Puhelin poliisin kuuntelussa? lisää 02 numeron perään..?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Dexmir, 10/4/07.

 1. Dexmir

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/06
  Viestit:
  67
  Tykkäykset:
  0
  Kaverit, puhuu, että kun lisäät 02 puhelinnumerosi perään.. ja jos soitto menee läpi, niin sun liittymä/kännykkä on poliisin kuuntelussa/seurannassa.

  Pitääkö tämä paikkaansa, vai onks toi 02 juttu jokin extrapalvelu?

  siis (operaattori)-(numerosi) + (02) = soita vaikka kaverille tuolla yhdistelmällä.. niin molemmilla ois puhelin kuuntelussa, soittajalla on
  kuuntelussa.. tai vastaanottajalla on kuuntelussa?

  siis, en usko et kukaan tietää tuota.. mutta, onko toi 02 numeron perään
  jokin palvelujuttu vai ihan huuhaata vai mitä ihmettä?
   
 2. greggman

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/6/05
  Viestit:
  147
  Tykkäykset:
  0
 3. Dexmir

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/06
  Viestit:
  67
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos avusta ihmiset. Soitettiin kaverin kanssa yöllä dna:n asiakaspalveluun ja siellä puhui joku naisihminen että numerot aloitetaan laskemaan takaapäin ja siitä päätimme kokeilla mielivaltaisia numeroita ja tulos oli sama kuin 02-yhdistelmää käyttäessä ja tyrmäsimme tämän "salakuuntelu"-idean alkuunsa.
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Nää on aina yhtä hupasia... ;))

  Kukahan tuonki on älynny alkaa viljelemään.
   
 5. Dexmir

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/06
  Viestit:
  67
  Tykkäykset:
  0
  juuh, joku "iso" kiho jostain piireistä.. enkä puhu kovin positiivisista piireistä jos tiedätte mitä tarkoitan. Nauroin vähän itsekkin, kun kaikki nieli sitä kuin hullu puuroa.. ilmeisesti jokin lapsellinen huomionhakuisuus olla "poliisin kuuntelussa" kun porukat ei pienenä tarpeeks kuunelleet.

  Itseäni mietitytti vain tämä tekniikka ja sain sen heti selville, kun
  asiakaspalvelija sanoi että puhelinnumerot luetaan lopusta alkuun.
  Aivan kuten binääriäkin luetaan lopusta alkuun ja yhdistin 1 + 1 = 2.
  Mutta miettikääs näitä "isoja" kihoja jotka on jotain osaavinaan... ja
  alalla ikänsä pyörineet.. et miten vitussa käyttäjällä on mikään tietoisuus
  muka kuuntelusta jos sellaista tapahtuu, tai saatika vaikuttaa siihen statuksen
  selvittämiseen.. sehän rikkoo kaikkia salakuuntelun ja james bondin perussääntöjä.
   
 6. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  "Köyhän ainut huvitus, on vilkas mielikuvitus ja se siivet selkään saa"
  ,lauloi jo M.A. Numminen aikanaan.

  Pitänee paikkaansa varmaan. Sellaset jotka ei ole tietosia, yleistieto muutenkin huono ja on kouluttamattomia tms... usein lentävät ajatustensa kanssa. Vuosien aikana varmaan paras oli Clock Stopping toiminto ja koodit siihen. Se meni läpi laakisti monessa paikassa missä ei ikinä ois uskonut. Niin no piiritekniikkaa pitäs tuntea vähänkään, joku ammattikoululainen joka on lukenut läksynsä hyvin, varmaan arvasi sen, mistä oli kyse.

  Kaikkea urbaani legendaa on joskus hauska viljellä ja syöttää ihmisille. Valitettavasti se ei onnistu foorumeilla, vaikka kuinka olen itsekin vettä moneen myllyyn ollut työntämässä. Mutta on noita ollut hauska purkaakin, nykyään ne on niin yksinkertasesti selitettäviä jo. Ennen oli toisin, niissä oli ajatusta. Tai sitten vain tuntuu niin.

  Salakuuntelu ym... jos huomaa ihmisen joka on epäluulonen muutenkin luonteenpiirteenä, ei tartte kuin naksumisesta ja kaikumisesta enempää alkaa puhelimessa puhumaan, niin jo se ei uskalla vastata kohta tuntemattomiin numeroihinkaan. Sellasille ihmisille on kiva myöskin puhua muutenkin kaikkea mitä on netistä löytänyt muka niinku olisi uusikin asia ja myydä naapurinvahtimisvälineitä. Kaikesta ei kannata kuittiakaan ottaa... Kutsuu vielä kaverin parrakkaan esiintymään salamyhkäsenä myyjänä "meille", ja joka myy sikahintaan vielä ja itsekin on maksavinaan puolet, tai ostavinaan toisen ja tuottohan voidaan jakaa vaikka nurkan takana hyvän naurun saattelemana. Pikkuhiljaa ihmisestä voi saada suorastaan neuroottisen. Hommaa voi tehostaa aina menemällä ikkunasta katsomaan, ettei kukaan seurannut, kun käy jossain "kylässä", monet alkaa tekemään samoin verhojaan raotellen, varsinkin naiset.

