Puhelingurut koolle! Kysymyksiä uudesta hankinnasta!

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Hiiohoi, 26/10/10.

 1. Hiiohoi

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/10
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  0
  Nyt iski sen verran kinkkinen paikka, että ajattelin turvautua teidän apuunne. Tarkoitus olisi hankkia uusi puhelin ennen joulua tai sitten joulun jälkeen. Budjetti on noin 300 euroa, mutta jos laatu puhelimessa on kohdillaan niin se ei ole niin "must"-raja.

  Henkilökohtaisia vaatimuksia itselläni on hieman. Ensinnäkin plussaa tuo mielestäni QWERTY-näppäimistö (jos sitä ei ole niin erittäin toimiva QWERTY-ohjelma on oltava) nimittäin puhelimella tulisi roikuttua aika useasti reaaliaikaisissa chateissä. Ja luohan se yleistä mukavuutta, kun ei tarvitse vuosia räplätä jotain hakusanaa Googleen.

  Näytön tulisi olla hyvä ja videoiden katselu nautittavaa. (YouTube vie paljon aikaa ja mahdollisesti myös leffoja tulisi bussimatkoilla katsottua)

  Sovelluksia sovelluksia! Olen suorastaan sovellusfriikki, joten erilaisia pelejä sun muuta jännää pitää olla tarjolla. Saa aikaa palamaan!

  Soitin täytyy olla kunnossa. Toimiva äänentoisto ja reippaasti eteenpäin kulkeva soitin joka ei takkuile vaikka löytyy noin. 400-500 biisiä puhelimesta. Soittimessa täytyy olla "haku-ominaisuus"!

  Selain. Hyvä tuki yleiselle surffailulle. Suurin osa ajasta palaa varmaankin juuri selaimen kanssa. Joten nopeaa ja sulavaa surffailua täytyisi olla tiedossa.

  Käyttöaika. Ei kovassakaan käytössä saisi simmahtaa kesken päivän.

  Tulevaisuus. Puhelimen vaihtoa ei sitten ole tämän ostoksen jälkeen suunnitteilla, joten sellainen yleinen päivitettävyys täytyy olla.

  Nyt sitten itse niihin vaihtoehtoihin. Muutaman tunnin etsiskelyn jälkeen muutamia vaihtoehtoja on löytynyt. Toivoisin, että käyttökokemusten perusteella saisin palautetta että mikä olisi tällä hetkellä se paras mahdollinen ostos minulle.

  Sony Ericsson Xperia X2
  -Pikaisen tutustumisen jälkeen täyttää aikalailla vaatimukseni.
  -Hinta 300e. Juuri passeli.
  -QWERTY-näppäimistö.
  -Mahtava kamera. Voisi jättää digikameran matkoilta pois kokonaan.
  -Toimivat nettiominaisuudet. IE on kuulema surkea, mutta Opera hoitaa sen puolen.
  -Ainoa "ongelma" joka voi tulla keskusteluissa vastaan on tuo Windows Mobile-käyttöjärjestelmä. Onko se Symbianin tai Androidin tasolla ollenkaan? Visuaalisesti aika tyylikkään oloinen, mutta onko suuri valikoima sovelluksia tarjolla?

  HTC Touch Diamond 2

  -Hieman tuntemattomampi.
  -Hinta 340e. Hieman yli, mutta siedettävissä.
  -Jääkö 528 MHz:in prossu jalkoihin?
  -Windows Mobile..?

  Samsung Wave S8500

  -Ei QWERTY:ä, mutta kirjotussofta on kai kunnossa.
  -Hinta 330e, menettelee.

  Samsung S8000 Jet

  -Hinta 310e.
  -Ei QWERTY:ä.

  Tuossa pääasialliset vaihtoehdot. Periaatteessa Nokialta C6 tai N97 Mini voisi toimia, samassa hintaluokassa kun ovat. Aika vanhaa rautaahan nämä laitteet ovat mutta ei tähän hintaluokkaan nyt muutakaan saa.

  Sitten vielä jos lähiaikoina on tulossa jotain samantapaista uudemmilla ominaisuuksilla, siihen 300e hintaluokkaan niin ilmoitelkaa.
   
