempiäki asioita ni ei ole aikaa. Hiukka väärää kuvaa annat..
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ymmärsit aivan oikein kirjoitukseni. Kyse on viitseliäisyydestä tai suoranaisesti kiellosta, joka tapauksessa faksiin laupun laittamisen tai SEND nappin painaminen ei ole sellainen resurssien hukka jotta kansalaisten palvelijat voisivat vedota resurssi pulaan.

  Poliisien palkan maksaja eli uhri joutuu tämän ehkä palveluhekisyyden puutteen takia etsimään jostain paikan jotta voivat faksata poliisiasemalla tehdyt paperit, joutuvat myös selvitteleen minnehän ne faksataa jne. puolituntia, tunti voi heilahtaa helposti.

  Toivottavasti tämä 30sekunttia mikä ahkeralta ja tunnolliselta poliisisedältä vapautuu ohjautuu tärkeimpiin asioihin.

  Todellinen säästö syntyy ehkä siinä attä kansalainen turhautuu ja ensi kerralla ei mene tekemään mitään tyhmiä ilmoituksia kadonneista kännyköistä, niin taasen rikollisuus vähenee jne. Ehkä hän muistaa tämän palvelu heksyyden silloin kun ehkä saa pienen ylinopeussakon ja valittaa ihan "palvelu henkisyyttään"...
   
 7. samumanu Vieras

  0   0   0

  Juu, no kyl noinki..

  Asia on myös niin et olemmeko kaikki valmiita maksamaan vaikka prosentin pari lisää veroja siitä et poliiseja on tarpeeksi ja asiat hoituu niin kuin pitää? Suurin osa ei ole niin silloin on ihan turha valittaa "palvelusta" joka ei toimi.

  No mut se siitä!
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei ole kyse pelkästään rahasta, varsinkaan tuossa faksaus jutussa.

  Hyvin ovat Poliisit hoitaneet mielikuvan muodostamisen, aina jos Poliisin pitäisi tehdä jotain niin huudetaan rahan puutetta ja puoli kansaa uskoo.

  EN missään tapauksessa väitä että koko Poliisi organisaatio olisi jotenkin läpeensä huona ja täynnä välinpitämättömyyttä, siellä on töissä hinoja ihmisiä ja asiosita vastuullisesti hoitavia työntekijöitä.
   
 9. samumanu Vieras

  0   0   0

  Enoni on poliisi ja hänen kanssaan juttelen viikottain, suurin osa on toki aivan ok mutta toi raha on selvä asia valiettavasti sielläkin.

  Kun joku herra sanoo et teette nää asiat niin ja niin se on tehtävä niin. Ei ne "tavan poliisit" niitä säästökohteita tietenkään päätä mut noin se männöö.

  Eli kyl se raha on sielläkin erittäin isossa osassa mikä on valitettavaa myös terveydenhuollonkin kohdalla, siinä kaksi asiaa joista en karsisi enkä kyl kouluhommistakaan vaik en siellä enää ikänä ole eikä oo/tule jälkikasvuakaan. Otetaan mieluummin rahhoo pois rikkaiden kulttuuripalveluista kuin noista, se on mun näkemys.

  Alkuperäisestä aiheesta poikkean ja poikkean, kuinka sen lopettaisin..
   
 10. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Muutamia vuosia sitten ainakin omalla kohdallani poliisi hoiti asian. Ja kun kuukausia myöhemmin se puhelinkin oli epämääräisesti jostain saatu takaisin, niin ilmoittivat myös suoraan operaattorille, että sen saa jälleen avata. Nykyään käytäntö voi olla toki toinen, mutta mitä väliä sillä on?
   
 11. Tsalama

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/12/05
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Juurikin näin. Tapauksessa josta ketjun aloituksessa puhuin kävi näin. Tänään uudelleen poliisisetien luona käydessä sanoi vanhempi herrasmies ettei me mitään voida tehdä, vie liikaa aikaa. Iltapäivällä soi puhelin myöhemmin jossa edellispäivänä rikosilmoituksen vastaanottanut nuorempi poliisi kyseli IMEI:tä ja sanoi että yritämme jäljittää puhelimen. Molempia siis löytyy.
   
 12. Sammen Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/02
  Viestit:
  2238
  Tykkäykset:
  0
  Miten saa tietää jos puhelin on varastettu,jos ei halua soittaa poliisille?!
  Voiko netin kautta katsoa vai miten?
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos ei halua soittaa Poliisille, niin silloin ilmeisesti ei kannata koskea luuriin.

  Joskus oli netissä formi mistä kansainvälisestä sulkulistalta voi tehdä kyselyn, tämä ei tietenkään kerro onko puhelin varastettu, ei sitä myöskään poliisi varmaksi osaa sanoa. Eikä edes parin eri operaattorin kortilla kokeilu auta. Patisi jos listoilta löytyy (mikä sekin voi olla väärin)

  Varkaudesta voi olla varma silloin jos tietää luurin varastetuksi, muissa tapauksissa ohi normaalin jakalekanava tulleen koneen osalta voi vain arvailla todennäköisyyksiä.

  Jos selvittelee laitteen alkuperää ja sen perusteella on hyvä syy yskoa laillisuuteen on ostaja aika hyvillä vesillä kätkemisrikosen osalta, toki laite voidaan siltikin takaisin hakea.
   
 14. Lende

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/05
  Viestit:
  67
  Tykkäykset:
  0
  Laita puhelimeen joku prepaid-sim. jos se menee verkkoon, puhelinta ei ole laitettu mustalle listalle. Kaikki ei jaksa ilmoittaa varastetuksi. Et voi hyvinkin olla varastettu vaikka meniskin verkkoon.
   
 15. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  http://www.matkapuhelininfo.com/forum/viewtopic.php?t=31049&highlight=imei

  Ja lisätietoja haku toiminnosta vielä. Noi kun luet niin tiedät jo paljon.
   
 16. Sammen Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/02
  Viestit:
  2238
  Tykkäykset:
  0
  Meinaatko että sillälailla toimii?
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos ei toimi niin luuri ehkä sulkulistalla, seurannasta ja mahdollisesti jossain toisessa verkossa sulussa olemista se ei kerro. ja joskus sulkulistalla joutminen voi kestää viikkoja, kuukausia. ja aina ei joudu koskaan, mutta ongelmiin voi siltikin joutua.

  Jos liittyy rankempaan rikokseen niin...

  Suoraan sanonen jos matkapuhelinmyyjä tuollaisia alkaa kyseleen, niin pistää miettimään. Jos taasen kätketyn tavaran kauppias, niin luulisi olevan paremmat kanavat.
   
 18. Sammen Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/02
  Viestit:
  2238
  Tykkäykset:
  0
  Asia selvä, kiitos avusta!
   
 19. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
 20. escobar

  escobar Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2310
  Tykkäykset:
  0
  [OT]"==>uusi. jasse456<==", vanha Sammen?[/OT]
   

Jaa tämä viestiketju