  Yksi hupasimmista urbaani legendoista on tölkkiklipsujen keräys joka on saanut tietävästi tuhannet ihmiset ihan hulluiksi, tämähän ei sinänsä aiheeseen liity myöskään, mutta käykää kattomassa youtubessa "karpo" hakusanalla, pitäs löytyy. Siinä näkee miten luja usko ihmisellä voi olla ettei halua pettyä asialleen ja turhautua, muustahan se ei ole kyse, usein ei haluta ymmärtää yksinkertasesti.

  Viihdyttävää päivän jatkoa vaan... ;)

  Siinä on muuten lisäksi aiheeseen puhelimien kuuntelu, sopiva uutinen.

  http://www.taloussanomat.fi/kotimaa...si+teleliikenteen+kuuntelua/20078720/99?rss=4
   
 7. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  mikäs juttu toi on, kerro lisää
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Viittaa ilmeisesti siihen "koodiin" jolla näki tukeeko SIM kortti tiettyä virransäästöä.

  Joku keksi että se tarkoittaisi puhelinlaskun "säästöä"
   
 9. Katti

  Katti Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  1523
  Tykkäykset:
  53
  Puhelinmalli:
  HuaweiP8 Lite, P9 Lite M, Honor8 Lite
  ...siis tarkoitit tietenkin Junnu Vainiota ;)
   
 10. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Mjoo... Muistelen kirjottaneeni siitäkin jo 10 vuotta sitten eka kerran ;))

  ok... vielä kerran siis, kertaus on opintojen äiti.

  Se nyt tarkoittaa lyhykäisyydessään tätä: Piirilevyllä on kelloväylä joka määrittää missä tahdissa kuljetaan. Ja koodilla näkee onko sen pysäyttäminen ylipäätään mahdollista... pysäyttäminen on mielestäni väärä sana kuvaamaan high z/ high impedance eli korkea impedansista tilaa. Siis kelluva tila kun ei tule piirilevylle kellopulssia ollenkaan... Silloin säästää virtaa. Ei siinä muuta säästöä tule. Vanhemmissa simmeissä se oli mahdollista ja sillä koodilla vain näkee miten asia on. Sielä se "datavirta" siis kulkee 2,47Mhz (ainakin aikanaan...) yks, kaks, kol... osotteesta toiseen siis, pitää olla tietysti joku joka tahdin määrää..

  Kello sanasta tosiaankin joku aikanaan keksi pistää jutun liikkeelle, että sillä pystyy kännykän kelloon jotenkin vaikuttamaan. Pysäyttämään sisäisen kellon... "Kun koodikin on" ;D Sillä luulolla moni kyseli liikkeestä toiseen tai foorumeista lähtien. Mulle tarjottiin jopa rahaa isoja summia semmosta modauksesta.

  *#sim0clock* Siinä sitten kokeilette, vieläkö toimii ja mihin asti puhelimilla, ja rumba jatkuu. Elleivät tänne eksy kyselemään. Pienen kaaoksen sillä suomi24, varmaan saa aikaan tai mikä estää Demiinkin laittamasta. Pissikset riemastuisi ikihyviksi.

  Jos laitatte, laittakaa "asian vierestä" palstan "vitseihin ja tositarinoihin" -ketjuun linkkiä sitte. Pääsemme kaikki nauramaan.

  1100 se ainakin ilmottaa simmin kellon pysäytyksen olevan sallittua. Että eiköhän kannata huvikseen taas herättää tääkin juttu henkiin.
   
 11. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Aivan.. kumma juttu ;))
   
 12. tox

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/3/08
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  No se myytti ei ole välttämättä vain....

  Minulla sattuu olemaan kokemusta asiasta. Alkuvuonna epäilyni puhelimeni kuunteluun heräsi sattuneista syista. Löysin sitten
  hakupalvelimien kautta tämän palstan ja kokeilin samantien tuota
  2 numeron lisäämistä. Soitin puhelimellani minne vain ja lisäsin numerot niin yhdistyi. Saoitin vaimoni puhelimella minun numeroon ja lisäsin taas tuon 02 siihen perään ja yhdistyi. Sitten kokeilin soittaa muihin numeroihin lisäämällä 02 ja vastaus oli valitsemanne numero ei ole käytössä. Kokeilimme tätä myös monien lähipiirin ihmisten kanssa ja vain minun numerosta minne vain tai minun numeroon mistä vain niin yhdisti, muutoin aina sama valitsemanne numero ei ole käytössä. Ostin siten toisen puhelimen ja siihen uuden liittymän, ei pre-paid vaan ihan nimelläni oleva laskutus liitymä. Ei mennyt kuin pari päivää niin sillekävi samoin, taas tuo 02koodi yhdisti soittamani puhelut ja muiden kokeillessa soittaa siihen niin yhdisti. Kirjoitin tästä sitten parille keskustelupalstalle ja
  aloin puhelimessa mainitsemaan mahdollisesta kuuntelusta. Tänään yhdistelmä lakkasi toimimasta.......
   
