Puhelin, jossa fyysinen qwerty?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja merkki, 24/5/11.

 1. merkki

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/5/11
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Luurin uusiminen edessä ja seuraavaan haluaisin fyysisen qwerty-näppiksen. Puhelinta käytän ylivoimaisesti eniten ihan vaan puhelimena: soittelua ja teksti- / mms-viestejä. Jonkun verran nettiä (sähköposti, fb, osoitteita, aukioloaikoja jne.), varsinainen surffailu sitten muilla kapistuksilla. Tietysti herätyskello ja kalenteri käytössä myös.

  Tärkeää olisi puhelimen kestävyys, varmatoimisuus ja hyvä akun kesto. Pelkän räpeltämisen vuoksi en puhelinta näpelöi, nörttigeeni puuttuu täysin. Plussaa kohtuullisesta kamerasta, navigoinnista ja sports trackerin toimivuudesta. Musiikkia en juurikaan kuuntele. N. 300 € olisi hintakatto, mallin ei tarvi olla uusinta uutta (mutta sen pitää olla ostettavissa uutena liikkeestä ilman kytkyjä).

  Nokialaiset on pelittäneet hyvin 15 vuotta, joten jos muita merkkejä ehdottelette, niin hyvät perustelut niihin... Ehdotuksia, mitä malleja lähteä katselemaan?
   
 2. LuuriJussi

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/5/11
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Jos E72 jostain liikkeestä vielä löytyy niin sitä suosittelen. Vaikka E6 jo markkinoilla onkin, en sitä vielä ostaisi. Pahoin pelkään ettei lastentauteja ole siitä vielä pois saatu. Sen sijaan E72:sta olen kuullut pelkkää hyvää.
   
 3. merkki

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/5/11
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Kiitoksia vastauksesta. Täytyy käydä hypistelemässä jossain. Onko noissa E-sarjan "taskulaskimissa" ;) jotain merkittävää eroa keskenään? Jotain mallia, mitä ei ehdottomasti kannata ostaa tms.?

  Ja millainen luuri olisi C6? Näyttää kivalta, mutta mitenköhän näppiksen mekanismi mahtaa kestää?

  Täällä kun lueskelee eri puhelimista, jää käsitys lähinnä nälkävuoden mittaisesta vikalistasta mallissa kun mallissa... Mutta näinhän se aina foorumeilla menee, harva jaksaa kirjoitella, jos kaikki sujuu ok.
   
 4. LuuriJussi

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/5/11
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Yrityskäyttöön nuo kaikki E-sarjalaiset on suunniteltu, eli aika kestävää kamaa pitäisi olla. Poikkeuksena E7, joka on oikeastaan N8 qwerty -näppiksellä. Vikoja siinä on kaikenlaisia ihan alkeellisista yhteysvirheistä lähtien.

  Mielestäni E-sarjalaisista kannattaa valita se, joka omaan käteen tuntuu parhaimmalta; softapuolella mitattuna kaikissa tuon sarjan puhelimissa on aikalailla samat ominaisuudet (poislukien uudet E:t 6 ja 7; molemmissa symbian anna. en suosittele). Ilmaisen navigoinnin saatavuudesta en kuitenkaan mene ihan takuuseen; joistain E:n malleista se voi puuttua.

  C6:tta ei kannata harkita, jos haluat vähänkin kauemmin puhelintasi pitää (parikin vuotta). En usko, että kansimekanismissa on sinänsä mitään vikaa, laitteen muovinen olemus ei vain ainakaan allekirjoittanutta houkuttele. Näyttökin on sieltä huonoimmasta päästä.

  Asia on juuri niinkuin totesit; kirjoittelu jää aika vähäiseksi jos laitteet toimivat. Itse tuskin olisin tälle foorumille koskaan tullut jollei oma N8 olisi reistaillut, ja uuden ihan erilaisen luurin tarvetta ilmennyt.

  Edelleen E72:sta kannatan!
   
 5. merkki

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/5/11
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Kiitti taas! Vähän pelkäsinkin, että vastaus C6:n osalta on just tuo... Tämä nykyinen puhelin tuli valituksi just siksi, että se on metallia (kuoret / runko, ei muista enää) eikä muovia. Joten ei kiitos enää mitään muovisia nitiseviä härpäkkeitä. Eli tutustun tuohon E-sarjaan paremmin.
   
 6. merkki

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/5/11
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Osaako joku vääntää rautalangasta E72 ja E5 erot? Liki 100 € halvempi hinta houkuttelisi E5 suuntaan, mutta mistä siinä on tingitty, kun on noin paljon halvempi?
   
 7. 4ahola Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/9/06
  Viestit:
  53
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  S 4 Active
 8. merkki

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/5/11
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Jotain vertailuja olen katsellutkin ja etenkään tuon linkittämäsi perusteella puhelimissa ei näyttäisi olevan käytännössä mitään eroa (näin mitään ymmärtämättömän silmiin). Mutta jostainhan tuo hintaero tulee. Mahtaako olla sitten kyse "raudan" laadusta vai mistä?
   
 9. LuuriJussi

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/5/11
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Näytöstä on tingitty ainakin. En ole hirveästi E5:ttä hypistellyt, mutta uskaltaisin silti väittää, että E72 on jämäkämpi. Joku, joka olisi oikein käyttänyt E5:ttä olisi toisaalta parempi kertomaan siitä.
   
 10. merkki

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/5/11
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Näytöstä tinkiminen ei mun kannalta ole iso katastrofi, huonommastakin varmasti näkee sähköpostin lukea... Kunhan ei olisi ihan älyttömän naarmuuntuvaa sorttia. Kunhan joskus pääsen ihmisten ilmoille, täytyy mennä johonkin noita puhelimia katsomaan ja myyjiä haastattelemaan.
   

Jaa tämä viestiketju