 2. HIGHEND

  HIGHEND Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  33   0   0

  Liittynyt:
  22/12/08
  Viestit:
  2510
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  Samsung S6 + Lukuisia muita
  Ensinnäkin, kaikki vaihtoehtosi ovat ainakin omasta mielestäni joko todella vanhoja tai muuten vaan huonoja, eritoten Samsung Jet kannattaa pudottaa välittömästi pois listalta, ei sen kanssa mene kuin hermo :)

  Waven käyttöliittymä on käytettävyydeltään hyvää tasoa, mutta sovellustarjonta siinä on todella olematon. Jet kannattaa pudottaa listalta pois samointein, se on jo reilun vuoden vanha malli ja se ei ole edes älypuhelin.

  Diamond 2 on myös jo vanha malli, ja 340€ on mielestäni tuntuva ylihinta puhelimesta, joita saa 100€ käytettynä.

  Itse katsoisin budjetillasi ennemminkin Androidin suuntaan:

  Samsung GALAXY 5: LINKKI

  Hinta on todella mielenkiintoinen, ja puhelin sisältää siitä huolimatta mukavasti ominaisuuksia ja omaa Android-käyttöjärjestelmän tuhansilla sovelluksilla ja loistavalla käytettävyydellä.

  199€.

  Sony Ericsson X8: LINKKI

  Todella tyylikäs Android - puhelin, mielestäni Samsungia tyylikkäämpi. Iso kosketusnäyttö.

  229€

  LG Optimus: LINKKI

  Mainio ja edullinen puhelin kunnollisella Android - käyttöjärjestelmällä.

  235€.

  Mielestäni noista kolmesta sinulle paras olisi X8, sillä siinä on tarkka laajakuvanäyttö. Se sisältää myös muokatun käyttöliittymän, kun taas kahdessa muussa vaihtoehdossa on raaka Android. Samsungissa on ehkä sinulle liian epätarkka näyttö, jos miettii kuvien ja videoiden katsomista. Puhelimet ovat merkittävästi halvempia kuin linkitsemäsi, ollen silti huomattavasti parempiakin. Esimerkiksi Samsung Jetin sovellustarjonta on OLEMATON, ja Wavellakin hyvin, hyvin vähäinen.
   
 3. jusutus

  jusutus Supermoderaattori, Vuoden foorumilainen 2011 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  84   0   0

  Liittynyt:
  5/10/08
  Viestit:
  8867
  Tykkäykset:
  2977
  Puhelinmalli:
  Note 5
  Korotat budjettiasi hieman niin saat iPhone 4:n, jossa kaipailemasi ominaisuudet fyysistä QWERTY-näppistä lukuunottamatta. Boldasin lainattuun viestiin kommentit iPhoneen liittyen. Vaihtoehtona kannattaa tutkailla HTC:n tulevia Android-malleja (Desire Z ja Desire HD, miksei vanhempikin Desire) joissa yllämainitut ominaisuudet - ainakin perus-Desiressä (pl. akunkesto) - ovat kohdallaan. Desire Z:ssa on myös hardisnäppis.

  Nuo listaamasi luurit ovat jo vanhaa rautaa joten sellaiset kannattaa suosiolla unohtaa jos uutta puhelinta olet ostamassa. Nuo HIGHENDin mainitsemat kapulat eivät varmastikaan kovin mukavaan kirjoittelukokemukseen yllä noin pienillä näytöillä.
   
 4. HIGHEND

  HIGHEND Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  33   0   0

  Liittynyt:
  22/12/08
  Viestit:
  2510
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  Samsung S6 + Lukuisia muita
  Ei yllä ei. Jos tarvetta on juuri erittäin tarkalle näytölle, kannattaa budjettiin vipata muutama seteli lisää. Jos taas olet valmis hiukan tinkimään ehdoistasi, saatat saada lähes kaikki haluamasi ominaisuudet sekä mittavan sovellustarjonnan halvallakin.

  Jos taas puhelimen ei tarvitse olla sinetöity, 300€ budjetilla saa Motorola Milestonen, HTC Desiren (hieman yli 300€), Nokia N900:n tai vaikkapa iPhone 3GS:n. Nämä kaikki ovat varustettu isolla ja tarkalla näytöllä, joskin iPhonessa se on hieman muita heikompi mutta varsin riittävä.
   
 5. Hiiohoi

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/10
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  0
  Hyviä vastauksia heti alkuun. HIGHEND:in suosittelemat kapulat alittaa hieman tuon budjetin ja näyttäisi myös, että kaikissa on hieman karsittu jotain ominaisuuksia mitä puhelimelta haen. Ensinnäkin näyttöjen resoluutiot ei oikein yllä sinne minee niiden pitäis omalla kohdallani.

