Puhelin kastui!! Kokemuksia ja vinkkejä.

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Snoops, 27/7/06.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Snoops

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/7/06
  Viestit:
  65
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N97mini + Sonera
  Toivoisin tähän threadiin kerrottavan erilaisia vahinkotapauksia missä olet puhelimesi kastellut ja miten puhelimesi on tapauksesta elpynyt vai onko elpynyt ollenkaan. Sen lisäksi kaikenlaiset vinkit puhelimen korjauksesta/vahinkojen minimoinnista ovat tervetulleita. Ja jos joku tietää hyvän vakuutuksen millä saisi puhelimen kastumisenkin korvattavaksi järkihintaan niin kerro ihmeessä :)

  Mutta tässäpä siis oma tarinani..

  Eli kastelinpa tuossa sitten töissä maanantaina tuliterän (parisen viikkoa vanha) SE w810i:ni :( ei ketuta yhtään kun ei kotivakuutuskaan korvaa töissä tapahtuvia vahinkoja ja työnantajan vakuutuksessa omavastuu 500 euroa eli eipä paljoa lohduta ;(
  Tosiaan puhelin kastui kun laskeuduin tikkailta ja puhelin tippui taskusta suoraan kottikärryihin, joihin oli hieman kertynyt sadevettä, puhelimen alaosa jäi puoliksi veden alle niin että näppäimet olivat kuitenkin juuri ja juuri pinnalla, eli siis vettä tulvi sisään puhelimen memstick-portista, akun/simkortin tilaan ja laturi/hf-portista, eihän se puhelin sitten enää toimi oikeen kunnolla mutta pikkuhiljaa alkaa elpymään. Saas nähdä miten tässä käy :/
  Ilkeää sinäänsä tuollainen puolittainen kastuminen kun olen ainakin kuullut että kastunut puhelin kannattaisi säilyttää vedessä ja toimittaa esim vesipurkissa korjaukseen, tällöin puhelin ei pääse tekemisiin ilman kanssa - eli hapettumaan, mutta ei viitsi puoliksi kastunutta puhelinta upottaa kokonaan veteen korjauksen toivossa kun ei ollut vielä varma vahingoistakaan :D

  Olen kastellut puhelimen kerran aikaisemminkin, muutama vuosi sitten Kuningas Alkoholin armottoman vaikutuksen alaisena tipautin (silloinkin tuliterän ja arvokkaan) Nokian 6310i:ni saimaan kirkkaisiin vesiin, noukin sen ylös noin minuutin kylvyn jälkeen, puhelin ei tietenkään pariin päivään pihahtanutkaan, mutta elpyi kuitenkin lopulta täysin käyttökuntoiseksi vehkeeksi. (!!!!) Lukuunottamatta softan jumituksia aina silloin tällöin joista ei voinut sanoa oliko vika nokiassa vai saimaan h2o:ssa, käytin tuota puhelinta myös ultraäänipesussa(!?) tämän pitäisi heidän mielestään auttaa hapettumiin jne, mutta en minä mitään eroa huomannut muuta kuin 45euron loven lompakossani. Lopulta sitten kolmen vuoden käytön jälkeen vaihdoin tuon puhelimen pois ja sain vielä vaihtohyvitystä tuosta kastuneesta kapulasta (en tietty myyjälle kertonut) 70euroa!

  Eli eipä minulla muita vinkkejä ole antaa kuin se että jos puhelimesi kastuu niin heti virrat pois päältä, kaikki irtoava tavara irti puhelimesta, etenkin akku ja simkortti, jos itseirrotettavat kuoret niin plussaa. Sitten vaan kuivaat kaiken mitä pystyt, hiustenkuivaajasta apua, muutama päivä mielellään kannattaa odottaa ennenkuin puhelinta yrittää taas herätellä henkiin ihan vaan oikosulkuvaaran välttämiseksi koska aina johonkin pikkukoloseen sitä vettä jää tippa.

  Toisena vinkkinä tuo ultraäänipesu tjsp jota kannattaa kysellä liikkeistä, moisesta palvelusta en silti voi antaa mitään hirveitä suosituksia.

  Kerro ihmeessä paremmat :)
   
 2. Snoops

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/7/06
  Viestit:
  65
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N97mini + Sonera
  Niin unohtui tietty vielä se vinkki että tosiaan jos puhelin tippuu järveen niin järkevämpää vain kaivaa pussi tai purkki johon kapulasi otat veden kera ja pussi/purkin kansi kiinni ja samantien kännykkäliikkeeseen apua kyselemään, kaiken järjen mukaan elektoriniikka ei kärsi itse vedestä (siis jos puhelimesta sähköt pois) vaan siitä kun veden jälkeen metalliosat joutuu tekemisiin ilman kanssa ja hapettuvat pinnasta-myöhemmin jopa ruostuvat, joka aiheuttaa ymmärrettävästi kontaktihäiriöitä :)
   
 3. Jollemi

  Jollemi Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/8/02
  Viestit:
  10518
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kaikenlaisia kapuloita
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju