Puhelinosien koot

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja kana-fin, 19/2/08.

 1. kana-fin

  kana-fin Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/1/06
  Viestit:
  163
  Tykkäykset:
  11
  Puhelinmalli:
  930
  On aina kiinnostanut tietää mikä puhelimessa vie sitä tilaa. Ominaisuusköyhät puhelimet ovat tietenkin pienempiä kuin paremmat luurit, jotka saattavat tuntua käsissä valtavilta möhkäleilta kun ominaisuuksia on vaikka muille jakaa. Mitkä osat sitten ovat puhelimessa niitä tilahirmuja? En tiedä puhelintekniikasta kuinka tiukasti eri osat, esim kamera ja gps on hitsattuna yhteen, mutta tietenkin tilaa säästettäisiin aina jonkin verran jättämällä kyseisiä osia pois.

  No, akku tietenkin vie puhelimesta varmaan ylivoimaisesti eniten tilaa, mutta paljon esimerkiksi gps vie tilaa tai 3g vastaanotin verrattuna tavalliseen 2g:hen? Entä syökö 5 megapikselin automaattitarkenteinen kamera paljon enemmän tilaa verrattuna 2 megapikselin lukittuun tarkennukseen verrattuna? Entäpä n95:n tehoprossu?
   
 2. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  Eiköhän se suuri näyttö ole yksi syy. Näytön lisäksi pitää vielä saada mahtumaan näppäimetkin jonnekin.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kuoret, mekaniikka ja Akku ovat isoja, näyttö, näppis, liittimet (+lukijat), vibra
  Paljon tilaa vievät myös antenit, GSM; 3G, Wifi; BT, GPS jne.
  Kameroiden koossa on suuria eroja, se voi viedä paljonkin tilaa, ja hankala muoto (Syvä). Osia ei voi myöskään vapaasti sijoitella, ja voivat vaatia suojauksia ympärilleen.

  Puolijohteet vievät lähinnä pinta-alaa piirilevyltä, jos kurkkaat nokialaisista 2630,n Nokia 6500:n ja esim N82:n sisälle, niin kaikki pyritty tekemään pieneen tilaan... mutta kokoaeroa löytyy ja juuri mainitsemasi ominaisuus erot, eli tavaraa enemmän ja osa osista isompia.
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Esteettisyys, ulkoiset näkökohdat...

  Nykyään pelkän puhelimen saa vaikka sormukseen, tai kelloon ei ole ongelma, käytön kanssa enemmän niin ja näin, sitten on hinta ja kapasiteetti ongelmat. Kapasitettiongelmista kun pääsemme eroon 3 vuoden sisään jos akkutekniikka saadaan sille tasolle kuin on lupailtu... se luo uusia innovaatioita vielä.

  Yksi selvein syy on myös käyttäjäryhmät kelle se suunnataan. Docomolla on vuosia jo ollut Japanin markkinoilla "rannekello" toteutuksia. Ja niitäkin on tehty kymmenittäin malleja muualla. Suomi on pikkusen vaan pienempi markkina-alue, ettei tänne ole kannattanut edes suunnata pitkien etäisyyksien vuoksi mitään sellaista. Jos muistetaan että Japani on kolmasosan Suomea pienempi ja yli 20 kertaa enemmän asukkaita, muuttaa se käsitystä pikkusen.

  Siitä koosta vielä sen verran ja reinoista... Yleensä paksusormiset reinot ei jaappanin hilavitkuttimista paljoa perusta. Jos semmonen tuotaisiin, pitää muistaa että kotimaiset ihmiset japanilaisiin verrattuna ovat liian kolhon kokoisiakin käyttäjiä. Järkyttävän isot kulttuurierotkin ratkaisevat paljon. Japanilainen on uteliaampi luonteeltaan ja jaksaa tutkia vilkkuvalojaan kauemmin. Myös paljon hanakampi kaikkeen ihan uuteen. On helppo luoda mielikuva halkoja hakkavasta suomalaisesta joka menee mielummin vaikka hiihtämään kuin availee uusia kamoja laatikoista innoissaan ja on asentelemassa jotain päivityksiä. Ei Japanissa olla silti tekniikassa edellä meitä vaikka se ensinäkemältä tuntuukin siltä. Nokia on kyllä perillä kaikesta. Nokian tavoite on säästää ja siksi se on luonut erilaisa systeemejä jopa puhelimeen, että ledien määrä vähenee 27 kpl (8110) aina 1kpl (1110). Sillä saadaan merkittäviä säästöjä kaiketi jos puhelimia tehdään miljoonia. Nokian "liikeidea" on myydä laajalle ja paljon halvalla tehden. "Docomo" saattaa olla semmonen joka myy ominaisuuksin lähelle ja repii rahat siitä. Japanissa on henkilöitä aina monikertainen määrä valmiita maksamaan ihan mitä pyydetään vaan.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Siis jos puhutaan edelleen puhelimista, niin ei kai noi nyt yleensä täkäläisistä näppiksen koossa pahemmin eroa, eli siis pieniä ovat täällä kuten sielläkin. (jos ei nyt mennä ääripäihin)
   
 6. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Niin.. en usko ainakaan, jos samoista puhelimista on kyse... tietty sitte ne ääripäät eri juttu.

  Moniki just sitä toivoo, kun olisi vielä pienempi tai "mikä vie sitä tilaa" kysytään. Mun mielestä puhelinten koot nykytekniikalla vuoteen 2015 voi säilyäkin ominaisuuksien lisääntyessä, jos niitä ensin saataisiin edes varmemmiksi paljonki nykyisestä. Nykyään puhelimet on erittäin epävarmoja välineitä.. sitte voidaan alkaa miettimään muita toteutuksia kokonaan kun saadaan ne ensin edes toimimaan luotettavasti. Tietty luotettavuus kun monella riippuu sitte siitä viikonlopun meiningistä, on helppo syyttää valmistajaa yksinomaa.

  Tulevaisuuden visio on sielä piilarinäytöissä, silmälasi näytöissä, aurinkolasia näytöissä ja sen sellasta. Nanotekniikka tulee vielä ja kovaa, sillä nimenomaa voidaan tehdä vielä ihmeitä. Mutta en usko kenenkään haluavan semmosia puhelimia jotka on milli kertaa milli jos ne saadaan toimimaan. Nykysissäkin on ihan tarpeeksi ;)

  Puhelinten koko saa olla siis ainakin toistaiseksi sama.
   
 7. säätäjä86 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  29/11/05
  Viestit:
  1920
  Tykkäykset:
  6
  N76 on pienin piirilevy mitä on vastaan tullut nokian malleista. Ja se näkyy jo osittain, kun takakuoren irroittaa, että akun saa paikoilleen. Toisaalta siinä nokian patukanmallisessa puhelimessa voi olla vielä tuotakin pienempi.
   
 8. samumanu Vieras

  0   0   0

  Lähetään JJ kumminkin siitä et maantiedon tunnit jäi väliin? Japani kun on isompi kuin Suomi pinta-alaltaan..
   

Jaa tämä viestiketju