Puhelin työ- ja opiskelukäyttöön

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja SH____, 1/9/09.

 1. SH____

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/9/09
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Olen hankkimassa uutta puhelinta ja huomasin, että tietämykseni kännyköistä on näköjään aika vanhentunutta
  (jos sitä koskaan olikaan). Nykyinen puhelimeni on nokia n95 8gb. Haluaisin kuitenkin puhelimen, jota voisin paremmin hyödyntää työ- ja opiskelu käytössä, sillä tällä hetkellä itsellä ei ole kannettavaa käytettävänä liikkuessa.

  Tärkeimmät mahdollisuudet: pienten tekstitiedostojen kirjoittaminen, uusien kansioiden luominen niitä varten, hyvät muistiinpano- ja kalenterinkäyttömahdollisuudet, näppärä kirjoittaa (qwerty näppäimistö?), sähköposti

  Olen varautunut sijoittamaan puhelimeen suurenkin summan, kunhan vain hinta ja laatu kohtaisivat jossain määrin, etten osta puhelinta, jossa joudun brändistä maksamaan hirveästi turhaan. Olisi myös tärkeää, että puhelin olisi
  käytännöllinen vielä parin vuoden päästäkin. Eli päivityksiä saisi latailtua. Myös kaikki toimisto yms. sovellusten lataamismahdollisuus olisi plussaa.

  Itseäni kiinnostaisi joku "kämmenmikro/kommunikaattori" tyyppinen ratkaisu (n97, htc pro touch 2, e90, muita?). Varsinaisia kommunikaattoreita ei kuitenkaan näytä enää uusia olevan. Joten vaikeaksi menee. En osaa myöskään sanoa mitään eri käyttöjärjestelmistä (s60, winmob...?) ja kokemusta on vain nokian puhelimista.
  Himottaisi kuitenkin jotain muutakin välillä kokeilla.

  Neuvot olisi tarpeen, joten jos noita toivomuksia läheltä liippavia puhelimia tulee mieleen, niin pistäkää vinkkiä, mitä kannattaa ostaa tai mitä ei ainakaan kannata. Kiinnostaisi myös tietää kannattaako ostaa puhelin nyt vai odottaa esim. n900?
   
 2. SH____

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/9/09
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Hjälp! Aikanaan ostin N-gagen, niin seuraavalla viikolla huomasin, että puhelimen arvo oli tippunut puoleen. En halua kokea enää samaa toista kertaa. :D
   
 3. murmelinpapana

  murmelinpapana

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/07
  Viestit:
  821
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  DNA, Htc Dream
  Itse voin suositella Touch Pro 2:sta. Toimii Mobiili office ihan suoraan ja sillä voi muokata ja luoda uusia tiedostoja ainakin word ja powerpoint toimii tosi hyvin. Ihan tarkkaan en tiedä, mihin kaikkeen pystyy, kun ei itsellä pahemmin ole ollut käyttöä. Ja pdf:t näkyy. Näppäimistöhän on Touch Pro 2:ssa ihan kuningas! Parempaa ei ole missään puhelimessa! Jää N97kin kauas taakse. Tilaa on hyvin näppäinten välissäkin ja muutenkin tuntuma on tosi hyvä. Ja tuo näytön taittaminenkin toimii hyvin, jos siitä tykkää (TP2:ssa kun voi valita haluaako sitä näyttöä kääntää vai ei).

  Windows Mobile on ihan hyvä käyttää, ainakin tuon Htc:n TouchFLO:n kanssa. Ja kohtahan tulee se WM 6.5, joka parantaa käyttötuntumaa vielä entisestään.
   
 4. SH____

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/9/09
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Eli touch pro 2 voi sitten päivittää kun tulee WM 6.5 ja WM 7.0? Nythän pitäisi ilmestyä uusia puhelimia, missä on 6.5 jo valmiina, niin onkohan siellä taas tiedossa jotain vielä parempaa?

  Ja kuinkahan paljon tuo häviää n900:lle noin yleisesti? Hinta kuitenkin suunnilleen yhtä korkealla, vaikka on vanhempi puhelin. Näyttäisi n900 kiinnostavalta, mutta kun joutuisi odottelemaan yli kuukauden vähintään. :/

  Mites muuten å,ä ja ö htc:ssä?
   
 5. murmelinpapana

  murmelinpapana

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/07
  Viestit:
  821
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  DNA, Htc Dream
  En tuosta WM7-päivityksestä tiedä, mutta WM 6.5 tulee varmuudella.

  Ääkköset tulee fn-näppäimillä.

  Tuli muuten mieleen, että Samsungilta on tulossa kanssa WM 6.5-puhelin, jossa käsittääkseni on valmiina sisällä tuo 6.5 ja siinä on ääkkösetkin ihan omina näppäiminään (ja luonnollisesti qwerty-näppäimistö). Ja toimisto-ohjelmathan on samat kuin Touch pro 2:ssa. Näppäimistön tuntumasta en muuten tiedä mitään. Mitäs muuta... niin... siinä ei ole kääntyvä näyttö, mutta jos sitä ei tarvii, niin sitten ei tarvii. Cpu on parempi, 800 mHz vs. 528. Ja kyseessä Samsung Omnia Pro.
   
 6. SH____

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/9/09
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Ok. Kiitos infosta. :)

  Pitääkin vertailla ainakin n900 ja omnia pro:ta.
   
 7. Lasselo

  Lasselo

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/09
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  0
  Joo kyllä noi windows mobilet ovat parhaita ammattikäytössä. N900 on ehkä vähän enemmän ns. viihdepuhelin
   

Jaa tämä viestiketju