  Sitten taas jusutuksen mainitsemiin kapuloihin hintarajaa täytyisi nostaa noin. 150e mikä on mielestäni liikaa. Laatuahan sieltä enemmän irtoaisi, mutta hinnat on kyllä aika taivaissa. HTC:llä on hyviä malleja, mutta turhan kalliita. Samsung Galaxy S vaikuttaa mahtavalta, mutta yllätys yllätys, liian kallis. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että ainoat vaihtoehdot on Nokian C6 ja N97Mini.. Menevät budjettiin, mutta toisaalta Nokiaan vaihtaminen ei oikein innosta sitä on tullut jo niin monta vuotta käytettyä.

  On se puhelimen hankinta vaikeaa! Joko tyytyä tuollaiseen perusmalliin tai raapaista suoraan budjetti sinne 400-500 euron seutuville...
   
 6. kamk Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  5/9/09
  Viestit:
  257
  Tykkäykset:
  25
  Onhan näitä pari kuukautta vanhoja puhelimia myynnissä halpaan hintaan. Itse ostin todella hyvässä kunnossa olevan, ja takuuaikaakin jälkellä omaavan Iphone 3Gs 250€. Mutta jos ihan uutta kaupasta haettua haluat niin harkitsisin kyllä itse laittaisinko pari seteliä lisää ja ostaa sellainen puhelin minkä haluaisin, tai tinkisinkö ominaisuuksista ja rahoista. Kolmas vaihtoehto sitten ostaa kytkynä?
   
 7. Pullaah

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/7/10
  Viestit:
  24
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Acer Liquid S100 ja DNA
  Milestone briteistä tilattuna (noin 320e) olisi varmaan paras vaihtoehto. Hyvä pelaamiseen (hyvä multitouch ja erillinen näyttis), suht hyvä kamera, qwerty, rootilla 2.2 froyo sisään ja softa muistikortille ja android marketissa paljon softaa.
   
 8. Juniper Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  28/7/07
  Viestit:
  713
  Tykkäykset:
  2
  On tosiaan vähän erikoisia kapuloita nyt hiiohoin kiikarissa. Mistäs olet tuollaisia ikivanhoja osannut edes etsiä? Päivitä googlesi uudempaan.

  Kolmella huntilla saat lähes kaikkien merkkien lippulaivat jos vain osaat sen kevyesti käytetyn mallin poimia.
   
 9. Hiiohoi

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/10
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  0
  Noniin, vaikuttaisi parhaalta vaihtoehdolta ostaa joku käytetty. Mikä on omiin käyttötarpeisiini tällä hetkellä se paras luuri?
   
 10. Hiiohoi

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/10
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  0
  Muuttui hieman suunnitelmat. Tarkoituksena olisi ostaa tuo Nokian C6, halpa hinta ja hyvät ominaisuudet. Kellään kokemuksia tuosta mallista? Erityisesti kiinnostaisi tietää, onko elokuvien katsominen miten nautittavaa tuolla. Hyvä resoluutioinen näyttö tuossa on ainakin.

  Hieman mietityttää, että kannattaisiko odottaa tuo C6-01-malli.. Hieman hinta tosin nousisi, mutta muutamia hyvä ominaisuuksia se toisi. Nimenomaan tuo uusi Symbian 3 ja parempi kamera. Julkaisupäivästä ei tosin ole tietoakaan. Tosin siinä ei ole sitten tuota QWERTY:ä, mutta onko se sitten loppujen lopuksi niin tärkeä. Voiko suunnilleen yhtä nautittavan kirjoittelukokemuksen saada tuolla näytön omalla kirjoitussysteemillä?
   
 11. Dotzki

  Dotzki VIP

  Palaute - 100%
  88   0   0

  Liittynyt:
  8/10/09
  Viestit:
  6232
  Tykkäykset:
  1274
  Puhelinmalli:
  iPhone 7
  Kyllä se fyysinen qwerty on yleensä paras jos kirjoittaa paljon. Omasta mielestä paras virtuaali qwerty on iphonessa, tai ainakin parempi kuin symbian nokioissa tai htc desiressä. Tuohon hintaluokkaan itse ostaisin iphone 3gs:än käytettynä. Nokia on sitten taas parempi puhelimena. Vaikea sanoa mikä on paras vaihtoehto. Yritä päästä kokeilemaan eri puhelimia, sillä se selviää.
   

Jaa tämä viestiketju