Puhelin romukoppaan, apuja?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Guest, 1/9/03.

 1. Guest Vieras

  0   0   0

  Sain tuossa pari vuotta vanhan Nokia 8210:n, jossa on näyttö pimeänä. Laite menee päälle ihan ok, taustavalot ja näppäimet toimivat moitteettomasti, puheluja en ole vielä testannut. Ongelma on kuitenkin se että näyttö on tosiaan pimeänä - voiko luuria pelastaa enää mitenkään? Kuitteja, takuupapereita tms. ei enää ole joten olen senkin suhteen aika omillani tässä. Jos kävisi niin että jonnekin huoltoon tuon saisi viedyksi, niin onko mitään enää tehtävissä vai onko puhelin varasosatavaraa? Sääli jos näin on. En puhelintekniikasta ja sen sisuksista oikein mitään tiedä, joten en tiedä olisiko miten iso urakka saada näyttö henkiin.

  Onhan näitä 8210-näyttövikoja ollut ja on paljon, mutta tämä taitaa olla vielä pahempi juttu?

  Kiitoksia jo etukäteen!

  -Harri
   
 2. Guest Vieras

  0   0   0

  Polkumyynti.comissa on tuohon uutta näyttöä hintaan 20 eur, mutta arveluttaa tilata jos ei sekään auta.. saatikka asennus, ei ole kokemusta siitä.

  En nyt vielä kuitenkaan haluaisi luovuttaa, mutta miten on?
   
 3. Micc0

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/03
  Viestit:
  41
  Tykkäykset:
  0
  Heh! Tämä nyt tulee kuulostamaan vähintäänkin hassulta, mutta ...

  Jos tuo vika on se sama näytön "pimeneminen" kuin esim. 6150:ssa, niin vian poisti semmonen viritys, kun pisti (vaikka teipillä tai pikaliimalla) ohueksi veistetyn tulitikun pätkän sinne näytön ja kuoren väliin. Tikku nosti kuoren taas irti näytöstä, jolloin näyttö "palautui". :)
  ...juuh, joskus on ollu tylsää kun on tommosta kokeiltu! :)

  Sitten jos vika on oikeasti pskana oleva näyttö, niin muistaakseni Suomen huoltopalvelu tai Bebec myi jotain varaosia puhelimiin. Tosin en yhtään muista olisiko ollut mitään näyttöihin liittyvää.
   
 4. NusNus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1955
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active
  Voi olla että näyttö on haljennut ihan vähän jostain kulmasta ja kuollut sen takia.
  Jos se toimii muuten niin minä ainakin tilaisin uuden näytön ja testaisin sillä.
  Jos et itse osaa niin voin vaihtaa sen.
   
 5. Jace

  Jace Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4513
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  N95, iPhone 5, V3, 7610, 8850...
  Siis näyttö on pimeä, siis blanko, ihan vaan tyhjää täynnä, ei mustaa täysi?
   
 6. Guest Vieras

  0   0   0

  Jeps, eli näyttö on täysin pimeä, ei erota onko virrat päällä vai ei (ennen kuin painaa jotain nämiskää jolloin luonnollisesti taustavalo syttyy). Tuo teippikikka tuskin toimii, sillä irrotin etukuoren ja laitoin puhelinta päälle, mutta ei mitään. Joka nurkasta ja kohdasta koitin painella ja muuta, mutta ei "inahdustakaan" niin sanotusti, ruudulla ei edes vilahda pikseliä vaan täysin eloton.

  En hirveästi viitsisi luuriin sijoittaa, mutta tuo uusi näyttö olisi toki vain reilun 20 euron sijoitus kuluineen. En tosiaan kuitenkaan uskaltaisi sitä alkaa vaihtamaan, tai saattaisi hajota vielä enempi. Olisihan se kyllä hienoa jos näytön vaihto ratkaisisi asian, 8210 kun on mieleeni yhä tänäkin päivänä.

  Nusnusille jo tässä vaiheessa reilu kädenpuristus ja kiitos avun tarjonnasta, eiköhän tässä laiteta näyttö tilaukseen :) Jos siis olette sitä mieltä että se voisi tod.näk. ratkaista asian? Raha kun on tiukalla niin olisi murheellista tehdä virheinvestointeja, joskin pahahan se on puhelinta näkemättä ratkaisua nähdä. No, palaillaan!
   
 7. Jace

  Jace Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4513
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  N95, iPhone 5, V3, 7610, 8850...
  Elastomeerin vaihto saattaisi kenties jopa riittää, muuten sitten kokonaan uusi näyttö.. Kuulostaisi ainakin ihan tuolta himmentymis-"tyyppivialta"..
   
 8. Unski

  Unski Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  24/8/02
  Viestit:
  239
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 5s 16gb & 7 128gb, Huawei P10
  Mulla oli muinoin 8210:ssa näytössä jotain häikkää ja paljon muuta.. Huollossa vaihtoivat jonkun ihme kiteen (tai joku semmonen) sinne niin jo rupes näyttö pelittämään... Niitä oli joku huono erä sattunut valmistuksessa...
  Itselleni taisi sattua 5kpl niitä huonoja kun yksikään ei ruennut temppuilematta toimimaan. Millon jumi puhelin ja millon mitäkin vikaa :/
   
 9. Guest Vieras

  0   0   0

  No niin, eli ratkaisumallit taitavat olla nyt selvät. Kehtaisinko tätä kautta tiedustella ehdokkaita e.meeriä ja/tai näyttöä vaihtamaan, maksusta ym. voidaan sopia erikseen.

  So, there really Is light at the end of the god damn tunnel :)
   
 10. Guest Vieras

  0   0   0

  No niin, uusi näyttö on tilauksessa joten ehdokkaita sen vaihtamiseksi, anyone :)?

  Yhteydenottoa asian tiimoilta mieluiten sähköpostitse: tunnoton@mbnet.fi

  Kiitokset!
   
 11. Guest Vieras

  0   0   0

  Tuli nyt sitten mieleen myös muuta kohennettavaa, mm. ledien vaihto ja uusin softapäivitys. Olisiko teillä antaa vinkkejä, miten nämä toimenpiteet saada suoritetuksi mahd. edullisesti? Itse siis edelleenkin olen aika käsi elektroniikkatöiden suhteen, ja kotikonstein ei taida olla edes mahdollista päivittää puhelimen softaa?

  Luurista ei ole kuitteja, ei takuutodistuksia tms., joten melkeinpä ainut mahdollisuus saada softapäivitys maksutta olisi suhteilla..vaan kun ei niitäkään ole :/
   
 12. personal jesus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  5057
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520, 930, 640ds, 435, SGS5mini
  Kysäisepä nusnusilta, joka on aika kätevä käsistään. Mm. vaihtanut ledit yhdestä vanhasta puhelimestani ja muutenkin kolvannut vehkeitä kuntoon.
   

Jaa tämä viestiketju