Puhelin työasemaksi – Samsung DeX muuntaa Galaxy S8:n lähes täydeksi tietokoneeksi

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22294
Reaktiopisteet
216
Samsung-DeX-7-700x467.jpg

Samsung DeX.


Samsung julkisti uusien Galaxy S8 -puhelinten rinnalla myös uuden DeX-telakkansa, joka vie puhelimet askeleen lähemmäksi tietokonetta. DeX-telakan kautta puhelimen voi yhdistää erilliseen näyttöön, näppäimistöön ja hiireen. DeX-telakka tulee maksamaan 149 euroa.

”Samsung DeX tarjoaa Android-pohjaisen työpöytätyylin kokemuksen, minkä avulla käyttäjä voi saumattomasti käyttää puhelimen sovelluksia, työstää Office-dokumentteja, selata internettiä, katsoa videoita ja kirjoittaa viestejä suurelta näytöltä hiiren ja näppäimistön avulla”, kertoo Samsung tiedotteessaan.

Microsoftin Office-sovellukset sekä Adoben Acrobat Reader- ja Lightroom Mobile -sovellukset skaalautuvat suuremmalle näytöllä ja tarjoavat samantyyppisen kokemuksen kuin Windowsin työpöytäversiossa. Windows-pohjaisia sovelluksia voi käyttää erillisen virtuaalityöpöydän kautta.

Samsung-DeX-3-700x467.jpg

Samsung DeX muuntaa Androidin Windows-tyyliseksi työpöytäkäyttöliittymäksi.


Samsungin DeX-telakassa on kaksi USB 2.0 -liitäntää, Ethernet-portti, USB Type-C -liitäntä virransaantia varten ja tuuletin puhelimen jäähdyttämistä varten. DeX lataa samalla puhelinta, kun sitä käytetään.

Samsung esitteli jo Galaxy S8 -ennakkotilaisuudessa DeXin toimivuutta: se toi pitkälti työpöytätyyppisen, paljolti myös perinteistä Windowsia muistuttavan käyttöliittymän suuremmalle näytölle. Kun puhelimen irroittaa DeX-telakasta, esimerkiksi puhelun ajaksi, puhelin muistaa, mihin DeXillä jäätiin. Kun puhelimen laittaa uudelleen kiinni telakkaan, se jatkaa toimintaa kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Virtuaalityöpöydän kautta käytettävät Windows-sovellukset toimivat – joskin verkkaisesti. Niiden käyttö ei ole DeXissä tärkeintä, mutta on hyvä juttu, että Samsung on kuitenkin mahdollistanut tämänkin.

Mikäli tietokoneella käyttää pääasiassa internettiä ja vaikkapa Office-ohjelmia, voi DeX olla ihan hyvä vaihtoehto Galaxy S8 -puhelimien kylkeen. Perusjutut sillä onnistuivat kuitenkin hyvin. Toki DeXin lisäksi käyttäjällä pitää olla näyttö, hiiri ja näppäimistö. Jos nämä löytyvät ennestään, DeX voi korvata hyvin vanhan pöytäkoneen, mutta DeXin takia ei uusia erillisiä tarvikkeita kannattane lähteä hankkimaan.

Samsung-Galaxy-S8-ja-DeX-1-700x467.jpg


Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom