Puhelin hylkii RLn Sim-korttia

tumbeliina

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
2   0   0
Liittynyt
15.7.2002
Viestit
378
Reaktiopisteet
1
Pojallani on käytössä 2 vuotta vanha Panasonic GD52.
Syyskuun alussa otin pojalle RL Aina liitymän Gigantista ja sen jälkeen puhelin rupesi käytäytymään tosi omituisesti: Kun lataukseta on kulunut n 1/4 osa puhelin alkaa sammuilemaan itsestään ja loppujen lopuksi ei pysy päällä ollenkaan vaan ennen kuin löytää verkon sammuu vaikka lautausta on jäljellä 3/4 osaa latusmittarin mukaan eikä se edes herjaa että HEIKKO AKKU.

Mutta jos samassa tilanteessa laitaa Panasoniciin Telian PrePaidin kortin puhelin toimii ja sillä voi jopa soitaakin ihan normaalisti! Samoin kun kokeilin omalla DNA liittymällä, puhelin toimi...ja kun laitan siihen miehen RL kortin (sen jolla mies käytti GD52 vuoden verran ennen poikaa) Taas puhelin sammuu ennenkuin edes löytää verkon. Uusi Sim kortti siis ei ole syypää? vaan itse RL verkko? Vaiko onko akussa sittenkin jotain vikaa?

Benofon iO johon laitoin tuon RL kortin ja siinä se toimi moitteettomasti. (PrePaidkin toimii tuossa Benefonissa) Samoin tuo RLn kortti toimii omassa GD75 ja miehen GD93 ssa.

Soitin kolme keraa RL tekniseen tukeen, Ei apua, ei minkää laista selitystä, verkossa ei ole vikaa. Soitin myös Panasonicin huoltoon ja sielä kehoittivat tuomaan huoltoon. Ei kuitenkaan taida kannattaa, ennemin annan pojan käytää tuota PrePaidia siinä.

Siis mitä mieltä te olette; onko vika puhelimessa vai verkossa?
 

veppis

Supermoderaattori
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
18.6.2002
Viestit
9841
Reaktiopisteet
627
Voisko olla, että SIM-kortin ja puhelimen yhteensopivuudessa on ongelmia. Esimerkiksi puhelin haluaisi antaa kortille 5 voltin virtaa, mutta kortti haluaa 3 volttia. Tai kortti haluisi 5 voltin virtaa muttei saa. Tai joku vastaava toimimaton yhdistelmä.

Esim. Siemensin uudet puhelimet vaativat 3 voltilla toimeen tulevan SIM-kortin tai muuten homma tökkii.

Lähtisin ensiksi koettamaan RL:n SIM-kortin vaihtoa.
 

tumbeliina

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
2   0   0
Liittynyt
15.7.2002
Viestit
378
Reaktiopisteet
1
veppis sanoi:
Lähtisin ensiksi koettamaan RL:n SIM-kortin vaihtoa.


Ei taida auttaa kortin vaihto kun jo kokeilin jo tuolla miehen RL kortilla jolla puhelin toimi aikaisemmin ja nyt ei enää toimi vaan toimii ihan samalla tavalla kuin tuolla uudella RL kortilla.
 

veppis

Supermoderaattori
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
18.6.2002
Viestit
9841
Reaktiopisteet
627
No jos SIM-kortista on vika suljettu pois, niin yksi mahdollisuus on, että puhelimen pääteasteessa on jotain vikaa ja se vika ilmenee juuri RL:n käyttämien taajuuksien kohdalla.

Periaatteessa verkon ja puhelimen softan välillä voi myös olla ongelmia, mutta sen toteaminen onkin toinen juttu. Puhelin on sen verran 'vanha', etten oikein usko tuohon softaongelmaan.
 

Flyer

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
24.6.2002
Viestit
1179
Reaktiopisteet
1
Puhelinmalli
N97
Ovatko ne RL:n kortit eri ikäisiä? Eri ikäisissä korteissa on eroja toiminnoissa ja ennenkaikkea juuri käyttöjännitten osalta tulee juuri edellämainittuja ongelmia. Tietysti jos pystyt "korjaamaan" vian yhdistelemällä kortit tiettyihin puhelimiin, niin miksi stressata itseään.
Tosin on minulla sellainenkin kokemus, missä asiakkaalle on vaihdettu puhelin, akku ja laturi (tietysti yksi kerrallaan) kun valmiusaika oli vain kolmannes siitä mitä sen olisi pitänyt olla. Lopulta syy selvisi RL:n kortilla (vanhalla) ei ollut kaikkia virransäästö ominaisuuksia. Soitin useamman kerran tekniseen tukeen ja kauppiaslinjaan ja aina oli vastaus: Vika ei voi olla meidän kortissa
 

Pakana

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
19.6.2002
Viestit
554
Reaktiopisteet
0
Näissä uusissa RL:n korteissa joissa harmaa kuva taustalla on ollut vikoja (vaikka RL ei sitä myönnäkkään). Mulla meni kortti siihen kuntoon ettei kortti tunnistunut kun laittoi luurin päälle, sanoi aseta kortti, kun tarpeeksi kauan naksutteli puhelinta päälle/pois niin se rupesi pelaamaan, jonkajälkeen toimi viikko tolkulla ok, mutta luurin päälle laittaminen saattoi kestää vartin :(.

Kävin vaihtamssa kortin uuteen, joka toimi hienosta (vaikka samanlainen harmaa kortti). RL lähetti mulla laskun kortin vaihdosta mutta kun soitin asiakaspalveluun ja ilmoitin että en aio maksaa mitään siitä että ovat myyneet mulle viallisen kortin niin sain sen kuitenkin ilmaiseksi.

Nyt kun tuo nykyinen kortti on melkein vuoden ikäinen tuo vaatii taas jo useamman käynnistys yrityksen, yleensä toisella lähtee.

Ja vika on kai jotenkin sopivasti sekä kortissa että luurissa. Bene iO:lla tuo lähtee aina laakista pelaamaan. Bene Q, N5110, N8110 ja N5510 tarvitsevat tuota uutta yritystä.
 
Top Bottom