Puhelinta ei saada kuntoon takuuhuollossa, mitä tehdä?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja tuomot, 20/1/06.

 1. tuomot

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/12/02
  Viestit:
  55
  Tykkäykset:
  0
  Eli kohta vuoden täyttävä N6600 on jo useamman kuukauden buuttaillut / sammutellut itseään. Tuo on hyvin satunnaista mutta kuitenkin päivittäin tapahtuvaa. Yleensä kun puhelimella tekee jotain niin buuttaa ja pinkoodia kysymättä käynnistyy, joskus tosin ei käynnisty vasta kun virtanappia painelemalla (muutaman kerran virtanappikin on mennyt mykäksi).

  Viimevuoden puolella oli tuosta syystä huollossa pari kertaa mutta ei ihan "peräkanaa", joten saattoi olla että molemmilla kerroilla softa vain päivitettiin (vaikka uusin se oli kuitenkin). Eilen hain taas luurin ja nyt siihen oli "korjattu kylmäjuotoksia bt:llä". Enivei laite buuttailee itseään samaan malliin. Sain sen äsken käynnistymään jopa 3 kertaa putkeen. Ensimmäinen bootti tuli kun laskin puhelimen pöydälle, no sitten odotin että se palasi taas pelikuntoon ja hiljaa kopautin sitä takaapäin niinkuin olisin laskenut sen pöydälle, kappas uusi buuttaus. Odotin hetken ja muutama hiljainen kopautus niin johan oli puhelimella taas tarve käynnistyä uudelleen.

  Nyt olisi edessä sitten kuudes tai seitsemäs huoltokeikka.
  2 kertaa on vibraa kolvailtu
  3-4 kertaa on korjailtu boottivikaa

  Onko se niin että jos asiakas ei uutta tuotetta vaadi puhelin ravaa takuuhuollossa kunnes takuuaika menee umpeen? Voisin mieluusti ottaa uuden mustan 6600:n vaikka tilalle.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tee kirjallinen reklamaatio, jos olet asioinut huollossa myyjän kautta, aloita sieltä, esim antamalla mainittu kirjallinen selvitys ja kysy mitä ehdottavat.
  Jos olet asiointu suoraan huollon kanssa niin alita litania siellä.


  Liitä liitteeksi tarkka selvitys sinulle aiheutuneista kuluista, eli matkat ja mahdolliset liput, puhelin kulut jne.

  Älä uhoa, selvitä asiallisesti ongelma ja kysy mitä tehdään jotta sinä tulisit tyytyväiseksi.

  Jos olet kuluttaja ja alkavat mussuttaan syyttä suotta niin älä heti hermostu, vaan säästä "kovemmat" toimet siihen tilanteeseen jos ei suju. kysy rauhallisesti miten aiheuteneet kulut hyvitetään sinua tyydyttävällä tavalla ja edelleen miten tuovirhe korjataan vai haluaako myyjä purkaa kaupan.

  Jos olet asioinut huollon kanssa, ja jos hei eivät ole tehneet virheitä, niin muista että he eivät ole vastuussa muiden tuotevirheistä, he eivät ole valmistaneet luuria, eivätkä ole sitä sinulle myyneet. Eli jos heiltä ei tyydyttävää apua löydy, niin joudut kääntymään myyjänpuoleen, jolloin myyjällä on oikeus korjata tuotevirhe kohtuullisessa ajassa jne. ... Asemasi on parempi jos myyjä on kehoittanut sinua kääntymään huollon puoleen.

  Jos vetoat takuuseen, niin huollosta löytyy ohjeet miten valmistajalle reklamoidaan, tämä tie on valitettavasti vähän pyrokraattinen...

  Enen tätä kannattaa varmistaa muutama seikka.

  - Ongelma ilmenee myös formatoinnin jälkeen tyhjänä ilman muistikorttia?
  - SIM kortilla ei ole yhteyttä asiaan?
  - Akulla ei ilmeisesti osuutta ongelmaan
  - Jollain ulkoisella tekijällä ei ole osuutta asiaan
   
 3. tuomot

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/12/02
  Viestit:
  55
  Tykkäykset:
  0
  Formatoin tuon muutaman kerran käynnistämällä vihreä luuri ja kynä pohjassa(?). Hain uuden sim-kortin. Ilman muistikorttia. Ja ei ole minulla ollessaan kovia joutunut kokemaan. Ostin luurin täältä parin kuukauden ikäisenä.

  PAH. Kyllähän se hatuttaa kun välillä toimii niiiiiiin hyvin ja sitten taas ei. Vois kokeilla kauanko irc clientti pysyy auki.
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Olen päättänyt olla ostamatta mitään monimutkasempaa puhelinta nyt kuin Nokia 1100...

