Puhelinten koodimuistiot (code memo tms)

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Chacal, 18/10/02.

 1. C

  Chacal

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/9/02
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Tietääkö kukaan, kuinka turvallisia nuo nykypuhelimissa olevat koodimuistiot ovat? Itselläni on SE:n t68i, jossa on myös tuommoinen toiminto. Jotenkin hirvittää, kun salasana muistioon ei ole kuin neljä merkkiä pitkä..

  Mitähän salausalgoritmia noissa käytetään? Kai siellä jonkinlainen kryptohash on. Tietääkö kukaan tarkemmin?

  Lisäksi kiinnoistaisi tietää, kuinka kauan kestää, että varastetusta/hävinneestä kännystä kaivetaan nuo koodit esille. Ajan kysymyshän se joka tapauksessa on.. Lähinnä voisi arvioida tuota varoaikaa. Jos hommaan menee arviolta pari päivää, niin siinä ajassa nyt ehtii jo aika mukavasti vaihtamaan salasanojaan. Jos taas suojaus murtuu viidessä sekunnissa, ei noista vakavaan käyttöön paljoakaan iloa ole.

  Kellään tietoa tai kokemuksia?
   
 2. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei julkisia --> ei luotettavia - toki teknisesti voivat olla , mutta yleensä tuntemattomaan ei luoteta vaikka olis kuinka hyvä salaus.
  Allekirjoittanut tallentaa tärkeät salasanat niin että vaikka ne perettua saisikin niin niiden käyttökohde ei ilmene ja salasanoja tallentaessa ei laita niitä ihan tarkkaan vaan niin että siitä sen oikean kuitenkin itse löytää.
   
 3. b

  blueice

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  282
  Tykkäykset:
  0
  Jos tuohon ericssonin koodimuistioon laittaa tarkistusanaksi sanan, joka ei ole arvattavissa, niin en usko että sitä millään saa purettua. (mutua)
  Koska sinne muistioonhan pääsee sisälle millä koodilla tahansa, mutta tarkistussana ja talletetut koodit ovatkin sitten mitä sattuu.

  Anyway jos joku tietää tuosta koodimuistion sielunelämästä enemmän, niin minuakin kiinnostaa, koska itsellänikin on tärkeitä koodeja siellä. (T39)
   
 4. z

  zumbo

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/8/02
  Viestit:
  71
  Tykkäykset:
  0
  Mitä hyötyy muute koko koodimuistiosta on? Siis sinne voi panna vaikka jonkun matkalaukun koodilukon koodin jonka voi halutessaan kattoo vai mitä järkee koko jutussa?
   
 5. C

  Chacal

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/9/02
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Niin siis siinä koodimuistiossa on ideana se, että yhden pääkoodin (koodimuistion koodin) avulla pääsee lukemaan muut salasanansa, jotka on sinne tallentanut.

  Tällöin ei itse tarvitse muistaa kuin yksi salasana.
   
 6. C

  Chacal

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/9/02
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Itse pohdin tätä ihan samaa. Jos tunnistesanaksi todellakin laittaa semmoisen sanan, josta ei voi nähdä, että se on juuri oikea, niin oikean koodin arvaaminen käyttäen puhelimen ohjelmistoa on kai käytännössä mahdotonta ilman, että brute forcella testaisi noita salasanoja johonkin. Tietty sitten kun yksi toimiva salasana löytyy, niin kaikki paljastuvat.

  Nyt kiinnostaisikin tietää, että onko toiminto todellakin toteutettu niin, että sitä tietoa ei sieltä saa kaivettua ulos millään esim. huollon värkillä. Tuohan on silloin ihan näppärä systeemi, jos se on hoidettu noin.
   

Jaa tämä viestiketju