 13. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7562
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Onko itselläsi epäilyjä miksi juuri sinua kuuntelisi? Eivät ihan hepposin perustein kuuntele.
   
 14. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Niin, yleensä silloin tuo toppaa kyllä kun monikaan henkilö ei ymmärrä, että miksi edes heidän puhelinta kuunneltaisiin edes viralliselta taholta. Pakko siihen joku syy on olla. Mielellään kuulisin epäiltävän syynkin.
   
 15. tox

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/3/08
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  No olen selvittänyt minkälaisesta rikoksesta pitäisi epäillä jne.
  Minulla ei ole rikoksia tms mistä epäiltäisiin mutta jouduin ammattitaudin vuoksi pois töistä ja tapaturmaeläkkeen kanssa on tietty ollut kaikenlaista vääntöä vakuutusyhtiön puolelta.

  Oikeastaan alkuepäily tuli täältä.....Iltalehti, Vakuutusyhtiö kuvasi salaa miehen kättä. Mies oli loukannut kätensä vuosi aikaisemmin ja sai tapaturmaeläkettä. Vakuutusyhtiö epäili, että kaikki ...
  Kirjoitus oli iltalehdessä joskus 2006 lokakuussa

  en muista tuliko tuohon linkki oikeusturvan perikato tai joltain muulta sivustolta. Tuo numeroyhdistelmän kokeilu ja se että se sattui kuvailemallani tavalla toimimaan vahvisti kylläminun uskoa asiaan
   
 16. Xenonit Tunnettu jäsen

  Palaute - 94.4%
  17   1   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  10056
  Tykkäykset:
  144
  Puhelinmalli:
  1520 &Totaalisen Saunalahti.
  tox!
  Kohta sä et voi soittaa kellekään, liikkua missään ja hengittäminenkin käy ahtaaksi..

  Pitäiskö sittenkin palata töihin takas? :)
   
 17. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  Juu vakuutusyhtiöillähän on lupa kuunnella asiakkaidensa puhelimia. Niillä on ihan semmoinen Windows Vista Ultimate -pohjainen softa mihin ne syöttää vaan puhelinnumeron (kansainvälinen muoto +358401234567 ja 02 perään) ja sitten ne vaan kuuntelee mitä kuuluu. Harmi juttu vaan että tällä 02-jutulla sen voi kuunneltu henkilö huomata:(
   
 18. kimmo Vieras

  0   0   0

  Liimahöyryjen kanssa ei ole pelleilemistä, voivat vaurioittaa pahasti pääkopan toimintaa.
   
 19. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Oletko... et ole täällä.. ellei nimimerkki ole sama, pyydän anteeksi etten osannut googlata heti nimimerkkisi perusteella tai tiennyt olevan sun joku muu...

  No mut asiaan ilkeilemättä.

  Muistan kyseisen Iltalehden artikkelin hämärästi lukeneeni, ja että mitä tapaukseen liittyi. Sen saisi kyllä varmaan pengottua. Mutta, veikkaampa, että Iltalehti revittelee osan jutuista, joten asiaa perusteellisemmin tietämättömälle tutkimatta on vaikea heti hahmottaa, mitä se lehti valehtelee.

  Poliisi ei lähde kuuntelemaan tuollasessa tapauksessa kovinkaan hepposin perustein ja mitä tulee vakuutusyhtiöön, niiden ukoilla on paljon kehittyneemmät tavat tutkia asioita. Poliisi ei yllä puoliksikaan niiden tasolle, omalla tavallaan. Vakuutusyhtiö saa vakuutuspetosten jäljittämisistä niin hyvät rahat säästettyä, että kannattaa muutamaa ukkoa työllistää, että ne penkoo kaiken oleellisen ihmisestä esille josta ilmottaa poliisille. Toki poliisi pääsisi halutessaan syvemmälle asioita penkomaan mutta tulee ne resursit vastaan melko nopeasti paitsi rahojen niin ajan käytönkin kannalta. En lähde spekuloimaan nyt kuitenkaan kuinka erilaisia työvälineitä käyttävät. Kun kuulen puhuttavan vakuutusyhtiöstä, voit olla huoleti, ettei poliisi suinkaan narauta jollain kuuntelulla, vaan vakuutusyhtiön käyttämät etsivät. Tavat ovat hiukan toiset... tästähän nyt ei yleensä puhuta missään. Aihe on kuin tabu.
   
 20. tox

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/3/08
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  No eipä se minua ole haitannut sen kummemmin vaikka kuunneltaisiinkin jne. Ei minulla ole ollut mitään salattavaa
  mutta en silti tietenkään pompiriemusta että saan jakaa asiani
  jonkun kanssa josta en tiedä mitäänenkä tunne. Tietynlaiset
  asiat pitää silloin jättää puhumatta ;) esim vaimon kanssa.
  Jos pystyisin palaamaan aikaisempaan työhöni niin en miettisi kahta kertaa mutta se on tutkittu ja todettu mahdottomaksi.
  En aio alkaa täällä itsestäni tai asioistani puhumaan. Kommentoin vain aloitettuun viestiketjuun
   

Jaa tämä viestiketju