  Voin hoitaa kaiken muun muutenkin. Ne on paskoja, niihin palaa rahaa ja mikään ei toimi. Mulla on puhelimia ollut sen varmaan sata kourassa ja tutkinu kaikkea, mutte en löydä kuin pientä huomauttamista Nokia 1100 puhelimesta. Sama oli vanhemmissa. Tyyppivikoja joo mutta ne sai kuntoon helpommin ja korjattua paremmin. Ei ole sitä hermoja raastavaa huolto ruljanssia pahemmin ollut. YES! Puolivuotta jo!

  Paskimmat puhelimet Nokialta oli viimeksi käyttämäni 6110 ja 5140. Aivan susia. Aina huoltoon... Näistä keikoista kirjottelin aikaisemmin jo. Sieltä voitte syyn katsoa mikä oli vialla. Lähetän yli 1500 viestiä ja soittelen n.30h puhelimessa nykyään kuukaudessa. Eikä mitään ongelmia, ei tartte boottailla ym. paskaa. Ostakaa puhelin, joka toimii jos sitä puhua haluatte ja viesteillä. Muu on paska toimintaa ja lapsen kengissä, keskenerästä paskaa ja se siitä.
   
 5. huughard

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/10/05
  Viestit:
  76
  Tykkäykset:
  0
  Vähän menee ehkä OT tai sitten ei, pannaan jokatapauksessa viestiä. Eli en nykyisestä tilanteesta tiedä Nokialaisten kanssa, mutta itselläni on tuosta reklamaatiojupakasta huonoja kokemuksia taannoisen Nokia Music Player soittimeni kanssa. Eli siis kyseisen laitteen ajurit eivät suostuneet asentumaan tietokoneelle ja Nokia Audio Manager ei laitetta tietenkään tunnistanut. Asiakaspalvelussa ei ollut kuultu mitään asiakasystävällisyydestä, eikä ammattitaidosta. Tämän jälkeen käytin puhelinta ostopaikassa, mistä vastasivat, että saivat omilla koneillaan toimimaan. Tein myös perusteellisen selvityksen tilanteesta Nokialle (vaikka vika ei ollut laitteessa) ja tähän käytin todellakin aikaa. Kun Nokialtapäin viimein vastailivat, oli vastaus tyly, jonka jälkeen postittelin yhteyshenkilöni kanssa noin viikon verran. Tilanne oli se, että heiltä ei mitään apua/palautusoikeutta myöntynyt (takuu voimassa) ja tästä asti ollut Nokia boikotissa. Vika tosin selvisi myöhemmin. Vika oli siinä, että käytössäni oli XP Home, johon on tähän päivään mennessä onnistuttu tekemään päivitys/korjaus vanhempien USB-laitteiden yhteensopivuudelle. Tosin Nokia vieläkin boikotissa, koska kyllähän tuollaisesta tilanteesta välttämättäkin jää ihmiselle huono kuva mieleen, vaikka vika ei itsessään ollut heidän.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hmm. tuo ei ainakaan tilanneta paranna (tuotteen historiakin tuntematon jne.), eli ilmeisesti et ole alkuperäisen myyjäliikkeen kanssa asioinut? Jos näin niin melkeipä tuo meneminen käyttämääsi huoltoon ja mielellään paperilla selivittää mitä tehdä ja jos heiltä ei selkeää apua niin kysyä ohjeet miten valmistajalle reklamoidaan.
   
 7. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Olen tehnyt yhden kirjallisen reklamaation Nokialle. Ensin lähetin sen sähköpostilla, vastasivat siihen että pitää lähettää kirjeenä. Kun sitten lähetin kirjeen, niin eivät koskaan siihen vastanneet. Sävy oli erittäin asiallinen ja syitä valitukseen oli ja paljon, mutta ehkä heitä ei sitten vaan kiinnosta.
   
 8. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29311
  Tykkäykset:
  7566
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Onkohan käyttämäsi huoltoliike lähettänyt puhelintasi Nokian tehdashuoltoon. Jos puhelin tulee saman vian takia usemman kerran huoltoon, niin huolto lähettää puhelimen tehtaalle. Tehtaalla sitten pähkäilevät voiko laitteen korjata vai vaihdetaanko uuteen. Tämä siis takuunalaisissa huolloissa. Kannattaa kysellä huollosto ovatko lähettäneet vai olisiko halukkaita lähettämään tehtaalle. Aikaa siinä kyllä menee, mutta pitäisi ainakin puhelimen tulla kuntoon.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  koska lähetit? Joulukuussa, marraskuussa vai eijemmin?
   
 10. jullaine

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/05
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Puhelimessasi on edelleen kylmäjuotoksia. Muistaakseni osassa n6600 on liimattuja piirejä joten niille ei voi tehdä käytännössä mitään: Vaadi uusi puhelin
   
 11. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Aiemmin, olisko ollut vuosi sitten.
   

Jaa tämä viestiketju