Puhelinnumeroja ei tarvitse hukata kun puhelin vaihtuu – näin varmuuskopioit yhteystiedot...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22417
Reaktiopisteet
216
IMG_0698-700x464.jpg


Yhä tänäkin päivänä saattaa sosiaalisessa mediassa tulla vastaan viestejä, joissa ihmiset pyytävät tuttuja lähettämään puhelinnumeroitaan, kun pyytäjä on puhelimen vaihdon yhteydessä hukannut kaikki numerot. Tuollaisten murheiden olisi kuitenkin pitänyt jäädä jo viime vuosikymmenelle, sillä valtaosa kansasta käyttää nykyään älypuhelimia, eikä älypuhelimissa yhteystietojen tarvitse enää olla sidottuna siihen yhteen laitteeseen tai sen sisällä olevaan SIM-korttiin.

Tässä vinkkejä siihen, miten yhteystiedot voi varmuuskopioida Android-puhelimella niin, ettei puhelimen hajoaminen, häviäminen tai vaihto uuteen enää hävitä tallennettuja yhteystietoja.

Kaikkein vaivattomin ja helpoin tapa on varmuuskopioida yhteystiedot pilveen. Eräät puhelinvalmistajat voivat tarjota tähän omia tilejään. Esimerkiksi Samsungilla käytössä on Samsung-tili, johon yhteystiedot ja muuta sisältöä voi varmuuskopioida, mutta tällöin käyttäjä on sidottu tuon yhden valmistajan laitteisiin myös jatkossa.

Screenshot_20170108-180858-420x349.png

Samsungin puhelimet tarjoavat helpon mahdollisuuden siirtää yhteystiedot laitteesta pilveen.


Peruskäyttäjälle fiksuinta on varmuuskopioida yhteystiedot Google-/Gmail-tiliin, sillä Googlen Android-käyttöjärjestelmä tietysti toimii varsin sulavasti juuri Googlen omien pilvipalveluiden kanssa ja todennäköisesti useimmilla Android-käyttäjillä on jo käytössään Gmail-sähköposti ja sitä kautta myös Gooogle-tili. Kerran Google-tiliin synkronoidut yhteystiedot pysyvät tämän jälkeen aina tallessa Android-laitteesta toiseen vaihdettaessa.

Kun puhelimeen tallentaa uusia yhteystietoja, laite todennäköisesti antaa mahdollisuuden valita, tallennetaanko uusi yhteystieto laitteelle, SIM-kortille vai jollekin tilille, kuten Google-tilille. Jos uudet yhteystiedot tallentaa suoraan Google-tilille, ei niiden varmuuskopioinnin kanssa tarvitse nähdä enempää vaivaa, kunhan muistaa säännöllisesti synkronoida Google-tilin tiedot laitteen kanssa (oletuksena synkronoinnit tapahtuvat automaattisesti, mutta asetusvalikon Tilit-kohdasta voi asian käydä varmistamassa).

Jos aiemmin on numeroita tallentanut laitteelle tai SIM-kortille, niiden siirtäminen Google-tiliin voi laitteesta riippuen käydä hyvinkin helposti tai pienen askartelun kanssa. Esimerkiksi Samsung Galaxy S7:stä löytyy Yhteystiedot-sovelluksen oikeasta yläkulmasta valinta ”Muut”, sen takaa ”Asetukset” ja sieltä ”Siirrä laitteessa olevat yhteystiedot kohteeseen”. Kuten arvata saattaa, kyseinen toiminto siirtää laitteelle tallennetut yhteystiedot haluttuun kohteeseen, kuten Google- tai Samsung-tilille.

Screenshot_20170108-183816-420x343.png

OnePlussalla yhteystietojen siirto vaatii hieman, mutta vain hieman näpräämistä.


Joissain laitteissa ei välttämättä ole suoraan mahdollisuutta siirtää yhteystietoja laitteesta tiettyyn pilvipalveluun, kuten Googleen, ja tällaisessa tapauksessa vaaditaan hieman enemmän askartelua. Yhteystiedot-sovelluksesta löytyy kuitenkin jonkinlainen mahdollisuus viedä yhteystiedot yhtenä pakettina, esimerkiksi Vcard- eli vcf-muotoisena tiedostona. Tuon vcf-tiedoston voi halutessaan esimerkiksi viedä tietokoneen internetselaimella Gmailin yhteystietoihin tai vastaavasti tuoda puhelimen yhteystietoihin, mutta valita tallennuskohteeksi puhelimen sijaan Google-tilin.

Esimerkiksi OnePlus 3T -puhelimessa on mahdollisuus viedä yhteystiedot .vcf-tiedostona (Yhteystiedot-sovelluksen oikeasta yläkulmasta valikkoon, sieltä ”Asetukset” – ”Tuo/vie”). Yksi mahdollisuus on viedä vcf-tiedosto puhelimen Lataukset-kansioon Vie-toiminolla ja sen jälkeen tuoda se sieltä Tuo-toiminnolla, jolloin laite kysyy, tallennetaanko tuodut yhteystiedot laitteelle vai Google-tilille. Tietojen tuonti Google-tilille lisää ne pilveen.

Mobiili.fi-2017-01-08-kello-18.40.27-393x420.png

Puhelimelta tietokoneelle tuodun vCard- eli vcf-tiedoston voi selaimen kautta siirtää helposti Gmailin yhteystietoihin, jolloin numerot ja muut tiedot pysyvät tallessa Google-tilillä.


Yhteystietojen tallentumisen Google-tiliin voi käydä tarkistamassa tietokoneen internetselaimella Gmailissa. Vasemman yläkulman Gmail-valikosta voi avata kohdan Yhteystiedot, ja jos esiin tuleva lista vastaa puhelimesta löytyvää yhteystietoluetteloa, ovat tiedot tallessa Google-tilillä. Sen jälkeen yhteystiedot päivittyvät automaattisesti seuraavalle Android-puhelimelle, kun käyttöönoton yhteydessä kirjautuu sisään Google-/Gmail-tunnuksillaan.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom